marți, 19 iulie 2011

Romania - Pana la capat!

3 comentarii:

  1. ”23 AUGUST 1944 – DE TREI ORI TRADARE. Cuvantul lui Antonescu si noi documente secrete despre Regele Mihai ”:
    http://www.ziaristionline.ro/2011/06/24/23-august-1944-de-trei-ori-tradare-cuvantul-lui-antonescu-si-noi-documente-secrete-despre-regele-mihai-exclusiv/

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul spre care ai facut trimetere nu face altceca de cat sa-mi intareasca, convingerea tradarii Regelui. Am avut "noroc" de astfel de personaje prea des in istoria noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citește din cartea ”Antonescu Mareşalul României şi războaiele de reîntregire ”de Iosif Constantin Drăgan, legat de proces, fragmentul privind buchețelul de flori al Mareșalului și despre faptul că acesta l-a iertat pe rege. Este impresionant!Ți-aș trimite acest fragment dar prin comentariu nu pot, sunt prea multe caractere.Îți trimit o parte din el:
    ,,Îmbrăcat în costumul său elegant, Ionel mă aştepta ţinând în mână un bucheţel de flori, culese di răzoarele cu flori din faţa corpului de gardă. Mi-a ieşit câţiva paşi înainte, ne-am îmbrăţişat şi mi-a oferit bucheţelul de flori. M-a condus la corpul de gardă şi acolo la o măsuţă, a stat de vorbă cu mine sub supravegherea unui paznic. A început să-mi spună că, faptul de a fi fost adusă să-l văd, dovedeşte că nu mai are mult de trăit. Să nu-mi pară rău de cele ce s-au întâmplat, deoarece va veni un timp când se va cunoaşte tot ceea ce am făcut eu pentru binele acestei Ţări, cât şi sacrificiul şi tragedia noastră…”
    În scrisoarea de despărţire adresată tot soţiei sale prin mama sa, iată care erau gândurile lui şi care au fost dorinţele lui de suflet:
    ,,Am stat cu capul sus şi fără teamă în faţa judecăţii, după cum stau şi în faţa Justiţiei Supreme. Aşa să stai şi tu. Nimeni în această ţară nu a servit poporul de jos cu atâta dragoste, pasiune, dezinteres, cum l-am servit eu. I-am dat totul, de la muncă până la banul nostru, de la suflet până la viaţa noastră, fără a-i cere nimic. Nu-i cerem nici azi.” Etc …

    RăspundețiȘtergere