marți, 21 decembrie 2010

Cauza Divina

În anul 1834, un student, în timpul orei de filozofia religiei, a fost luat în derîdere de profesor şi de colegii săi de la Universitatea din Leipzig, pentru că mai credea în Christos aşa cum Îl prezintă Evangheliile. Adînc rănit în inima sa, Constantin Tischendorf s-a hotărît din ziua aceea să facă din căutarea manuscriselor vechi ale Noului Testament ţinta vieţii lui.

Tînărul visa astfel să zdrobească teoriile necredincioşilor. În anul 1838 şi-a luat doctoratul în limbi vechi şi a devenit muzeograf.
În mod cu totul providenţial, a fost inspirat să meargă la Mînăstirea Sf. Ecaterina, la poalele Muntelui Sinai. Au urmat zile înfrigurate de cercetare. În anul 1844 a descoperit mai multe foi de pergament cu cea mai veche scriere a Noului Testament. În anul 1859, Tischendorf a găsit un Codex cu manuscrisul complet al Noului Testament, cel mai vechi şi unicul din lume. Acest manuscris era unul din cele 50 de cópii ale Noului Testament, comandate de împăratul Constantin cel Mare în anul 331.
Viaţa unui tînăr pusă în slujba unei cauze divine a adus multă binecuvîntare pentru creştinătate. Să păşim pe urmele acestor înaintaşi, activînd în orice lucrare bună!

2 comentarii:

  1. Uneori avem o gandire atat de plata,liniara... si macar de i-am respecta pe altii daca noi nu suntem capabili de anumite lucrui. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi functioneaza metoda: daca cineva este intelept, nu incerca sa devi si tu intelept, ci coboaral pe acela la stadiul tau.

    RăspundețiȘtergere