vineri, 10 decembrie 2010

Uniforma legionară

În toată Europa, este un curent pentru introducerea virtuţilor ostăşeşti în viata publică a ţărilor.
În locul vorbăriei şi a discursurilor lungi, lumea vrea frază scurtă, clară şi precisă, ca aceea a ostaşului.
În locul lipsei de curaj şi a îndoielii de astăzi, lumea vrea: hotărârea repede.
În locul comitetelor democratice, care discută, se ceartă şi nu iau hotărâri, lumea vrea şef şi disciplina tuturora.
În locul descurajării, lumea vrea încredere, voie bună, mândrie ostăşească.
În locul lenei, lumea vrea muncă de dimineaţă până seara, a tuturora, nu trei părţi numai la muncă şi o parte numai la petrecere.
În locul poftei de câştig, a dorinţei de a trage un beneficiu din politică, lumea vrea jertfa pentru ţară, ca jertfa soldatului pe câmpurile de bătaie. El nu caută să câştige nimic, el dă totul, muncă, suflet, viaţă pentru ţara lui. Aceasta ne trebuieşte. Dacă ar da toţi oamenii care fac politică: muncă, suflet, viaţă pentru ţară, ce bine ar fi de ţara românească! Iată ce va face şcoala legionară.
În locul dezbinării şi a certurilor, noi punem camaraderia frumoasă a ostaşului şi unitatea perfectă ca a unei trupe, a naţiunii întregi. Toţi au un singur gând: Patria, un singur Drapel, un singur Dumnezeu, o singură voinţă: aceea de a le slujii cu credinţă până la moarte. Legionarul şi-a făcut uniformă pentru că în dosul ei el vede toate aceste mari calităţi ostăşeşti, care ridică neamurile şi le fac învingătoare, împotriva tuturor greutăţilor. Uniforma este: cămaşă verde, centură cu diagonală.

4 comentarii:

  1. Iata uniforma ideala(in conceptia mea)cu care ne-am apara tara: credinta,vitejie,munca,iubire.
    Desigur,raman cu idealurile mele...Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Malos Ioan Florin15 ianuarie 2012 la 23:04

    O uniforma care ar trebui imbracata de cit mai multi romanii.Eu unul o s-o imbrac cit de curind,purtind-o cu mare cinste.Florin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aş dori să știu de unde pot face rost de uniforma legionară (cămașa verde tradiționala cu centura si diagonala, complet). Am căutat online, pe fel și fel de site-uri dar nimic. Am aflat că este o pravalie unde as putea gasi, insa am aflat apoi ca a fost inchisa,nu mai exista. Dacă are cineva idee, sa imi lase de știre.

    RăspundețiȘtergere