vineri, 7 ianuarie 2011

Ce crede un legionar - II

Această mare înnoire a naţiunii române este posibil să vină?
Urmează. O simţim cu toţii. După lunga noapte de veacuri, azi între aceleaşi graniţe, poporul român, aşteaptă răsăritul soarelui, aşteaptă ceasul învierii lui ca neam.
Este posibil oare ca frământările milenare să se oprească la o simplă chestiune de formă: unirea într-un stat a tuturor românilor?
Nu simţiţi din adâncuri cum clocoteşte marea renaştere a poporului român?
In această înviere va avea un rol covârşitor tinerimea. Pe dânsa o cheamă destinul să joace pe scena istoriei. Nu ne înţeleg oamenii vechi? Nu ne înţeleg pentru că apelul sacru al destinului numai noi îl putem auzi, numai noi îl înţelegem, pentru că numai nouă ni se adresează.
Această mare înviere, de la sine, va crea o nouă ofensivă a poporului în toate domeniile. Această ofensivă ajutată şi susţinută de legi, va repune pe român în drepturile lui de care a fost deposedat an cu an, într-o mie de ani prin nedreptate şi silnicie.
Legi, stări de asediu, baionete, care să oprească destinul unei naţiuni, n-au existat, nu există şi nu vor exista.

Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

3 comentarii:

  1. Elocventa ultima fraza. Si Camil Petrescu a demitizat imaginea glorioasa a razboiului,iar romanul sau"Ultima noapte(...)" ar putea constitui un argument solid in sustinerea acestei asertiuni.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Alina cum spui!!Dar zic si eu ca la inceputul postarii ca neamul asteapta un rasarit,cand va mai fi Doamne???ghizela

    RăspundețiȘtergere
  3. Curand, asa cum am spus intr-un comentariu anterior si am si explicat rationamentul.

    RăspundețiȘtergere