joi, 2 decembrie 2010

22 iunie 1941 - 2 decembrie 2010 - Ordinul Maresalului a ramas valabil!


Ostasi,
V-am fagaduit din prima zi a noii Domnii si a luptei mele nationale sa va duc la biruinta; sa sterg pata de dezonoare din cartea Neamului si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri. Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.
Ostasi,
Va ordon: treceti Prutul!
Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Dezrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre.
Ostasi,
Plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare, ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor. Inainte. Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aci straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc.
Ostasi,
Inainte. Sa luptati pentru gloria Neamului. Sa muriti pentru vatra parintilor si a copiilor vostri. Sa cinstiti prin vitejia voastra amintirea lui Mihai Voda si a lui Stefan cel Mare, a martirilor si eroilor cazuti in pamantul vesniciei noastre cu gandul tinta la Dumnezeu. Sa luptati pentru dezrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori. Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru.
Ostasi,
Izbanda va fi a noastra. La lupta. Cu Dumnezeu inainte!

Maresal Ion Antonescu – Conducator al Romaniei

8 comentarii:

  1. In constiinta oamenilor care inca mai stiu ce presupune aceasta notiune,devenita abstracta in ultima vreme.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun si frumos raspunsul. Nu-mi trecuse prin minte :d

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul ostas ar trebui sa intelegi ca esti chiar tu, cel care ai postat acest mesaj. Daca tu ai inteles acest lucru, atunci, prin puterea exemplului, si celorlalti le va fi mult mai usor sa inteleaga, avand deja un model. E ca si cum nu stii sa te rogi, dar preotul satului intr-o seara se roaga si tu il vezi si il intelegi cu sufletul si incepi sa te rogi si tu, pana cand rugaciunea ta devine si ea autentica.
    Astfel, ai avut parte de un model, o sursa de inspiratie, o cale de urmat, si sentimentul ca nu esti singur in lupta.
    Daca te uiti bine in jur, vei vedea ca exista mai multe forme de lupta dreapta in care multi oameni sunt deja angrenati. Totul este sa privesti cu atentie in jurul tau, roaga ingerii si arhanghelii sa te ghideze si o sa vezi minunile ce se vor petrece in viata ta.
    Si spun asta din proprie experienta.
    Mult succes! Fericitul Ghitza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc,Aurelian. Sa speram ca tara asta inca are "ostasi".Alina

    RăspundețiȘtergere