duminică, 16 ianuarie 2011

Metode stravechi de vindecare - Cristaloterapia


Din cele mai vechi timpuri, marile minti ale umanitatii au stiut ca suntem parte dintr-o mare opera integralista, ca intre marele Univers si micro-cosmos (corpul nostru) exista un raport direct si ambidirectional, atat de frumos ilustrat de Hermes Trismegistos in “Tabla de Smarald”: „Ce e deasupra e la fel cu ce e dedesubt, iar e e dedesupt e la fel cu ce e deasupra, pentru a implini miracolul unui singur lucru.”, dar si de Mantuitorul nostru Iisus Hristos in Tatal nostru: ...”Sfinteasca-se Numele Tau, vie Imparatia Ta, faca-se Voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant!” Pentru terapeutii spiritualisti, dar si pentru practicantii medicinei energetice se manifesta o axioma divina: „Tot ceea ce ne inconjoara este viu, suntem cu totii expresiile luminii primordiale exprimate prin frecvente diferite, aflati intr-un ocean nesfarsit de exprimari ale Verbului in Dinamica”. In acest articol voi puncta foarte schematic o disciplina a medicinii holistice: cristaloterapia!In primul rand, trebuie spus ca toate regnurile de la mineral, trecand prin vegetal si animal au in structura lor informatia initiala care le situeza in parametrii armoniei universale. Cristalele, mai ales quarturile, detin capacitatea de a inmagazina, asemeni unor harduri cu memorie super-extinsa, informatii energetice, ele putand fi programate de catre maestrii in domeniu cu adevarate softuri de vindecare. Nu putem face aici un curs de cristalo-terapie, caci un demers atat de serios presupune un context pe masura, cu diferite cristale si cu procedee de initiere atent studiate, insa voi incerca sa prezint, pur teoretic cateva virtuti si puteri ale diferitelor pietre pretioase sau semi-pretioase. Majoritatea specialistilor sunt de parere ca pietrele pretioase trebuie primite în dar sau gasite de noi însine. Imediat ce ati intrat în posesia unei astfel de piatra, trebuie s-o curatati lasând-o sa stea 30-70 de ore într-un vas cu apa de mare sau apa în care s-a pus sare de mare. Mai târziu trebuie curatata o data la câteva saptamâni. Piatra trebuie expusa la soare , pietrele 'opal’ trebuiesc expuse la lumina lunii în noptile cu clar de luna. Prin acest mod ele îsi reîmprospateaza puterea necontenit. Piatra trebuie tinuta mai tot timpul asupra noastra.
Ametistul : acest cristal de culoare violet are puteri tamaduitoare minunate. Ea creeaza legatura cu intuitia si cu puterea de autovindecare. Este eficienta mai cu seama împotriva insomniei, nelinistii interne si fricii.
Acvamarinul :cristal de apa ne poate ajuta împotriva raului de mare si a tulburarilor de mictiune , dar se pare ca purifica si apa. Înlatura proasta dispozitie si promoveaza gândirea libera.
Coralul : ajuta la digestie, alina durerile de cap, vindeca afectiunile cavitatii bucale, promoveaza constiinta de sine si asigura echilibrul sentimental.
Cunzita : aceasta piatra a fost descoperita abia în anul 1902. Culoarea roz saturat ajuta mai ales în suferintele femeilor, cauzate de neacceptarea feminitatii, dar este de folos si acelor femei care n-o scot la capat cu toate aspectele sexualitatii. Piatra calmeaza , vindeca si ne sporeste încrederea în noi însine.
Cuartul : forme transparente, ca de pilda cristalul de stânca, stimuleaza calitatile barbatesti, în vreme ce speciile laptoase, opace, poseda puteri femeiesti. Daca nu va puteti împaca cu nedreptatile vietii, alegeti pietrele transparente. Daca aveti nevoie de liniste si întelegere, alegeti-le pe cele opace. Cuartul trandafiriu este blând si ajuta la domolirea emotilor puternice, de exemplu dupa o ruptura survenita între doua persoane.
Diamantul : este piatra pretioasa cu puteri deosebite. Ea ne poate ajuta sa ne gasim directia în viata si ne întareste curajul.
Hematita : dupa cum arata si numele, piatra aceasta are o actiune benefica în cazul bolilor sângelui, cum ar fi dereglarile menstruale sau emoragiile nazale. Ea ajuta la primenirea sângelui si ne învata, sa fim mai siguri pe noi si mai calmi atunci când dam de greutati.
Granatul : are o actiune benefica în sfera problemelor sexuale. El poate schimba si excitabilitatea exagerata, dar si lipsa interesului sexual. Confera siguranta de sine si reglementeaza tensiunea arteriala.
Lapislazuli : în antichitate era considerata 'piatra regeasca’ culoarea sa albastra aurie era cuplata cu talentul vizionar, el creând legatura dintre lumea noastra si lumea umbrelor. Preoti îsi fardau pleoapele cu lapislazuli pisat si îl purtau sub forma de podoabe. Aceasta piatra le este de folos tuturor celor care asteapta o usurare sau celor introdusi într-o religie.
Opalul : S-au spus multe lucruri rele despre aceasta piatra , uni cred ca aduce ghinion. Cu opalul trebuie umblat cu mare atentie, pentru ca se cojeste usor. Este o piatra de apa si-ar trebui înmuiat cât mai des în apa rece si expus la lumina lunii. Opalele reîmprospateaza energiile spirituale si fizice.
Perlele : perla triumfa asupra ostilitatii, a urmarilor rele si este remediul pentru speranta si forta interioara. Atunci când îsi pierde luciul, fortele acestea interne sunt si ele iremediabil pierdute.
Safirul : 'piatra controlului’ este eficienta împotriva tentatilor marunte si poarta gândurile spre sfere mai înalte. Safirul stelar are o semnificatie deosebita, pentru ca el îi dirijeaza pe calea cea buna pe oameni ale caror nazuinte ar putea fi puse în slujba întregii lumi.
Smaraldul : piatra iubirii adevarate poate clarifica relatia de cuplu – în sensul dorit sau nedorit. Ea confera forta spirituala, vindeca congestiile, creeaza liniste interioara si echilibru.
Peruzeaua : În antichitate simboliza cerul. Are o actiune benefica deosebita asupra plamânilor si gâtului. Deoarece contine cupru, puterile sale vindecatoare sunt neobisnuite. Le este de mare folos persoanelor timide atunci când ies în lume, precum si celor cu slabiciune psihica si fizica.
Turmalinul : este o piatra care se opune oricarui tip de negativism. Este permeabil, atât în sens fizic, cât si psihic. Frumusetea sa este un sprijin la nastere si decese, la vârsta menopauzei si în alte stari de tranzitiie.
Articol scris de catre Oreste Teodorescu si preluat din revista Medic 4 All.

4 comentarii:

  1. Foarte interesant,foarte adevarat si foarte usor de aplicat.Din pacate putini o si fac!Am si eu cateva cristale,si chiar daca nu fac o terapie propriu zisa,tot e ceva. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, simpla lor prezenta ajuta foarte mult.
    P.S. Eu nu am cristale, dar am un orgon.

    RăspundețiȘtergere