duminică, 23 ianuarie 2011

Sramosii arieni


In anul 2000 iHr. triburi de origine europeana, autonumindu-se Arieni (in sanscrita Arya=nobil), invadeaza partea nord vestica a Indiei. Originea acestor triburi europene este inca discutata: unii ii considera de origine greaca, germana, celta, dar cei mai multi cred ca erau de origine "latina"- datorita inrudirii multor cuvinte sanskrite cu cele "latine".
Cercetari fara repros au stabilit, dupa indelungate cautari, ca singurul SPATIU care raspunde conditiilor din vechea literatura vedica, este cel Carpatic, in care invatatii de la Universitatea din Cambridge plaseaza sub titulatura "Ancient India" faza primara a Culturii Vedice.. In 1993 apare lucrarea lui V.Gordon Childe "The History of Civilization - The ARYANS". Autorul expune in aceasta carte o harta a distributiei Aryenilor in timpul primei lor aparitii din care reiese clar amplasarea acestora in spatiul Carpato- Dunarean, intre Carpati si Nistru precum si intre Carpati si Peninsula Balcanica.
Acesti invadatori arieni aveau o organizare tribala, avand in fruntea fiecarui trib un Rege - Rajah a carui functie era ereditara. Viata de familie era dominata de: TATA (Pitar in sanskrita - nu va suna acest cuvant familiar? ... cel care aduce "PITA" in casa) care in germana este VATER, iar in latina PATER.
1) MAMA (MATAR in sanscrita, MUTTER in germana, MATER in latina si MITIR in greaca) se bucura de o oarecare libertate, avand autoritate asupra copiilor si servitorilor.
Aceasta populatie Aryana - alba, se suprapune populatiei locale negroide, fara insa a se amesteca cu aceasta, divizand societatea indiana-hindusa in 4 clase sociale numite CASTE:
1.Casta Preotilor – Brahmanii Aryenii
2.Casta Domnitorilor si Razboinicilor - Ksatriya
3.Casta Negustorilor si taranilor - Vaisyas
4.Casta Servitorilor - Sudras care "asudau" muncind pentru primii.
Casta cea mai importanta era cea a Brahmanilor, a celor "nascuti de doua ori", a doua nastere fiind considerata initierea in stiinta Arienilor, in stiinta Vedica. Literatura sacra se imparte in doua mari grupuri:
1) auzita, stiuta - shruti (se pronunta "asruti" - traducerea fonetica este foarte asemanatoare: "stiuti"..."sruti".)
2) scrisa - smrti - in sanskrita.
Textele din literatura "Shruti" se bucura de cea mai mare autoritate, ele fiind considerate ca transmise oamenilor de catre ZEI. Din aceasta grupare fac parte: RIG VEDA, SAMA VEDA, ATHARUA VEDA, BRAHMANAS, ARANYAKAS si UPANISADELE.
Cuvantul "vede" or "vid" in sanskrita , inseamna "a cunoaste", "a vedea" (cu ce limba din lume seamana?).
Primele 4 colectii contin imnuri dedicate unor zeitati, in timp ce UPANISADELE, contin gandiri speculative, filozofice, in cautarea permanenta a realitatii absolute. Competitive cu scrierile oricarui mare filozof prezent contemporan, ele contin instructiuni rituale, ceremonii, reguli de comportament. Sunt in numar de 108, dar mai cunoscute sunt numai 10 din ele. Spre curiozitatea dumneavoastra, sa vedem cum incepe fiecare. O alegem pe prima:
"OM (KATHA)...
May Brahman protect us,
May He guide us,
"OM- PEACE, PEACE, PEACE..."
Singurul cuvant care nu a putut fi "tradus" din sanskrita in engleza, a fost "OM" -cuvant "de neanteles" in "toata lumea"... Sa fie chiar asa?! Iar in prefata lucrarii autorul ni-l explica: " Cuvantul OM simbolizeaza legatura dintre fiinta suprema si materie, este cuvantul pronuntat in templele hinduse cu respect, cei ce-l rostesc stand in picioare.
Dar cuvantul DEVA ori DAVA (zeu) nu cumva il aveau si stramosii nostri? SUCIDAVA (orasul zeului SUCI)... MOLDAVA (tinutul zeului MOL). Cuvinte inainte fara nici un inteles, incep sa-si capete o explicatie. Sa fie oare si alte cuvinte "asemanatoare"? Cuvantul "IAMA", nu este cunoscut in limba romana curenta ... dar figureaza intr-o expresie proverbiala, foarte frecventa: "a da iama-n vite (cu sensul de a raspandi moarte-n vite) - "IAMA" este domnul si judecatorul mortilor in religia vedica.
Religia si cultura vedica au reprezentat cea mai veche manifestare culturala in spatiul Carpato - Danubian. Desi cultura vedica a disparut ca realitate nominala cu foarte mult timp in urma, trairile oamenilor vedici, foarte apropiate de cele ale crestinilor, au continuat sa fie practicate de populatia romaneasca, ca obiceiuri transmise de-a lungul mileniilor, din tata in fiu. Este un inceput de proba ca romanii care nu cunosc "crestinarea formala" (fortata) administrativa in istoria lor, sunt crestini dinainte de crestinismul formal.
Sa mai luam un cuvant "pelasgic" si sa vedem cum il trateaza arheologia lingvistica... "BAN" - unul din cele mai vechi din relicvele lingvistice, cotat ca vechi de cel putin 4500 de ani. A participat si el la "roirea" populatiei ariene din spatiul Carpato - Danubian... ajungand pana in Asia Centrala, in scrierea sanskrita, avand sens principal de "Stapan"... Polonezii il vor prelua ca BAN - PAN, iar in greceste el ajunge sa insemne mare, celebru, puternic - Pan. Bine ca cel putin sanskritii nu si "l-au adoptat"... Panonia - provincia Panilor (Banilor); in Romania este intalnit peste tot: BANAT, drumul banului, BANEASA, Banul Oletniei etc.
Acesti Arieni ai spatiului Carpatic s-au raspandit nu numai spre Asia. Ei au "roit" peste tot in lume, determinand explozii de civilizatii ca in Mesopotamia, Egipt, Creta - reprezentand de fapt apogeul preistoriei, apogeul culturii carpatice. Dr. Giles (in "Cambridge History of India”) defineste leaganul Aryenilor ca fiind pamantul Carpatic, avand la sud Balcanii si Alpii la vest. El numeste aceasta prima cultura aryana - Danubian I - caracteristic acestei perioade fiind "Spirala dacica" de mai tarziu. Vasele de lut din aceasta perioada avand mazgalite" spirale" fara sens" ?! peste tot. Sa fi fost ele chiar fara sens... ?? Acesti Danubieni, Arieni, spune mai departe Dr. Giles, se raspandesc peste tot prin Europa, ocupand o parte considerabila a Poloniei, sudul Germaniei, intalnindu-se cu barbatii inalti ai rasei nordice (probabil deja pastori) si asimilandu-i. Raspanditi in Balcani - in special in Tesalia -nescapandu-le nimic, cuceresc nu atat prin forta, cat prin pregatirea spirituala... din Troia spre Anatolia, cu toporul ca arma de lupta, de acasa de pe malurile Dunarii, ajungand pana in Troia.
Cultul, ritul inmormantarii prin ardere, crematia -apartinandu-le il raspandesc peste tot. Ritualul incinerarii il vom pastra pana tarziu, de atunci din mileniul al III-lea i Hr. pana cand Zalmoxis il va inlocui pe Gebeleizis. Hindu-sanskritii, Chaldeenii, Egiptenii, Evreii, Crestinii nu sunt altceva decat transmitatori ai vechii culturi pelasgice, ai culturii vedice.
Cu cat inaintam in timp, cunostintele noastre despre trecut se schimba si ele: daca acum 100 de ani limba sanscrita era declarata un dialect grec de catre Lempriere, azi ni se pare o gluma sau ignoranta crasa.
Studiul religiilor si culturilor antice este ca o aventura care-ti aduce reflexii a unor idei de neconceput. Te aventurezi in "literatura Teosofica " sau in "Budhismul Esoteric" si te descoperi purtat din Asia in Europa si de acolo in Africa, doar de niste simple conceptii despre lume, ca mai tarziu sa te lovesti din nou de simbolismul lor. Ele descriu lumea in cicluri de cate sapte 7:
- primele doua rase ca fiind nemateriale (Spiritele Naturi?);
- a treia sexuata -cea a Lemurienilor -populatie negroida ce ar fi trait pe fasia de pamant ce lega Australia de Africa.
