„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le şterge memoria. Le distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva le scrie alte cărţi, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală.” Renastem din resturi aruncate in istorie...
vineri, 3 decembrie 2010
Edgar Cayce si Spiritele Naturii
Intalnire cu un Faun
Cayce sfatuieste un cautator de petrol sa asculte sfaturile spiridusilor. Acestia sunt spiritele Pamintului: ei stiu foarte bine ce se afla in adincuri!
Primul dintre serviciile pe care le pot face aceste "spirite familiare", cum erau numite altadata, este acela de a ne informa. Dupa parerea lui Cayce, am facut o mare greseala ca le-am dispretuit invatatura:
Daca Creatorul foloseste un gnom, o zana, un inger sau orice alta entitate pentru a va calauzi evolutia, foarte bine! (...). Numai sa mergeti exact in directia pe care trebuie s-o urmatii.
Marturiile primite de clarvazatori precum: Peter si Eileen Caddy, Dorothy Mac Leari, au fost traduse in franceza sub titlul “Gradinile din Findhorn”. Demersul lor consta in regasirea dialogului cu spiritele Naturii, care sunt colaboratorii Dumnezeului.
Unul dintre clarvazatorii din grupul Findhorn, pe nume R. Ogilvie Crombie, zis "R.O.C.", un batrin domn specializat de multa vreme in studiul spiritelor Naturii, povestese cum intr-o zi a vazut un faun mititel dansind in gradina botanica din Edinburgh, in Scotia. lata citeva fragmente din acest dialog extraordinar:
"Micul faun dansa in jurul locului unde ma asezasem; s-a oprit o clipa, m-a privit, apoi s-a asezat cu picioarele incrucisate, dinaintea mea. Intruchipa "adevarul adevarat". M-am aplecat si i-am spus:
- Salut!
Dintr-un salt a fost in picioare, inmarmurit, privindu-ma fix.
- Ma poti vedea?
- Da!
- Nu te cred. Oamenii nu ne pot vedea.
- Ba da, unii pot.
- Atunci, spune-mi cum arat!
L-am descris asa cum il vedeam. Cu aceeasi uluire, a inceput sa danseze, rotindu-se in cercuri mici.
Intr-atita l-a interesat Roc pe micul faun incat l-a insotit acasa, in apartament... S-a intors sa se plimbe in gradina botanica, ca sa-si revada cit mai des micul prieten, si acest contact l-a ajutat sa dea peste "cineva" mult mai important:
"Coboram Prince Street, cea mai mare artera din Edinburgh. Cind am dat coltul unei strazi care merge pe linga National Gallery, m-am oprit: era o atmosfera neobisnuita. N-am mai simtit niciodata asa ceva (...). Atunci am realizat ca nu eram singur. O silueta mai inalta decit mine mergea alaturi. Era un faun, stralucind de o putere impresionanta (...).
- Vasazica nu-ti este frica de mine ? m-a intrebat el.
-Nu!
- Asa! Toti oamenii se tem de mine (...). Stii cine sunt?
- Esti marele zeu Pan, m-am trezit spunind pe loc.
- Atunci, ar trebui sa-ti fie frica! Cuvintul vostru "panica" vine de la frica iscata de prezenta mea!
l-a iesit un porumbel din gura: frica! Frica este aceea care ne inchide drumul cunoasterii; ea este, cum spune Cayce, cauza tuturor suferintelor noastre.
- Crezi in supusii mei? reia Pan.
-Da.
- Ii iubesti?
- Da, ii iubesc.
- In acest caz, ma iubesti?
- N-am nimic impotriva.
- MA IUBESTI?
-Da.
Ma privea cu un zimbet ciudat si cu un licar in fundul ochilor negri, adinci si plini de mister.
- Stii, desigur, ca sunt diavolul!? iti dai seama ca ai spus adineaori ca-l iubesti pe diavol?
- Ba nu, nu esti diavolul, esti zeul codrilor si al satelor! (...).
- Stii totusi bine ca Biserica crestina primitiva m-a luat drept model pentru reprezentarea diavolului! Uita-te la copitele mele despicate, la parul de pe picioare si la coarne".
Intr-adevar... chestiunea e delicata! Fara a dori sa acuze pe cineva:
"Biserica a condamnat toti zeii pagini si spiritele Naturii, asimilindu-i demonilor (...), reia Roc.
- Crezi ca Biserica s-a inselat?
- A facut si ea ce a putut, cu cele mai bune intentii din lume. Dar (pentru mine) era o eroare. Vechii zei nu sunt toti demoni (...).
- Atunci, nu arat a tap batrin?
- Nu! raspunde batrinul Roc, incintat."
Si dialogul continua... La sfirsit, Pan incheie prezentindu-se ca "servitorul Dumnezeului Atotputernic" si afirma ca el si supusii lui sunt "dornici sa ajute omenirea, in ciuda modului cum ne-a tratat ea si cum abuzeaza de Natura. Dar, pentru aceasta, trebuie sa ne creada si sa ne ceara ajutorul."
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
cred ca doar spiritele naturii mai sunt pure si cuminti!ghizela
RăspundețiȘtergereAi dreptate, un spirit la naturii este intotdeauna cuminte si cu minte.
RăspundețiȘtergere