duminică, 17 aprilie 2011

Călugărul care dormea cu leii


Ne spune Avva Polihronie că în lavra lui Avva Pavel trăia un călugăr bătrân. Acesta adeseori pleca din mânăstire şi rămânea pe ţărmurile sfântului râu Iordan, ca să se roage în singurătate. Şi nu arareori dormea, unde găsea un culcuş de fiară: panteră, leu. Odată găseşte în peştera, în care înnoptează doi pui de leu şi-i aduce în biserică, înveliţi în haina, cu care se îmbrăca şi spune fraţilor miraţi şi speriaţi:
–Dacă vom păzi poruncile lui Dumnezeu, leii vor asculta de noi, dar pentru că nu ascultăm de Domnul şi ne-au innegrit păcatele, ne temem noi de ei.
Fraţii au ascultat şi mult s-au folosit.

3 comentarii:

  1. Cred ca ne putem acorda o sansa unii altora.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cât omul este mai păcătos,cu atât scade și frecvența sa de vibrație. Cu cât aceasta este mai înaltă,spiritul său este mai puternic și face posibilă chiar îmblânzirea fiarelor.
    ”După părerea unui cercetător francez, Dr. Arnaud toate frecvenţele de vibraţie din lumea fizică sunt cuprinse între aproape zero şi 1022 Hz !!! (adică 10 miliarde de Terahertzi !!! - ceva aproape imposibil de imaginat cu mintea umană limitată). Iar această frecvenţă uriaşă reprezintă doar octava cea mai de jos a universului. Potrivit aceluiaşi om de ştiinţă frecvenţele astralului şi planului mental sunt cuprinse intre 12*1032 Hz şi 96*1039 Hz. Iar planurile superioare (cauzalul) sunt caracterizate de frecvenţe încă şi mai mari!” ( yogaezoteric)
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate, vibratia scazuta o resimtim atat in relatiile interumane, cat si im mediu, vibratia fiind cauzatoare de multe catastrofe naturale.

    RăspundețiȘtergere