marți, 25 ianuarie 2011

Alte varietati de Elementali


Gama elementalilor este imensa, de la Regentii Planetelor si chiar ai stelelor, pana la cei care o mentin cu viata lor pe cea a atomilor.
In Misterele din antichitate se faceau referiri la ei. Erau reprezentati prin figuri geometrice, cuvinte aparent fara semnificatie si cifre astazi incomprehensibile. Referintele sunt invaluite si indirecte. Sunt imposibil de incadrat intr-un singur Element.
Este vorba de cei care ocrotesc momentele nasterii si mortii tuturor Fiintelor manifeste si, de asemenea, ale lucrurilor, calauzind trecerea Sufletelor prin diferite praguri. Sunt cei care se misca intr-un spatiu-timp pe care nu-l cunoastem si in care traim.
Sunt cei care vegheaza mersul Ceasului Istoriei din afara acestei masini de cauze si efecte inlantuite in maniera logica. Sunt cei care pazesc Analele unde se poate citi trecutul si viitorul.

Sunt si ingeri si Demoni. De asemenea, sunt Dragonii a caror rasuflare incalzeste Pamantul. Sunt sufletele cristalelor geologice care guverneaza stratificarile mineralelor si care au condensat lumina stelelor disparute vederii noastre. Sunt Geniile bijuteriilor. Altii, captivi in formele mentale ale Zeilor, asteapta, de-a lungul eonilor, momentul pentru a comanda delicatele operatiuni de nastere si de moarte ale galaxiilor: sunt cei care locuiesc in comete, fie in cele care fecundeaza zone ale spatiului pentru a da nastere noilor lumi, fie in altele, care raman in ultimele ramasite ale altor astri trecuti si care ajung in cimitirele stelare. Salasluiesc, de asemenea, si in cele mai simple comete, cele care unesc un sistem solar cu altul, asemenea unor electroni de valenta.
Si mai aproape de noi, sunt cei care locuiesc in interiorul vulcanilor si al norilor. Si cei care, manuind pensule invizibile, picteaza rasariturile si apusurile. Cei care trezesc vegetatia Primavara si o adorm cand se apropie iarna. Cei care guverneaza norocul la rascrucile de drumuri, in pesteri fermecate si in munti magici.
Sunt Genii care dau si retrag daruri. Cei care ating fruntea celor alesi si altii care fac sa se surpe pamantul sub picioarele celor care au cazut in dizgratie. (...)

Acest articol isi are baza informativa din cartea lui Jorge Angel Livraga Rizzi, Spititele elementale ale naturii.

4 comentarii: