joi, 7 iulie 2011

Misterele medicinei samanice - raspuns comentariului unui vizitator

Am considerat ca, comentariul pe care l-am primit la articolul "Secretele medicinei samanice"(http://coltul-adevarului.blogspot.com/2011/04/misterele-medicinii-samanice.html) nu trebuie lasat fara un raspuns. O postare separata pentru acel comentariu este necesara, atat pentru o vizibilitate mai buna, cat si pentru o intelegere mai buna. Voi incepe prin a posta comentariul si dupa aceea imi poi spune si eu parerea. Multumesc "anonimului"! :D


"Eu am fost la un cabinet care practica medicina samanica, terapie energetica sau munay ki, ce se intampla la o sedinta de terapie nu poate nimeni sa povesteasca in cuvinte ceea ce traieste si simte, este foarte greu de explicat.Apoi vine si constatarea: te simti sanatos tun si scapi de toate problemele de sanatate.Nu trebuie sa faci nimic, nici sa te rogi, nici sa faci ceva anume, nu.Primesti ca pe un dar sanatate pe care ai pierdut-o.De ce sa intrebam biserica ortodoxa ? Cu ce este mai presus biserica ortodoxa fata de celelalte religii, fata de celelalte popoare? Ce avem noi si nu au ei si ce au ei si nu avem noi.Noi nu avem nimic, iar ei samanii sau chinezii sau japonezii au terapii de vindecare ce noi nu am avut niciodata.Iar acum toti europenii se imbulzesc sa se vindece la cabinetele care practica metode de vindecare cum ar fi reyki, qilingong, acupunctura, bioenergia si chiar munay -ki.Sunt terapii placute cu rezultate spectaculoase si garantatae.Biserica ortodoxa sa-si vada de cele bisericesti deoarece la noi in Romania mor oamenii pe capete, mor cu zile din cauza medicinei practicate de dr. nostri care au depus un juramant si care il incalca zilnic, fara remuscari.N-au pic de iubire, pic de afectiune sau interes fata de oameni, ne prescriu retetele de medicamente care sunt pline de chimicale si efecte adverse, multe dintre ele fiind testate direct pe oamnei.Este mai corect asa? Este ortodox? Este bisericesc?
Samanii fac totul cu dragoste, cu blandete, cu iubire, cu lumina in suflet, au chipul relaxat si fericit.Totul face parte dintr-un timp petrecut cu mii de anii inaintea noastra, cand leacurile erau, plantele, pamantul, apa si ritualurile mostenite de la un neam la altul.Acum totul este tehnologizat, totul este robotizat, totul se invarte in jurul averilor unor oameni lacomi care cu pretul de a distruge pamantul si natura fac tot posibilul sa schimbe tot ce este anormal in normal.Asta isi doreste biserica ortodoxa? Sa fim niste roboti, noste fiinte care numai interactioneaya cu natura, cu pamantul, cu apa marilor si a lacurilor...Asta este dragoste fata de planeta mama, sa distrugem tot si pe toti???Samanii pomenesc tot timul depsre dragostea oamenilor fata de planeta, fata de natura, sa iubim pamantul pe care stam si sa-l aparam prin rugaciuni.Ce bine ar fi daca toata lumea nu s-ar mai ascunde dupa scuze stupide ca biserica ortodoxa nu permite si ca este sceptica...da,da...Este mai usor sa adoptam toate obiceiurile bune, sa ne iubim cu totii planeta, sa fim buni, sa fim uniti, sa aparam natura si mama pamant decat sa ne punem semne de intrebare.Timpul trece iar noi nu facem nimic.Omul se duce se roaga la biserica numai pt. el, pt. familia lui, pt. cei dragi lor dar pt. ce ne-a daruit Dumnezeu, pentru pamant, pentru apa, flori, fructe, legume, animale,soare, cer, luna...."

Cele scrise de tine, draga vizitatorule, sunt aproape in totalitate adevarate, exceptie facand inexistenta terapiilor complementare in tara noastra. Greseala noastra este aceea ca am uitat , voluntar sau involuntar, ceea ce ne-au invatat strabunii. Vechea Dacie ne rezerva foarte multe surprize, ramanii cunosteau foarte bine chakre-le si canalele energetice. Acele folosite pentru acupunctura erau faurite , surprinzator dar adevarat, din lut. Cunostintele lor despre medicina erau extrem de avanstate, mai ales medicina naturista. Domnul Cristian Pompei a vorbit intr-o emisiune despre o descoperire exceptionala ce este tinuta sub un val de indiferenta, un craniu pe care erau urme clare de trepanatie, operatie la cap, persoana respectiva supravietuind operatiei. Socrate invata de la traci ca nu poti vindeca trupul fara sa vindeci sufletul.
Crestinatatea a facut mari greseli incercand sa stearga in totalitate ramasitele asa zisului paganism uitand ca exista elemente de o folosinta si importanta extraordinara. In fuga lesinata dupa nou am uitat ca natura este salvarea. Mama Gaia este cea care ne ofera totul si nu ne cere aproape nimic. Am uitat ca suntem in stransa legatura cu energia emanata de planeta, cu binefacatorul vant/aer, apa curata a raurilor. Sunt metode extrem de usoare de vindecare de care nu mai tinem cont, credem ca medicina alopata este solutia, doar ca aceasta ne zdruncina si mai mult sanatatea...fara a constientiza.

3 comentarii: