miercuri, 12 ianuarie 2011

Evenimente astrologice majore în anul 2011


”Astrele” înclina, dar nu obliga, deci nu va considerati sclavi ai evenimentelor astrologice, ci, mai ales, va sugeram sa va considerati cautatori autentici avizati, care, in aceasta situatie puteti actiona in mod constient.

Aceasta se poate face fie pentru a folosi (mai ales din punct de vedere spiritual) o conjunctura astrologica avantajoasa sau pentru a va adecva actiunile si gandurile pentru a actiona constient in sensul solutionarii sau transcenderii unor dificultati induse de un aspect astrologic.

Una din cele mai directe metode de ”a nu fi obligati” de conjuncturile astrologice este trezirea spirituala, adica amplificarea gradului de constienta, prin trezirea sufletului sau revelarea Sinelui, prin transcenderea ego-ului sau a eu-lui inferior.

Redam in continuare una dintre cele mai clare si practice analize astrologice.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Astrologia, ca ştiinţă a ritmurilor, ne ajută să cunoaştem cu anticipaţie «atmosfera astrală» pentru o perioadă dată.

Intervalele în care predomină energiile astrale armonioase a trebui trăite cu mult curaj şi încredere, iar perioadele mai delicate, când se manifestă energii astrale mai dinamice, mai tensionate, ar trebui traversate cu o atenţie sporită, cu o deschidere mai mare spre transformare, învăţare, abandon în faţa voinţei divine sau chiar sacrificiu de sine.

În acest text vor fi analizate evenimentele astrale majore ale anului 2011. Ceea ce va rezulta nu va fi o serie de predicţii, ci o prezentare a unor oportunităţi sau provocări astrale deosebite precum şi câteva sugestii de abordare eficientă a acestora.

„Cunoaşterea este putere”, iar cunoaşterea astrologică este o premiză a unei vieţi armonioase, spiritualizate, în acord cu ritmurile cosmice.

Vom analiza în cele ce urmează fiecare lună a anului.
1. Luna ianuarie a început cu o eclipsă parţială de soare (4 ianuarie 2011, ora de maxim pentru România, 10.35). A fost un moment astronomic şi astrologic special, care a susţinut şi „avantajat” iniţierea de acţiuni constructive, perseverente, cu efecte vizibile, benefice (detalii despre aceste eveniment pot fi găsite în articolul Eclipse de Soare şi de Lună în anul 2011 – oportunităţi spirituale deosebite, postat pe site în ziua de 3 ianuarie a.c.)
Tot în ziua de 4 ianuarie a avut loc conjuncţia perfectă Jupiter-Uranus la 22 grade Peşti. Conjuncţia se va resimţi până la finalul lunii ianuarie (28 ianuarie). Renovarea uraniană se resimte la nivelul crezurilor individuale, la nivelul sistemelor filozofice, al legilor după care ne guvernăm viaţa. Putem să ne punem în acord cu acest aspect astrologic dacă urmărim să ne revizuim cu un grad mai mare de libertate interioară sistemul de valori, principiile de viaţă, dacă urmărim să căutăm modele de viaţă cu adevărat spirituale.
În ziua de 22 ianuarie Jupiter urmează „să păşească” în zodia Berbecului, zodie pe care o parcurge rapid, în doar 4 luni şi jumătate. În acest interval (22 ianuarie – 4 iunie 2011) ar trebui să utilizăm cu toţii oportunitatea de a iniţia procese de (auto)cunoaştere, acţiuni curajoase şi entuziaste care presupun spirit justiţiar. Este posibil ca nativii Berbec sau cei cu ascendent Berbec să resimtă mai intens această conjunctură.
În ziua de 26 ianuarie Saturn intră în mişcare retrogradă şi va merge aparent înapoi până în ziua de 12 iunie. În acest interval confruntarea cu propriul nostru destin, cu consecinţele deciziilor noastre anterioare va juca un rol esenţial. Mulţi vor resimţi o schimbare a percepţiei temporale prin faptul că unele evenimente se vor derula aparent mai repede iar alte mai încet. Vom percepe timpul în funcţie de cât de bine ne vom organiza viaţa. Vor fi avantajaţi cei care sunt perseverenţi, consecvenţi şi disciplinaţi in domeniile de viaţă unde activează. Este important să evaluăm cu sinceritate care sunt adevăratele noastre motive de acţiune şi direcţii în plan material, să fim mai răbdători şi să ne exprimăm simţul practic în toate conjuncturile vieţii.
Luna ianuarie este deci un interval în care, cu entuziasm şi energie şi pe baza unor planuri bine făcute, înţelepte, putem să acţionăm mai liber, mai altruist şi cu un alt tonus, mai optimist, mai încrezător.

