luni, 24 ianuarie 2011

Elementalii focului : Salamandrele

Asemenea Elementali au formele cele mai indepartate de cea umana. Numele lor au o etimologie obscura, probabil orientala, prin filiera araba, astfel incat sunt pusi in legatura cu faimoasa universitate din Salamanca, ce se bucura in Evul Mediu Timpuriu de splendoarea deplina a Islamului. Cert este ca acolo se efectuau studii si lucrari legate de Alchimie si sub acest termen generic erau adunate o multime de cunostinte, intre care cele despre Spiritele Naturii, in special despre cele care incalzeau si, de asemenea, incununau Athanorul.
In focul vetrelor pot fi vazuti sub forma unor serpi negri, de obicei in pozitie verticala, care se misca foarte repede si se rasucesc in jurul lor.
Marimea Salamandrelor variaza, de la micii viermisori care se misca in vetre si ruguri, pana la Salamandrele enorme care plasmuiesc curioasele forme ale fulgerelor si trasnetelor.

Nimeni in afara celor care au sfintenie si experienta nu trebuie sa incerce sa intre in contact cu aceste Fiinte puternice, deoarece ele guverneaza de asemenea si impulsurile electrobionice care se transmit prin sistemul nervos uman.
Exista metale care le adorm si le retin, astfel incat pot colabora la eficienta unei amulete prin formule de Magie, prea periculoase pentru a fi rostite fara legaminte prealabile care sa ii faca pe oameni incoruptibili.

Acest articol isi are baza informativa din cartea lui Jorge Angel Livraga Rizzi, Spititele elementale ale naturii.

3 comentarii:

  1. Pai de,cum sa ne apropiem de ceva ce nu mai intelegem? ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca subiectul asta ma depaseste,motiv pentru care prefer sa tac.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar nici nu ne dam silinta sa intelegem acel "ceva".
    Pt. Alina: :)))

    RăspundețiȘtergere