sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Spititele elementale ale naturii


Ce sunt elementalii

Sunt Forme de Viata din interiorul Elementelor (pamant, apa, foc, aer, eter). Evident, este foarte dificil sa explicam caracteristicile de baza care ar trebui sa le defineasca, deoarece corpurile lor nu se afla in planul strict fizic in care se manifesta mediul nostru vizual si auditiv, sau mai bine spus, corpurile lor nu se afla in pozitia in care noua ne este usor sa le vedem. Cu toate ca intr-un fel pot exista si in planul fizic, noua ne par inchipuiri ireale ale oamenilor primitivi sau ale copiilor lipsiti de ocupatie.
Aceste forme de viata isi au corpurile in Planul Pranic si nu mai jos de acesta. Insa, cum planurile nu sunt strict separate, ci exista o gradatie aproape infinita intre ele, tot asa nici circumstantele Naturii nu sunt intotdeauna aceleasi (cu variatiile pe care le cunoastem: ziua si noaptea, anotimpurile anului, inaltimea, adancimea, mai mica sau mai marea incarcatura electrica statica, diferitele presiuni atmosferice si temperaturile diverse, componentele variabile ale aerului cum sunt concentratiile de Apa, de Ozon etc, tot ce este terestru fiind supus influentelor astrilor si in mod special ale Soarelui si ale Lunii).
In anumite ocazii Elementalii cad intr-un grad mai mare de materializare care-i face usor vizibili. Dar chiar si in conditii atat de favorabile, in mod normal nu pot fi observati (…).

Este greu sa explici existenta si prezenta Spiritelor Naturii unor oameni care ajung sa nege sufletul plantelor si al animalelor pe care le vedem, le atingem si le consumam, pentru care fidelitatea plina de dragoste a unui animal domestic sau prezenta si compania invioratoare a unui arbore sau a unui trandafir nu inseamna nimic mai mult decat perceperea unor forme si culori, pe care le atribuie intamplarii sau legilor genetice mai mult sau mai putin inventate, in timp ce le deposedeaza sistematic de orice atribut metafizic. (...)


Acest articol isi are baza informativa din cartea lui Jorge Angel Livraga Rizzi, Spititele elementale ale naturii.

2 comentarii:

  1. Nu trebuie sa le vezi,e destul daca crezi in ele -atunci le vei simti!sau cel putin asa cred eu,care iubesc enorm padurea,si nu numai!ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, dar, din pacate, exista si persoane ce nu constientizeaza importanta si frumusetea padurilor.

    RăspundețiȘtergere