joi, 20 ianuarie 2011

Garda Constiintei Nationale- Tudor Gheorghe -Se urca Basarabia pe cruce


Pe 24 iunie 1927, cinci tineri nationalisti, aveau sa infiinteze ceea ce avea sa devina mai tarziu un reper, un ghid catre mantuirea Neamului: Legiunea Arhanghelului Mihail. Basarabia este pamant romanesc, rupta de trupul tarii de catre hoardele iudeo-bolsevice. Sătui de monotonia pe care am ajuns să o numim viaţă, sătui de false valori, sătui de politică şi patriotism mincinos, sătui de îndobitocire, sătui de ceea ce lumea aşteaptă ca noi să fim, sătui de comercialism şi interese materiale, sătui de prejudecăţi, sătui de frică şi laşitate, sătui de comoditate, sătui de corectitudinea politică care ne face să ignorăm glasul sîngelui ce ne curge prin vene, am decis să ne oprim o clipă şi să privim în faţă sufletul românesc...acum, până nu e prea târziu! Pleoapa trecutului tresare, ascunzandu-si lacrima si nu lasa uitarea sa se cearna peste ceea ce a ramas in istoria romanilor din Basarabia - blestematul an 1940 - 1941. Asa-zisa eliberare sovietica incepuse cu jafuri, distrugeri, pradarea pravaliilor, spargerea beciurilor, dezordini si incaierari sangeroase. Apoi Puterea Rosie a procedat la arderea cartilor sfinte, inchiderea si pangarirea bisericilor. Corbii negri - dubele bolsevicilor - erau incarcate cu romani, care urmau a fi deportati in Siberii de ghiata. Elementele sovine organizau mitinguri pazite de soldati. Cu toate acestea flacara romanismului in Basarabia nu s-a stins niciodata. La rasaritul strabunei Moldove au ramas tineri cu credinta in Dumnezeu si dragostea de Neam. Din randurile lor faceau parte tinerii patrioti din Orhei, oras situat pe malul raului Raut in centrul Basarabiei, de unde, spun vechile hrisoave, Stefan cel Mare recruta ostenii sai cei mai viteji - arcasii orheieni. In inima acelor tinere vlastare romanesti, elevi ai Liceului Vasile Lupu, s-a aprins lumina demnitatii nationale, care i-a adunat in ceea ce NKVD-istii numeau organizatia ilegala antisovietica a tineretului studios Majadahonda din judetul Orhei (Dosar penal nr. 2233 vol.V p. 1442), scopul propus sa-l realizeze era neadmiterea pangarirei Basarabiei de catre urgia comunista si Unirea cu Patria Mama.

http://liberomania.com

4 comentarii:

  1. De ce nu avem mai multe "voci" precum aceasta? ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca intergritatea a devenit un element rar in spatiul cotidian. Iar daca exista cateva voci,fara sa faca parte din sfera politica,acestea nu vor fi niciodata ascultate.(In cel mai fericit caz vor fi auzite,NU ASCULTATE,dar ii vor bruia pe unii). Asadar,acolo unde discutam de politica,sunt de parere ca nu puteam vorbi de integritate,prin urmare adio "voci precum aceasta".
    P.S.Poate gresesc generalizand,de aceea imi cer scuze fata de potentialele persoane exceptate.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai am nimic de adaugat la bunul raspuns al Alinei.

    RăspundețiȘtergere
  4. ....e mai comod sa suistii ca fara clica politica nu se poate face nimic!
    se pot face multe si se vor face multe ,fara implicare poilitica
    dar daca stam si ne lamentam ,ca politicul controleaza totul ,nu vom face niciodata nimic
    ......pana la urma politicul este suma caracterelor oamenilor care compun clasa respectiva
    daca ne implicam,nu in politic,ci in social si cultural,.vom reusi sa implementam idei noi,sa formam caractere noi si o noua orientare.politica sau non politica.dar care sa artaga marea masa de romani care deocamdata stau pe margine
    si inca ceva!
    daca vor fi voci dispersate nu le va lua nimeni in seama
    trebuie sa ne unim si sa fim multi si puternici
    atunci vom forma cu adevarat GARDA CONSTIINTEI NATIONALE-DACICE!

    RăspundețiȘtergere