Carnea constituie una dintre sursele importante de proteine, dar ea se dovedeste totodata saraca in minerale, vitamine si hidrati de carbon.
Prin diverse cercetari stiintifice consumul de carne s-a dovedit ca produce tulburari multiple in organismul uman, al carui colon este mult mai lung decat cel al carnivorelor.
Iata principalele tulburari care pot sa apara la persoanele ce consuma carne:
1. Bacteriile intestinale, in loc sa actioneze ca fermenti, provoaca putrefactia bolului alimentar, situatie care antreneaza infiltrarea substantelor toxice in vasele sanguine. Pentru a elimina aceste toxine, organismul va trebui deci, sa consume o parte din energia ce ar fi trebuit sa alimenteze alte functii vitale, aici fiind inclusa si activitatea creierului.
2. Sinteza vitaminei B12 este mult franata, ceea ce va antrena declansarea anemiei.
3. Toxinele de origine animala au tendinta sa perturbe metabolismul hidratilor de carbon. Din aceasta cauza apare pericolul diabetului.
4. In timpul digestiei carnii, se produc substante care nu pot fi asimilate. Aceste substante se pot fixa creand astfel, premizele aparitiei tumorilor, adeseori canceroase.
5. Totalul de proteine necesare unei persoane pe zi este, dupa cum afirma cercetatorii, cuprins intre 70 si 90 de grame. Aceasta cantitate de proteine, necesare zilnic poate fi asigurata cu usurinta din produsele lactate si alimentele vegetale. Este cunoscut faptul ca un procentaj important de proteine se afla si in lapte, branza, iaurt, grau complet, porumb, nuci etc.
Un regim bazat preponderant pe fructe, legume, cereale si produse lactate poate fi considerat ca perfect echilibrat. In plus, este bine sa amintim faptul ca, suapraabundenta in proteine, datorat consumului de carne, este la fel de grav ca si lipsa lor. Acest surplus de proteine poate provoca boli ale ficatului, o crestere a presiunii sanguine si arterioscleroza prin intarirea arterelor.
Carnea contine o serie de elemente direct toxice pentru organismul uman, cum ar fi:
- deseurile provenite din vasele sanguine ale animalului taiat, diferiti microbi si urme ale medicamentelor date animalului sub forma vaccinurilor si antibioticelor;
- substantele toxice sintetizate de animal in momentul taierii si raspandite in intregul sistem sanguin;
- bacterii ce provin din descompunerea tesuturilor si care incep imediat dupa moartea animalului; fierberea sau prajirea nu reusesc niciodata sa distruga in totalitate aceste bacterii, deoarece carnea este un bun izolator termic.
Efectele complexe si nocive ale consumului de carne sunt evidente in anumite situatii. De exemplu, eschimosii, a caror hrana este formata preponderant din carne, imbatranesc foarte rapid. Ei au o medie de viata de numai 27 de ani si jumatate. De asemenea kirghizii, trib nomad din Russia al caror regim alimentar cuprindea in mod esential consumul de carne, imbatraneau prematur, iar media de varsta era cel mai adesea de 40 de ani.
Efectele profund daunatoare ale consumului de carne au fost evidentiate in cadrul diverselor cercetari. Astfel, si Occidentul recunoaste, datorita noilor cercetari stiintifice, ceea ce Orientul a descoperit de mult, si anume ca alimentatia lacto-vegetariana este cu adevarat cea mai buna.
„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le şterge memoria. Le distrugi cărţile, cultura, istoria şi altcineva le scrie alte cărţi, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este şi ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita şi mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală.” Renastem din resturi aruncate in istorie...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Nu consum atat de multa ca sa-mi dau seama,si ce mananc e cu precadere pui crescut de mine{curci,rate}-pestele il cumpar cand nu prinde nimic sotul din Olt!!ghizela
RăspundețiȘtergereFelicitari, si eu incerc, si reusesc in majoritatea timpului, sa mananc sanatos.
RăspundețiȘtergereMent sana in corpore sano!Nici eu nu ma omor cu carnea,de aceea stiu ca pot renunta oricand la ea.Alina
RăspundețiȘtergereIntr-o carte scria ceva de genul: cand vom inceta sa ne mancam fratii?, in momentele acelea mi s-a facut pielea "de gaina" :D
RăspundețiȘtergere