joi, 6 ianuarie 2011

Iubirea

O relatie devine durabila, dupa un procedeu similar fabricarii lamelor de sabie. Fierul se caleste la temperaturi mari, se raceste apoi brusc in vase cu apa, iar mesterul trebuie sa stie exact cat si cum sa bata otelul proaspat incat sa nu-l rupa, dar sa-l faca suficient de ascutit.
Imbatat de dragoste, omul poate sa faca minuni. Poate zambi in arena cand este sfasiat de leii Cezarului, poate strabate infernul dupa Euridice... Arcanul suprem al tuturor magiilor este iubirea, credintele nu cunosc forta mai mare ca aceasta; singurul curent care strabate cele doua lumi si ii aduce pe cei dragi, plecati, in visul celor vii, arma care taie intunericul ignorantei si al egoismului.

3 comentarii:

  1. Da,iubirea...in tot si in toate reuseste sa scoata ce e mai frumos in firea omului!ghizela....Va multumesc pentru urarile adresate micutului meu,dar sunt bunica de cinci ani,tot un baietel si el!Sper din suflet sa nu mai lipsesc,dar in viata nu facem ce vrem ci doar ce putem....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa iti traiasca amandoi si in cativa ani ii asteptam pe blog:d! Cat despre ideile ilustrate mai sus,tin sa precizez faptul ca imi place foarte mult comparatia iubirii cu"procedeul similar fabricarii lamelor de sabie"...foarte plastica. Acum nu-mi ramane decat sa pun in practica astfel de trairi(bine,cand va aparea cineva care sa merite "sabia" asta).:)).Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Multa sanatate, atat tie cat si nepoteilor.
    Iubirea este un sentiment sublim, indiferent daca este iubirea de semeni, de natura, de arta. Asemeni muzicii, ea inalta sufletul.

    RăspundețiȘtergere