joi, 6 ianuarie 2011

Ce crede un legionar - I

Că statul bazat pe ideologia veche a revoluţiei franceze se ruinează. În lume se pune problema unui stat nou. El poate fi foarte bun şi foarte rău. Cum va fi? După cum ni-l vom face.
Statul nou însă, nu se poate baza numai pe concepţii teoretice de drept constituţional.
Statul nou presupune, în primul rând şi ca un lucru indispensabil, un tip nou de om. Un stat nou, cu oameni cu păcate vechi, nu se poate concepe.
Statul este o simplă haină care îmbracă trupul naţiunii. Putem să facem o haină nouă, luxoasă, scumpă, dar nu va fi de nici un folos dacă ea va îmbrăca un trup istovit, distrus de cangrene morale şi fizice.
Omul nou, sau naţiunea înnoită presupune o mare înnoire sufletească, o mare revoluţie sufletească a poporului întreg, adică o împotrivire direcţiei spirituale de astăzi şi o ofensivă categorică în contra acestei direcţii.
În acest om nou, vor trebui să învieze toate virtuţile sufletului omenesc. Toate calităţile rasei noastre. În acest om nou, vor trebui ucise toate defectele si toate pornirile spre rău.
În acest tip de erou, erou în sens războinic, pentru ca să poată prin luptă să-şi impună puterea, erou în sens social: incapabil după victorie de a exploata munca altuia; erou al muncii: uriaşul creator prin muncă al ţării sale, trebuie să fie concentrat tot ce a putut strânge mai bun în timpul miilor de ani poporul român.
Pe acest om îl aşteptăm, pe acest erou, pe acest uriaş.
Pe el se va baza statul cel nou, România de mâine.
Mişcarea legionară, înainte de a fi o mişcare politică, teoretică, financiară, economică, etc. de formule, este o scoală spirituală în care dacă va intra un om, la celălalt capăt va trebui să iasă un erou.
Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

3 comentarii:

  1. ..si cat adevar graieste,dar e prea frumos sa poata fi adevarat si aplicabil intr-o lume decadenta si mercantila!ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Si acest erou trebuie sa se identifice cu poporul pentru a inregistra un prag evolutiv. Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai bine stagnam? Este cam multa munca pana la evolutie. (Glumesc)

    RăspundețiȘtergere