2. În luna februarie, un eveniment astrologic special este cuadratura Jupiter-Pluton, care se resimte mai intens in intervalul 16 februarie-17 martie, cu maxim în ziua de 27 februarie. Pentru că este vorba despre o cuadratură, energiile de transformare vor fi mai mari, dinamismul creşte, evenimente surprinzătoare ne solicită şi ne testează. Mai precis, pentru că sunt implicate planetele Jupiter şi Pluton, este posibil să apară chiar crize de conştiinţă, poate creşte gradul de intoleranţă, restructurarea cadrului legal devine o prioritate, masele de oameni îşi pot pierde răbdarea şi se vor simţi nedreptăţite, creând premisele unor reorganizări sociale.
Puterea regeneratoare a lui Pluton ne poate transforma profund, ne poate face conştienţi de forţa noastră lăuntrică, ne poate alchimiza sufletele, generând o stare de bine interior, stare independentă de evenimentele exterioare.
Această atmosferă dinamică va fi propice pentru cei care îşi fundamentează viaţa pe principii solide, pentru cei care trăiesc căutând să nu piardă din vedere idealurile spirituale, urmărind să manifeste bunătate, sinceritate, autenticitate.

3. În luna martie evenimentele astrologice se înmulţesc, tensiunea la nivel global poate creşte. Pe fundalul reactivării opoziţiei Saturn-Jupiter (care este considerată într-o anumită măsură „responsabilă” de criza economică pe care o traversăm), planeta inovaţiei şi a libertăţii, Uranus, intră în zodia Berbecului. Un nou ciclu uranian de cca. 84 de ani începe acum. Acest eveniment astral este considerat de unii astrologi evenimentul secolului. Ne putem aştepta ca acest moment să declanşeze un proces de eliberare de structuri sociale învechite, un proces de deschidere mentală deosebită către tot ce este nou, către ştiinţele de frontieră şi către tehnica avansată. La nivelul conştiinţei se va resimţi o nevoie intensă de eliberare de dogme şi preconcepţii, o posibilă deschidere către umanitarism şi prietenie.
Uranus va sta în Berbec aproximativ 7 ani, mai precis până luna martie 2019. Va fi un interval marcat la nivel global de entuziasm şi curaj, de acţiune energică pentru împlinirea dorinţelor benefice individuale dar şi colective.
În ziua de 23 martie Lilith (Luna neagră) intră şi ea în zodia Berbecului, unde va sta până în ziua de 16 decembrie. În acest interval va fi amplificat curajul de a ne confrunta cu aspectele mai puţin plăcute ale personalităţii noastre şi cresc şansele să putem depăşi anumite blocaje interioare considerate până acum de nedepăşit.
Luna martie ar trebui deci să ne găsească deschişi faţă de tot ceea ce este nou şi benefic, mai conştienţi de potenţialităţile noastre, mai dornici de a ne pune în valoare calităţile.

4. Luna aprilie poate fi considerată „provocatoare”. Un număr impresionant de planete se vor afla în zodia Berbecului: Jupiter, Uranus, Soarele, Marte, Venus, şi Lilith (Luna Neagră). Pentru că Marte, planeta guvernatoare a zodiei Berbecului, va face conjuncţii cu Uranus (3 aprilie) şi Lilith, potenţialul agresiv al lui Marte ar putea fi activat. Este bine ne să amplificăm controlul asupra acţiunilor noastre, să avem grijă să nu luăm decizii pripite, să urmărim să fim răbdători cu ceilalţi şi cu noi înşine.
Tot în luna aprilie Marte va face opoziţie cu Saturn (maximă pe 18 aprilie). Este bine să ne manifestăm cu maximă maturitate şi responsabilitate, urmărind să învăţăm cat mai mult din evenimentele care se pot declanşa atunci.
Mercur va face în luna aprilie prima retrogradare din anul 2011 (30 martie-23 aprilie). Este foarte important ca în perioadele de retrogradare ale lui Mercur să ne sporim atenţia, focalizarea, să controlăm tendinţa de împrăştiere mentală şi să folosim cât mai bine relativa interiorizare a energiilor mentale care favorizează meditaţia şi introspecţia.
În ziua de 4 aprilie Neptun, planeta inspiraţiei şi a iubirii divine, va intra pentru scurt timp (5 luni) în zodia ei de domiciliu, zodia Peştilor, unde se va stabili pentru aproximativ 14 ani începând din 2012. Iată un alt eveniment deosebit al anului 2011, care nu va rămâne fără urmări la nivelul întregii umanităţi. Intuiţia, inspiraţia artistică, puterea de a iubi, rafinamentul sunt calităţi care se pot amplifica în toţi cei care vor fi pregătiţi să beneficieze de această oportunitate astrală.
Recomandăm deci pe tot parcursul lunii aprilie atenţie sporită, discernământ dar şi deschidere afectivă, o orientare conştientă spre spiritualizare, spre rafinarea trăirilor lăuntrice.

5. Luna mai pare mai relaxată din punct de vedere astrologic, în sensul că în acest interval nu se petrec evenimente astrologice deosebite care să implice planetele mari.
Totuşi, chiar la începutul lunii se formează conjuncţia perfectă Marte-Jupiter (2 mai) în zodia Berbecului conjuncţie care ne va aduce entuziasm, sinceritate, curajul de a fi autentici, generozitate.
În ziua de 11 mai Venus îl „ajunge” şi ea din urmă pe Jupiter, energia afectivă va fi expansionată mai uşor, bunătatea şi generozitatea vor fi calităţi mai uşor de manifestat. În plus, toate preocupările noastre artistice vor fi susţinute în mod deosebit.
Planetele Saturn şi Pluton sunt ambele retrograde pe tot parcursul lunii, creând un cadru astral propice înţelegerii rostului acţiunilor noastre şi a transformărilor interioare necesare pentru a evolua.
Aşadar, în luna mai, pe fondul unei „relaxări astrale” (aparente) este bine sa ne relaxăm şi noi, să ne deschidem spre artă, frumuseţe, elevare.

6. În luna iunie, în ziua de 4, Jupiter va intra pentru aproximativ un an în zodia Taurului. Jupiter în Taur ar trebui să ne deschidă şi mai mult către artă şi frumuseţe, ar trebui să ne activeze simţul măsurii şi nevoia de a împărtăşi „bucuriile simple ale vieţii” şi nevoia de a trăi starea de împlinire pe toate planurile, inclusiv pe plan material. Ne va spori simţul adevăratelor valori, bunul gust, rafinamentul.
Tot în ziua de 4 iunie Neptun din Peşti îşi începe mişcarea retrogradă care va dura până în ziua de 9 noiembrie 2011, când se va găsi înapoi în Vărsător. Ni se dă încă o şansă pentru a împlini, printre altele, cerinţa fundamentală a lui Neptun în zodia Vărsătorului: manifestarea toleranţei religioase şi a bunăvoinţei.
În ziua de 25 iunie începe să se resimtă trigonul Jupiter (Taur)-Pluton (retrograd în Capricorn). Lucrurile tind să se stabilizeze pe un fundament mai corect, mai principial şi mai stabil. Este o perioadă benefică pentru cei pregătiţi să se implice în proiecte concrete şi laborioase, pe termen lung.
Luna iunie poate fi o perioadă de progres pe toate planurile, cu condiţia să rămânem permanent activi şi perseverenţi.

7. Luna iulie este iarăşi o lună „aglomerată” astrologic: Trigonul Jupiter-Pluton îşi atinge maximul în ziua de 9 iulie, iar Uranus este în cuadratură strânsă cu Pluton din Capricorn. Energiile plutoniene sunt dinamizate, ceea ce înseamnă că avem şansa unei transformări şi a unei regenerări lăuntrice. Sunt posibile şi evenimente tensionate la nivel social, evenimente care ar putea scoate la iveală un grad mai ridicat de intoleranţă între diverse grupuri de oameni. Totuşi, la nivel individual, perioada este propice conştientizării nevoii de implicare socială mai mare.
În ziua de 9 iulie şi planeta Uranus (Berbec) intră şi el în mişcare retrogradă – toate cele trei planete transpersonale fiind acum retrograde. Este o perioadă optimă pentru spiritualizare accelerată.
Luna iulie va fi o perioadă în care nevoia noastră de interiorizare va coexista cu o nevoie de participare la viaţa societăţii şi există astfel şansa stabilirii unui echilibru între „eul” personal şi cel social.

8. Luna august aduce în plus faţă de luna iulie o retrogradaţie a lui Mercur. (3-26 august). Efectele retrogradării lui Mercur vor fi minore dacă vom urmări să ne dezvoltăm focalizarea şi atenţia.
Trigonul Jupiter-Pluton resimţit în luna anterioară va slăbi treptat ca intensitate iar planeta Jupiter din Taur începe în ziua de 30 august o perioadă de mişcare retrogradă care va dura până în ziua de 24 decembrie 2011.
Marte ajunge în cuadratură cu Jupiter şi în opoziţie cu Pluton. Spiritul de luptător prezent într-o anumită măsură în fiecare dintre noi, va fi activat şi ne poate face să ne opunem tuturor aspectelor mai puţin armonioase din noi şi din afara noastră.
În concluzie, în luna august atitudinea mentală pozitivă, optimismul, curajul, încrederea în sine, raportarea la modele spirituale autentice sunt calităţi care vor putea fi dezvoltate (şi manifestate) în mod deosebit.

9. În luna septembrie Jupiter va face un trigon cu Soarele (2 septembrie), expansionându-ne conştiinţa şi oferindu-ne o stare de bine interior, de bunătate şi generozitate. Ne putem simţi protejaţi de Divinitate şi ni se poate amplifica credinţa.
Pluton din Capricorn îşi încheie mişcarea retrogradă în ziua de 15 septembrie. Mersul direct al lui Pluton va amplifica în noi puterea de conştientizare şi nevoia de aprofundare a adevărurilor spirituale..
Luna septembrie se anunţă o lună mai liniştită. Studiul individual poate fi încurajat. Relaţia cu ghizii spirituali se poate dezvolta.

10. În luna octombrie se reactivează trigonul Jupiter – Pluton, format pentru prima dată în luna iulie dar de data aceasta cuadratura Uranus-Pluton nu mai este activă. Transferul armonios de energie dintre Jupiter şi Pluton va face ca puterea noastră de abandon în faţa voinţei divine să crească şi conştientizarea „planului divin al vieţii noastre” să se realizeze cu mai mare uşurinţă.
Marte va face o cuadratură cu Jupiter (maximă în 3 octombrie), deci vom fi provocaţi să respectăm cu stricteţe legile divine, să fim sinceri şi să acţionăm în conformitate cu crezul nostru interior, neabătându-ne de la principiile după care ne guvernăm viaţa..
Aşadar, dacă vom fi pregătiţi şi deschişi care influxurile astrale, în luna octombrie vom putea trăi stări spirituale deosebite şi transformatoare.

11. În luna noiembrie Mercur începe a treia (şi ultima) mişcare retrogradă pentru anul 2011 (în perioada 22 noiembrie – 14 decembrie 2011). Este bine să acordăm o atenţie deosebită calităţii comunicării, pe cât posibil să dezvoltăm un mod mai subtil de comunicare, care presupune empatie şi deschidere afectivă.
Trigonul Marte – Jupiter (maxim în ziua de 18 noiembrie) ne va face să acţionăm cu încredere şi bucurie. Pentru ca Marte va fi atunci în zodia Fecioarei, iar Jupiter va fi în Taur, acţiunile noastre vor putea fi eficiente şi organizate. Rezultatele vor fi concrete şi ne vor aduce o stare de mulţumire.
Luna noiembrie ar putea fi o lună a fructificărilor pentru cei pregătiţi să depună un efort constant în direcţia împlinirii dorinţelor lor benefice.

12. Luna decembrie va pune din nou faţă în faţă două planete simbolizând Materia (Saturn) respectiv Spiritul (Jupiter). Nevoia noastră de echilibru între planul material şi cel spiritual va fi mai uşor de conştientizat şi pot apare oportunităţi de armonizare între nevoia de expansiune şi aventură (Jupiter) şi nevoia de stabilitate şi contribuţie în plan social (Saturn).
Lilith va intra în ziua de 16 decembrie în zodia Taurului. Este foarte important să ne păstrăm o permanentă stare de mulţumire cu ceea ce avem şi să nu ne focalizam pe ceea ce ne lipseşte, ci pe ceea ce avem deja.
Ultima lună a anului va fi o perioadă benefică celor care şi-au dezvoltat simţul măsurii şi care urmăresc să trăiască simplu, fără excese, armonios.

Societatea Academica AdAnima

4 comentarii:

  1. Sa stiti ca eu cred ca aceste fenomene au impact asupra vietilor noastre!ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu cred ca au impact, dar doar la nivel planetar, adica asupra unei mari mase de oameni(cum este astrograma de mai sus), si nu individual.

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi se pare ca sunt G.Contra:))Alina

    RăspundețiȘtergere