luni, 3 ianuarie 2011

Edgar Cayce si Spiritele Naturii

Pazitorul pragului
Realitate oculta. Toate traditiile vorbesc despre ea intr-o unanimitate desavirsita. Initiatii de odinioara aveau de parcurs un intreg "drum de luptator" inainte de a li se permite accesul la mistere. Pazitorul Pragului pazeste comorile la intrarea palatului fermecat: el incearca sa stea in calea scepticilor, pungasilor, a oamenilor care n-au atins un nivel satisfacator. Dar cel care va avea curajul sa-l doboare va fi primit la "Popasul Preafericitilor" sau al Zanelor...
In Geneza, Heruvimul cu spada de foc interzicea oamenilor decazuti intrarea in paradisul terestru. Cartea Mortilor si textele vechi din Egipt dezvolta din belsug aceste teme. in miturile grecesti, Pazitorul Pragului era intotdeauna o fiara dintr-o specie greu de definit ,Meduza, Hidra, Himera, Ciinele Cerber care pazea Infernul, Sirenele... in Grecia, ca si in Egipt, misterele nu erau dezvaluite oricui: trebuia sa cunosti consemnul! Daca initiatul rata una din probele parcursului, esecul se sanctiona cu moartea.
Cel mai remarcabil dintre aceste mituri grecesti este cel al expeditiei argonautilor. Exista o comoara: lana de aur, simbol al Cunoasterii. Nu se poate ajunge la ea decit omorind Balaurul care o pazeste, lason, fiul regelui din Argos, isi aduna un echipaj de eroi greci celebri, impreuna cu care se imbarca pe vaporul numit cum se cuvine - Nava Argo. Dupa o serie de peripetii, va ajunge la obiectiv si, prin iscusunta vrajitoarei Medeea, va putea invinge Balaurul, Iason va lua lana si va pleca, bine sanatos, spre Argolida (cu Medeea la bord!).
In Evul Mediu, Pazitorul Pragului este aproape intotdeauna un Balaur - var cu balaurul Sfintului Gheorghe. Mitologia crestina ii atribuie un profil diabolic, fara sa arate rolul sau util in triere.

Or, printre lecturile lui Cayce, exista una foarte, foarte misterioasa, unde el vorbeste de fiinte care indeplinesc functia de Pazitori ai Pragului. Este vorba de faimoasele profetii despre Egipt, unde sunt anuntate descoperirile arheologice care vor fi curind facute pe platoul Gizeh, in sala subterana unde dorm Arhivele Atlantidei.


Vor fi regasite aceste Arhive?
O camera, sau mai degraba un culoar, merge de la laba dreapta a Sfinxului pina la aceasta intrare a Salii Arhivelor (...) Dar nu se poate intra acolo fara intelegerea acestor mistere.
Si iata fraza semnificativa; cititi-o cu atentie:
Caci acela care au fost lasati (pe loc) ca pazitori nu vor permite trecerea inainte de implinirea perioadei regenerarii lor in Munte (Piramida) si de venirea Oamenilor din a cincea rasa-radacina.
Iata textul englez, foarte obscur: This way will not be entered without an understanding, for those that viere left as guards may not be passed until after o period of their regeneration in the Mount, or the fifth root-race begins.
The Mount inseamna muntele facut de mana omului, adica Marea Piramida pe care Cayce o numeste astfel in multe lecturi. A cincea rasa-radacina inseamna noua rasa de oameni, cea din Era Varsatorului, care deja a venit si din care vom facem parte si noi(si o vedem deja in reactiile uluitoare ale copiilor din zilele noastre). Dar inainte de sosirea acestei noi rase, trebuie sa se petreaca multe lucruri: inversarea axei polilor si intoarcerea lui Christos (in 1998! spune lectura 5748-5 – insemnand ca Iisus deja este “nascut”). Aceasta "noua rasa" este anuntata de toti marii clarvazatori si numai atunci se va putea deschide Sala Arhivelor si se va intelege valoarea ei. Pina atunci este inutil: s-a vazut cum generatii intregi de arheologi si-au rupt dintii in pietrele din Gizeh. Cei care au fost lasati ca pazitori fac totul ca sa-i opreasca: masinile se infunda cu nisip, computerele sunt bruiate, ultrasunetele deraiaza etc. Atunci se descopera pe ici pe colo o nava solara sau o pisica mumificata spre consolare, dar nu este inca descoperirea secolului...
Traducerea acestei lecturi, pune multe intrebari despre natura acestor garzi. Asa cum este fraza in context, este vorba de "fiinte" - ingeri sau demoni? Aceste santinele nu sunt niste statui inerte pentru ca sunt inca active (ele impiedica trecerea mai departe!) si pentru ca ele vor trebui sa-si termine cariera printr-o regenerare in maruntaiele Marii Piramide. Este vorba oare de entitati negre, care vor trebui sa se purifice? De entitati prizoniere? Cayce le deosebeste de Sfinxul care a fost pus acolo ca o santinela, ca un paznic (al pragului) . Acesta este un paznic neinsufletit, vizibil pentru toti. Dar cei despre care vorbeste el sunt mai multi, aratind ca exista mai multe entitati, distincte de Sfinx.
Ar mai exista si entitati create de om, datind dintr-o epoca in care oamenii erau mult mai priceputi la magie decit astazi. Aceste entitati "sunt sentinele implacabile care pazesc la ordin, anumite locuri sau anumite comori ascunse. Acesti pazitori incoruptibili au fost programati la nastere ca niste masini - sa implineasca o anumita functie. Atita timp cit mecanismul functioneaza, vor executa ordinul primit fara sa strecoare vreodata nici cea mai mica nuanta personala (...). Aceste entitati se poate sa fi fost create de catre un singur om sau de un grup de persoane (...). Se cunosc cazuri cind entitatea programata (...) isi indeplineste functia la sute de ani dupa moartea creatorului sau. Aceasta este adeseori cauza nenorocirilor sau accidentelor inexplicabile. Arheologii, jefuitorii de morminte vechi - sunt uneori victime ignorante ale acestor paznici invizibili. Si nascocitorii comorilor ascunse, fara sa stie, se confrunta cu riscuri de temut". Aceste rinduri ii apartin lui Roger de Lafforest care a lucrat mult asupra acestui subiect si colectioneaza marturiile. Colaboratorul lui Roger de Lafforest, Louis Viel, este foarte atent la asemenea prezente. In Franta (ca si in Elvetie, Italia, Anglia, Belgia...) exista un foarte mare numar de sanctuare vechi - ce nu trebuie tulburate. Blestemul vechi impotriva violatorilor de morminte functioneaza inca in multe cazuri.
Dar sa ne intoarcem la Egipt, daca nu s-a putut intra inca in Sala Arhivelor, este pentru ca nu avem inca nivelul spiritual cerut.
Descoperirea nu serveste la nimic daca nu suntem capabili s-o interpretam corect. Materialismul viscos in care ne zbatem ne ofera o perspectiva limitata.

2 comentarii: