vineri, 3 iunie 2011

AZI e o zi MINUNATA!


Deschizand usa, de parca un uragan l-a adus, nepotelul navali in casa bunicului :
"- Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde esti? "
"- Aici dragul meu! " ii raspunse bunicul cu bratele largi deschise si cu ochii sclipind de bucurie. "Vino sa te stranga mosul in brate!"
"- Ai vazut ce zi frumoasa este? Si cata veselie e in jur? Azi e o zi minunata! " ii spuse bunicul .
" - Bunicule, pot sa te intreb ceva? "
"- Desigur, orice" ii raspunse cu drag bunicul.
"- De ce de fiecare data imi spui ca Azi e o zi minunata? "
"- Pai dragul mosului, pentru ca asa si este. AZI e o zi MINUNATA!"
"- Si cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunata? Pai daca azi ploua si maine ploua si mai tare? Si daca ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?"
"- Da dragul meu. Fiecare zi in care te vad sau ma pot gandi la tine e minunata, fiecare zi in care aud pasarelele ciripind e minunata, fiecare zi in care cineva imi deschide usa si ma intreaba de vorba e minunata, fiecare zi in care ..."
"- Stai! Pai in toate zilele tu faci cate ceva din ce ai zis acuma"
"- Pai da", zise bunicul. "De aceea in fiecare zi pot spune AZI E O ZI MINUNATA! Pe langa asta, sa stii un mare secret. Viata este asa cum o simtim noi ca este. Viata este asa cum o planificam in fiecare zi de dimineata cand ne trezim! Daca primul lucru la care te gandesti cand te trezesti este ca iti lipseste jucaria rosie, ca tu nu o sa primesti niciodata bicileta care o vrei, ca nu .. nu .. nu ... ei bine, asa se si intampla. Pentru ca tu asa simti. Si pentru ca ce simti iti creaza ziua.
Si atunci, de ce sa nu te trezesti si sa zici in gura mare ' AZI E O ZI MINUNATA!' Si de ce sa nu spui fiecarui om pe care il intalnesti secretul ca azi e o zi minunata? Spune-i si iti vei face si tie si lui ziua minunata"
Nepotul lua aminte la lectia spusa de bunicul. Si, cum stia ca bunicul este un om intelept si ca tot ce il invatase pana acum a fost cum a zis bunicul, se hotara ca de maine sa isi creeze singur ziua. Sa nu astepte ca altii sa o faca pentru el.
Ajuns acasa, si-a atarnat pe perete in fata patului, un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot "AZI E O ZI MINUNATA!", astfel incat primul lucru pe care il vede cand deschide ochii sa fie acesta.

2 comentarii: