duminică, 19 decembrie 2010

Dupa Grecia, vine randul Romaniei?


Bloomberg, considerat a fi ziarul masoneriei evreiesti de pretutindeni, il felicita pe Jeffrey Franks pentru ca FMI a distrus Romania. Cam asta este mesajul desprins dintr-un articol publicat pe 17 decembrie. Seful misiunii FMI la Bucuresti a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg ca actualul acord se va incheia in luna aprilie, asa ca Romania poate incheia un acord de tip precautionary. Romania si-a schimbat imaginea de “student mediocru” dupa ce Guvernul a infruntat motiuni de cenzura si proteste pentru a respecta cerintele Fondului Monetar International de a reduce cheltuielile si de a face disponibilizari, afirma Jeffrey Franks.

“Romania avea o reputatie de student destul de mediocru in ceea ce priveste finalizarea reformelor, iar acest program a schimbat aceasta imagine”, a declarat Jeffrey Franks, adaugand ca Romania este vazuta acum ca o tara ce a depus un efort urias pentru a finaliza o serie de reforme foarte dificile, dar necesare. Boardul FMI urmeaza sa se intalneasca la inceputul lunii ianuarie pentru a observa progresul facut de Romania, iar delegatia Fondului se va intoarce in tara noastra pentru a negocia un nou acord care va intra in vigoare in luna aprilie.

Jreffrey Franks a precizat ca noul acord va include noi conditii privind reformele structurale din domeniul muncii, infrastructura si investitiile. “Este foarte clar ca statul nu a fost restructurat complet. Sunt zone in care economia Romaniei inca trebuie sa se reformeze pentru a deveni flexibila si productiva asa cum ar trebui sa fie”, a adaugat seful misiunii FMI in Romania pentru Bloomberg. In ceea ce priveste criza datoriilor suverane care a lovit Europa, oficialul FMI a precizat ca tarile din Europa de Est, inclusiv Romania, nu au fost afectate, dar exista temeri ca zona ar putea fi lovita de efectul de contagiune.

“Ne uitam mereu la posibilele efecte de contagiune. Pana acum, tarile din estul Europei au fost putin afectate de dificultatile altor tari din Uniunea Europeana, dar asta ar putea sa nu mai fie valabil si in viitor asa ca trebuie sa fim vigilenti in aceasta privinta”, a spus Franks. Economia Romaniei s-ar putea contracta cu 1,9% in acest an, in conditiile in care restul Europei isi revine din criza, motiv pentru care criticii guvernului Boc au afirmat ca respectarea cerintelor impuse de FMI, UE si alte institutii financiare internationale tine Romania in continuare in recesiune, mai scrie Bloomberg, a carui redactie l-a felicitat pe Franks pentru “succesele” din Romania.

Sursa: http://foaienationala.ro

2 comentarii: