marți, 4 ianuarie 2011

Edgar Cayce si Spiritele Naturii

Sa invatam sa vorbim cu Spiritele Naturii

"Spiritele Focului, Aerului, sau Apei - daca ar fi sa credem in relatarile celor care au avut contact cu ele - nu numai ca se manifesta sub forme foarte diverse, dar uneori se multumesc doar sa sugereze natura lor interioara, oglindind culori, creind forme luminoase sau umbre (...), pinze colorate plutind la mare distanta deasupra solului. Acestea sunt niste norisori colorati, dar fara forma precisa, care isi schimba culoarea. Pentru unii este o stralucire insolita intr-un copac, pentru altii este una dintre acesle fisii de ceata, aceste "perne de materie eterica" despre care am vorbit mai sus. Cineva auzise... naiul lui Pan, caci acest nai nu este un "mit". Spiritele Naturii cinta si R. Ogilvie Crombie spune ca a auzit naiul lui Pan in adincul padurilor.
Intr-una din fotografiile faimoasei carti The Coming of the Fairies, apare un gnom care cinta la un mic instrument ce seamana cu un fluier. Intreaga traditie antica o confirma: in sculpturi, basoreliefuri, picturi, Pan si micii fauni sunt reprezentati pretutindeni cintind la instrumente de suflat, inrudite cu fluierul (iata de ce tinara Sylvia, de care vorbeste Cayce, stia foarte bine sa cinte la fluier cimpenesc sau la flaut). Cel care cauta nu numai "sa vada", dar si "sa auda" poate foarte bine sa traiasca experienta "naiului lui Pan".
Trebuie sa cauti spiritele Naturii in elementul lor: Gnomii, la atingerea Pamintului; Zanele, Silfii, Elfii, zburind in Aer; Ondinele, linga Apa; Salamandrele, in Foc. Spiritele Naturii trebuie sa fie vazute in contextul lor: la tara. Anumite zane sunt niste fapturi mici si dragute, ca acelea descrise de Anne Denieul. Altele, mai importante, sunt entitati puternic personalizate, cu puteri intinse, care le situeaza la nivelul "Devasilor" sau ingerilor. Acestea sunt venerate ca zeitati in cultele antice. Ele sunt legate de un loc - pe care il protejeaza - sau de o familie careia ii protejeaza casa.
Exista si ore mai nimerite: seara, la caderea noptii, se intimpla adeseori "lucruri" - cum tocmai am vazut! Daca nu, mijlocul dupa-amiezii, intr-o zi frumoasa, insorita, este foarte favorabil pentru contact. In astrologie, aceasta ora corespunde casei a VIII-a, aflata sub semnul Scorpionului - dotat intotdeauna cu darul vederii duble! in acele ore, privind atent peisajul cum se dubleaza, simti o anumita plutire interioara - semn ca poti avea acces la alte realitati.
Au fost scrise multe carti pentru a da "formule": ritualuri de magie (trasarea de cercuri, atragerea zanelor cu hirtie de argint sau cu oglinda etc). Putem crede si in deschiderea celui de-al treilea ochi, intr-o stare sufleteasca. In concluzie, ritualurile au importanta lor, dar putem crede mai ales in puterea dorintei - ea este cheia care permite contactarea spiritelor Naturii si este totodata avantajul copiilor; trebuie sa ne intoarcem la o anumita prospetime copilareasca, sa mai fim in stare sa admiram, sa dorim din inima, daca vrem sa obtinem un rezultat!

3 comentarii:

  1. Noi am devenit incapabili de a comunica unii cu altii,dar sa comunicam cu spiritele naturii...Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, dar oare degradarea asta in care ne afundam cu are ca si cauza(ne fiind singura, ci un cumul), departarea de natura?

    RăspundețiȘtergere