miercuri, 8 decembrie 2010

Edgar Cayce si Spiritele Naturii

Zana Recoltei

"M-a luat de mina si m-a dus (...) pe un ses intins, acoperit de cei mai frumosi crini albi. Si iata ca am zarit fapturi mititele si diafane, care se miscau in si printre flori... Nu-mi puteam crede ochilor!
- Dar, spun eu, povestile sunt adevarate aici? Ea a inceput sa rida:
- Povestile sunt adevarate pretutindeni!".
Si autorul acestei relatari post-mortem, Albert Pauchard, se minuneaza cind vede "pretutindeni acele fapturi mititele si gratioase, ce pareau ca se distreaza". Dar "ghidul sau ii spune ca ele chiar lucreaza la insufletirea plantelor printre care se misca" (Albert Pauchard, Tarimul celalalt).
Cei care au vazut spiritele Naturii spun, majoritatea, ca ele danseaza si se joaca. Frances si Elsie, care le-au fotografiat, R. Ogilvie Crombie, care a descris micul faun ce dansa in fata unui copac, si Cayce insusi (am vazut zane afara, care ma chemau sa ma joc cu ele). El vorbeste mereu de aceste jocuri de care ii este dor, de prietenii de altadata, care doresc sa-l regaseasca pentru a continua ceea ce faceau cu atata bucurie in vremea aceea.
Si mesajele din Findhorn repeta acest lucru, sub toate formele: spiritele naturii lucreaza in bucurie, iar munca for, ce pare un joc, este indispensabila cresterii plantelor!
In spatiile invizibile, luminate de lumina christica, totul este bucurie. Spatiile invizibile pe care le strabatea el in inaltele sfere, bransate complet la lungimea de unda divina si avindu-si locul lor in planul lui Dumnezeu, evoluau in bucurie.
Astfel, aceste fapturi mititele ni se infatiseaza intotdeauna scinteind de bucurie, vioiciune, umor, frumusete. Toate marturiile concorda.
"In ceea ce-i priveste pe micii elfi, mai spune Albert Paucherd, (...) expresia pe care am reusit sa le-o disting este bucuria de a trai!".
In gradina minunata pe care o viziteaza, autorul reuseste sa intilneasca un spirit al Naturii, ierarhic superior micilor elfi, o zana:
"Si iata ca, putin cite putin, mi-am dat seama de o prezenta si mai eterata si mult mai mare decit elfii cei voiosi, mai grava, desi stralucea de bucurie. Este insasi conducatoarea acestei lumi fermecate, aceea care stapineste fortele active. Parca, nu stiu cum, cuprindea totul in sine si totusi, cind te uitai la ea, nu era mai inalta decit un om (...). Se pare ca rolul sau este sa insufleteasca viata vegetala."
"Un Super-elf, am zice. Si la Ea, o mare veselie, dar mai profunda. O iubire puternica emana din ea" .
lata deci o zana, un inger feminin, "care tine friiele unei intregi armate de agenti invizibili ai Mamei-Naturi, (...) agenti carora le revine un rol constient in cresterea copacilor si plantelor", mai spune Albert Pauchard. (Dar pentru ca dicteaza unui medium ceea ce vede dupa moarte, spiritele Naturii sunt observate de cealalta parte a barierei... Totusi, descrierile sale se aseamana grozav cu cele pe care le fac cei vii, de partea aceasta!).
In Gradinile din Findhorn, ingerii (sau Devasii) fiecarei specii vegetale cultivate in gradina vin sa se prezinte rind pe rind. De exemplu, intr-o zi, Deva verzei vine sa explice cum trebuie cultivata aceasta planta si care este lectia spirituala oferita de ea! (Tocati, tocati, va mai ramine totusi ceva din ea!). in alta zi, soseste Deva plantei singele-voinicului, care isi expune si el instructiunile si mesajul. Apoi, Deva spanacului porcesc...; Apoi cel al Trandafirului de Damasc etc. in final, gradinarul Peter Caddy, urmind instructiunile, va vedea iesind de sub miinile sale verze de douazeci de kilograme, rosii cit pepenii, spre uimirea bietilor sateni! Findhorn, asezare glaciara, arida, batuta de toate vinturile apusene de pe coasta atlantica, nu rodise nicicind asa ceva pina atunci (Scotia fiind mai indeobste cunoscuta datorita oilor, whiskyului si vechilor castele bintuite!).

Exista o lectura a lui Cayce unde sunt evocati ingerii soiurilor de levantica (pentru ca exista mai multe specii de levantica, presupun ca trebuie un inger specializat pentru fiecare!):
A stimulat vreodata levantica placerile carnale? Ea a fost aproape intotdeauna mijlocul prin care ingerii de lumina si compasiune duc sufletul oamenilor intr-un loc de pace si mila.
Altfel spus, levantica este "mijlocul terapeutic", adica mijlocul folosit de ingerul cu acelasi nume pentru alinarea oamenilor care sufera. Devasii plantelor medicinale sunt toti ingeri-medici, neaparat! (...)

2 comentarii:

  1. Foarte frumosi crinii aia,desi nu sunt pe lista florilor mele preferate.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca a venit iarna imi este dor de frumoasele flori ale primaverii.:(

    RăspundețiȘtergere