joi, 9 decembrie 2010

Alegerile electorale in timpul legionarilor


După cum s-a văzut până acum, scopul legionarului nu este campania electorală, dar campania electorală este de o importanţă foarte mare pentru că este singura cale pe care ne-o pune legea la dispoziţie pentru a face orice schimbare dorim în ţară.

Soarta ţării pentru 3 sau 4 ani, uneori şi pentru mai mult, se pecetluieşte în ziua de alegeri. În ceasul acela, alegătorul este stăpânul tării. Ce va hotărî el prin votul lui, aceea va fi. Dar tocmai pentru acest lucru, în ziua de alegeri umblă cumpărătorii de suflete ai partidelor politice cu arginti, cu băutură, cu mâncare, pentru a cumpăra voturi. În faţa dezmăţului politicianist, noi să opunem credinţa în zilele mai bune pentru neamul românesc şi vom învinge, după cum am învins la Tutova, Neamţ etc.

Iată pentru ce şeful de cuib va trebui să dea o mare importanţă campaniei electorale.
Promisiuni electorale legionarul nu face.
Toţi oamenii politici, în ajunul campaniei electorale, încep cu promisiunile.
Un şef legionar nu va promite decât aceea ce putem face noi. Noi nu promitem bani, nu promitem rachiu, nu facem funcţiuni. Noi nu cumpărăm cu bani sufletele omeneşti. Cei ce vin în numele lui Dumnezeu nu fac aceasta. Numai cine vine în numele satanei cumpără sufletele cu arginti.
Un şef legionar va spune:
Nu promitem bani, ci promitem dreptate.
Nu promitem să-ţi facem ţie ceva, ci promitem să muncim, să luptăm pentru ţara noastră.
Cine vrea să lupte pentru dreptate şi pentru cinste în ţară, cine vrea să muncească pentru Patria lui, cine vrea să facă jertfă alături de noi, să vină cu noi.
Va fi bine aşa? Da. Pentru că lucrurile merg într-o ţară ca la o gospodărie. Dacă la o gospodărie este pământ bun, bogat înzestrat cu tot ce-i trebuieşte unei gospodării, iar gospodarul nu-i vrednic, e risipitor, bea tot ce are, se ceartă toată ziua, gospodăria se va ruina, iar copiii o vor duce foarte prost. Vor fi şi ei amărâţi şi flămânzi.
Dar dacă se schimbă gospodarul cu un om cinstit, muncitor, vrednic? Gospodăria va înflori în scurt timp şi toţi copiii vor înflori şi ei ca nişte bujori.
Ţara noastră nu-i şi ea o gospodărie, cu pământ bun şi bogat? Cu tot ce-i trebuieşte? Noi, românii, nu suntem copiii din gospodărie? Şi nu suntem amărâţi şi flămânzi?
Când vom schimba însă gospodăria, atunci nu vom mai fi aşa. Aceasta o va face Legiunea. Va schimba gospodăria, adică guvernele partidelor şi va face un guvern legionar.
Aceasta este singura promisiune pe care o face legionarul în ajun de alegeri şi întotdeauna.
Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

Cam multe similitudini in ceea ce priveste frauda electorala cu cea din zilele noastre, nu?

2 comentarii:

  1. Asa este.Suficiente similitudini care sa ma determine sa ma gandesc cu groaza ca mai sunt de trait inca 4 ani,sub aripa protectoare a guvernului Boc.
    P.S.Mentionez faptul ca nu fac parte din niciun partid politic si ca vorbesc in calitate de simplu cetatean al acestei tari ,care se afla intr-o vizibila degradare din toate punctele de vedere.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca vor duce pana la sfarsit misiunea de degradare a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere