miercuri, 27 aprilie 2011

Cateva marturii de dincolo de moarte…


Ce se intampla cu omul dupa ce moare? Iata o intrebare care preocupa omenirea de multa vreme. Deutsche Welle relateaza ca pentru 60% dintre germani moartea este un subiect tabu, insa 30% se gandesc frecvent la moarte si la ce este dincolo de ea, la ce se intampla cu trupul, cu omul care paraseste aceasta lume.
Publicatia a relatat si despre mai multe cazuri de relatari de “dincolo de moarte”.
Inginerul Alois Servati poate aduce un raspuns la aceste intrebari, care in aparenta par fara raspuns. In urma cu 20 de ani, domnul Servati se afla in spital pentru o operatie prin care i se introducea un cateter in inima.
Pe masa de operatie a avut un sentiment extrem de ciudat. A simtit cum se ridica, iar trupul devine o “haina de prisos”. A vazut masa de operatie si o armata de medici in jurul sau. A simtit ca moartea nu este decat o bariera, care odata trecuta iti permite sa ai o imagine de perspectiva. De cand si-a revenit dupa operatie nu a mai avut niciodata sentimentul de frica cu privire la moarte, ci a perceput-o ca pe urmatorul pas, ca o continuare a vietii.
Si Paul, un baietel din Germania, a trait o experienta similara. Copilul, de numai trei ani, se juca prin curte si a alunecat in apa. Bunicul sau l-a gasit aproape mort, dupa cateva minute bune. A fost dus de urgenta la un spital de langa Berlin cu un elicopter.
Patru doctori l-au resuscitat timp de trei ore si 18 minute. Aproape ca isi pierdusera orice speranta dar, dintr-o data, inima micutului a reinceput sa bata. Cand a deschis ochii, Paul le-a spus parintilor ca a vazut-o pe bunica Emmi in Rai. “Mi-a spus ca ma voi intoarce pe Pamant din nou, foarte repede!”, a soptit copilul.
Psihiatrii spun ca majoritatea pacientilor care intra in moarte clinica si apoi isi revin, declara ca in timpul “calatoriei de dincolo” incearca o senzatie de pace, de liniste, se intalnesc cu persoane apropiate, moarte de ceva timp, cu care comunica.
Un alt baiat care aproape a murit in urma unei rupturi de apendice sustine ca si-a intalnit sora moarta despre care nici macar nu stia ca exista. Colton Burpo, din Nebraska a crezut ca are gripa, in timpul unei excursii in Colorado. Insa, cand au ajuns acasa, baiatul a ajuns la spital si a fost de doua ori operat.
Parintii au crezut ca il vor pierde, dar Colton si-a revenit si le-a povestit ca si-a intalnit cand era incontient sora moarta. Mama baiatului a pierdut o sarcina cu un an inainte de a-l naste pe el. Numai ca nici tatal, nici mama nu i-au spus niciodata copilului ca trebuia sa mai aiba o sora. “Imi era foarte cunoscuta si a inceput sa imi trimita sarutari si mi-a spus ca e fericita sa aiba pe cineva din familie acolo, sus”, a povestit Colton, care a adaugat ca si-a putut vedea parintii care se rugau pentru el.
Sora nenascuta nu a fost singura pe care baiatul ar fi intalnit-o. Si bunicul Pop, mort in urma cu 30 de ani, i s-a aratat. Baiatul a vazut si ingeri care cantau si spune ca s-a asezat si “in poala lui Isus, unde s-a simtit in siguranta”.



Sursa: agentia org.

3 comentarii:

  1. multi au experiente asemanatoare dar de frica de a ni pica in ridicol fata de oamenii din jur tac. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Privind acest subiect, Iisus ne-a dăruit o lecție, pentru eternitate ...
    Scopul urmărit de Iisus nu a fost niciodată magia sau salvarea ori prelungirea vieţii umane. El ştia că SUFLETUL NU PIERE, doar pleacă în altă lume şi i se mai dau şanse prin reîncarnare. Dacă a făcut vindecări publice a fost doar pentru a fi crezute ÎNVĂŢĂTURILE sale, pentru a convinge. Cum el însuşi mărturiseşte:
    “Dacă nu veţi vedea semne şi minuni nu veţi crede.”
    (Ioan, 4, 48)
    „ ...chiar dacă nu credeţi în Mine, credeţi în aceste lucrări, ca să ştiţi şi să cunoaşteţi că
    Tatăl este în Mine şi Eu în Tatăl.” (Ioan, 10, 38)
    Scopul acestor vindecări şi minuni nu au fost vindecările, ci credibilitatea propriei persoane.
    Oamenii de atunci şi în mare parte şi cei de acum nu l-ar fi crezut altfel. Scopul său real şi unic, a fost de a ajuta SUFLETUL, nu trupul uman. De a ajuta omul în evoluţia sa spirituală.
    El a dăruit oamenilor tehnica cea mai simplă şi unica tehnică reală şi nedăunătoare sufletului prin care putem rezolva orice problemă şi putem realiza orice vindecare. Tehnica sa „ascunsă” doar în cuvinte poate prea simple, pentru a fi crezute, pare doar la prima vedere uşoară.
    Însă realitatea dovedeşte că este destul de greu de pus în practică. Să înveţi iubirea uneori durează ani, secole, milenii, o eternitate...
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubirea nu se invata din carti sau la scoala, de aceea ne este greu sau imposibil sa iubim pe cineva cu adevarat. Lectia Hristica pare deocamdata mult prea grea pentru niu sa o punem in practica, timpul a trecut inutil.
    Este pacat ca rinem doar pentru noi astfel de experiente, trebuie sa intelegem ca intotdeauna vor exista ignoranti ce vor rade, dar vor exista si persoane ce pline de interes vor intelege "fenomenul".

    RăspundețiȘtergere