marți, 12 aprilie 2011

“Declaratie la mesaj ţinută de şeful Legiunii în Parlamentul ţării”



De aceea, noi aşteptăm un alt regim, un alt sistem, care va veni, după ce, pe acesta îl vor prăbuşi greutatea şi mulţimea păcatelor lui.
El trebuie să corespundă următoarelor cerinţi în ordinea urgentei:
1) Să desfiinţeze aceste discuţii sterile şi scump plătite ale parlamentarismului democratic din care n-a ieşit niciodată lumină şi din care mai ales, nu poate ieşi hotărârea eroică de a face faţă primejdiei în ceasurile grele de acum.
2) Să se înlocuiască prin comandă, care să adune într-un singur mănunchiu toate energiile disparate ale neamului, încleştate astăzi în luptă fratricidă, să le disciplineze, să le refacă moralul pierdut, să le insufle credinţa în destinului neamului nostru românesc şi să le conducă pe căile acestui destin.
3) Să declare război mizeriei şi sărăciei generale îndemnând la muncă şi cumpătare pe cei buni, trimiţând cu forţa la muncă toate elementele parazitare, care joacă în stat rolul trântorilor din stup, pe toţi leneşii, care păzesc mesele cafenelelor de dimineaţa până seara, pe toţi plictisiţii care se plimbă pe străzi, pe toţi agenţii electorali de la primării, prefecturi, ministere, în fine ideologii democraţi doritori de a ţine discursuri ieftine.
4) Să desfiinţeze tot ce este parazitism pe trupul istovit al ţării, să răscolească, să organizeze şi să stimuleze toate energiile creatoare ale neamului.
5) Să stârpească necinstea şi confiscând averile celor vinovaţi, să aducă înapoi până la ultima centimă, în vistieria statului, banii furaţi.
6) Să treacă în fruntea marii gloate sărace şi la bine şi la rău, să mănânce aceeaşi pâine neagră şi aceeaşi masă săracă pe care o mănâncă muncitorul sărac. Căci în aceste timpuri grele, mizeria morală, inegalitatea de tratament răneşte mai mult decât mizeria materială. Unii trăiesc în lux, cu şampanie şi icre negre şi alţii n-au nici măcar mămăligă, sub regimul democraţiei celei iubitoare de popor.
7) Să facă dreptate românului în propria sa ţară.
Să-i vindece rănile adânci. Să îndrepte nedreptăţile seculare pe care el le-a suferit în timpul lungilor stăpâniri străine.
8) Să apere România de pericolul pe care îl prezintă invazia mereu crescândă a jidanilor.
9) Să pună punct existentei falimentare a statului democratic întemeiat pe ideologia perimată a revoluţiei franceze.
Să producă acel act epocal de curaj reformator, care să arunce complect şi definitiv sistemul de false abstracţiuni al filozofiei politice a acestei revoluţii.

O mare epocă istorică apune şi în locul ei e ceasul să punem temeliile unei epoci noi. O epocă de întoarcere la realităţile naţionale dând naţiunii înţelesul ei real de societate naturală, a unor indivizi de aceeaşi rasă, iar nu în sensul naţionalităţii juridice a cetăţeanului, care permite transformarea automată în români a maselor de străini năvăliţi la noi pentru a ne cuceri şi oprima.

10) Să înalţe din temelii statul nou etnic naţional întemeiat pe primatul culturii naţionale, pe primatul familiei şi pe primatul corporaţiilor muncitoare.

Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

5 comentarii:

  1. Declarația este de actualitatea maximă, fiind nevoie, ca și atunci, de ”actul epocal de curaj reformator” care să înalţe din temelii statul naţional ”întemeiat pe primatul culturii naţionale, pe primatul familiei şi pe primatul corporaţiilor muncitoare”.
    Eu continui să cred că doar tinerii au tăria și curajul să declanșeze acest act!

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu imi continui framantarea launtrica pentru ca viitorul nu-mi ofera o motivatie reala pentru a continua ceea ce am inceput.Prin urmare, nu mai cred in nimic(exceptandu-l pe Dumnezeu). Nu intrezaresc vreo farama de bine intr-o Romanie viitoare,cu toate astea o sa raman aici si-o sa ma zbat in mocirla ca multi altii.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Curand mocirla se va transforma in gradina...Gradina Maicii Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ai spus, Aurelian! Și eu cred acest lucru, nu mi-am pierdut niciodată nădejdea. (Nu degeaba am ascultat când eram copil cântecul interpretat de Anda Călugăreanu la Cenaclul Flacăra ”Noi nu” ! Printre acei noi eram și eu ...)

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici mie nu-mi va disparea niciodata speranta.

    RăspundețiȘtergere