- a patra cea a Atlantizilor
- a cincea rasa umana - suntem noi... ne gasim in mijlocul acestei perioade
- a VI-a si a VII-a vor fi din nou imateriale si cu ele se inchide ciclul.
Vechii arhitecti ai lumii vorbeau despre sapte planete: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn si Uranus (Neptun si Pluto nu fusesera descoperite) - cu toate ca unii din ei vorbeau despre sistemul nostru solar ca avand 12 planete !!? Ei numesc pe cei din prima si a doua rasa DEVA ori DAVA... un fel de zei pe care limba sanscrita ii divinizeaza... cuvant pe care invadatorii Arieni l-au adus Hindusilor cu inteles de "Zeu".
Si daca sarim din indepartata Indie la Traci... descoperim Sucidava ca oras al zeului Suci, Moldava ca tinut al zeului Mol si dintr-o data cuvinte dacice "fara sens" incep sa aibe un nou inteles. Ba mai avem si un oras DEVA. Descoperim ca orase, asezari, tinuturi ale vechii Tracii, ale vechii lumi pelasgice, apartineau unor "zei" din prima sau a doua rasa a lumii. Si cand aceiasi tibetani, elevi ai acelor arieni-sanskriti isi incep rugaciunile cu cuvantul "OM" - acelasi cuvant pe care-l gasim peste tot in scrierile vedice si nici un Upanisad nu incepe fara el, OMUL, omul arian ce leaga fiinta suprema, imateriala, de cea materiala, domina viata.
Va veti intreba daca mai sunt si alte cuvinte sanscrite asemanatoare cu ale noastre. Sigur ca da. Exemplu "PARA" in sens de moneda de schimb, cuvantul "BAN" si ele continua.
CREDINTA
Cand teosofilii se leaga de credinta noastra crestina considerandu-ne ocultisti si dogmatici poate ca au si ei punctul lor de vedere. Daca imparatul roman Traian ne-a cucerit 14% din Dacia transformand-o in provincie romana, nu inainte de a ne fura tezaurul lui Decebal, ne-a dat in schimb Crestinismul cu Dogma (crede si nu cerceta) a Imaculatei Conceptii (Referitor la fecioara Maria) cu Magia, Profetia si Magii cu care incepe Nativitatea (nasterea Domnului Isus). Din punctul acesta de vedere ne redescoperim pe noi crestinii ca dogmatici, oculti, crezand in Magi si Magie, Profeti si Profetie, intorcandu-ne de fapt la perioada pelasgica. Cum adevarul nu poate fi niciodata distrus, "nu exista religie si nici lege mai presus ca adevarul"!
Am fost nascuti crestini, suntem crestini si ne mandrim cu asta; este parte a traditiei poporului nostru, crestinismul ortodox care ne-a facut sa luptam si... sa murim pentru el... Nu inseamna ca nu vom comenta, insa, Adevarul, asa cum este el.
Pentru aceste religii au murit si mor mii si milioane de oameni; daca in perioada medievala a crestinismului si islamismului s-a varsat sange, s-au adunat prozeliti din varful sabiilor si s-au construit biserici si moschei pe catacombe de victime umane, aceasta a continuat si continua... In numele cui si pentru ce?! Irlandezii din Nordul si Sudul tarii, crestini catolici si protestanti, frati, omorandu-se... pentru ce?! Iugoslavii, trei frati din aceeasi mama si tata, vorbind aceeasi limba, isi aleg trei religii si... se macelaresc.
Sa asteptam ziua aceea cand Iisus, Mohamed, Moise, Budha si ZALMOXES se vor cobori pe Pamant sa vada ce se intampla aici, in numele lor... cand de fapt esenta tuturor religiilor este cea a bunului simt si al adevarului, ca lege universala...?
"NICI O RELIGIE SAU LEGE MAI PRESUS CA ADEVARUL!".

3 comentarii:

  1. nimic mai presus decat adevarul,de acord,dar care e acela????ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. "Adevarul e ca nu exista adevar."(Nu mai stiu exact cine a spus asta,sa-mi fie rusine).
    Interesante similitudinille existente(cele de ordin lingvistic).Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai acesta este adevarul, cel din articol; mai bine spus, o particica.

    RăspundețiȘtergere