sâmbătă, 18 decembrie 2010

Sentimentul demnităţii

Ne-am săturat de lipsa de demnitate omenească. Dacă nu dai bacşiş, dacă nu-l plăteşti, nu ţi se înscrie în partid. Dacă nu plăteşti, nu dă drumul hârtiilor de la primărie.
Dacă nu dai bacşiş, nu poţi să-ţi capeţi dreptul. Bacşişul, mita şi hoţia au desfiinţat sănătatea morală a naţiunii române.
Legionarul va căuta să desfiinţeze aceste apucături şi să reînvieze sentimentul demnităţii omeneşti. El nu va da nimănui nimic, nu va promite nimănui nimic, iar când va face cuiva un serviciu, nu se va înjosi ca să primească bacşiş sau mită ci va pune mâna în gât mituitorului.

Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

5 comentarii:

  1. si tu sef de legionari,cin sa te citeasca...bafta,ca eu mam carat de aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e diferenta:oamenilor politici de atunci le pasa de slaba pregatire a electoratului,de puterea acestuia de a fi cumparat. Actualii se ghideaza dupa principiul "scopul scuza mijloacele".
    Cu toate astea,pe mine ma intriga pierderea demnitatii de care dam dovada la fiecare campanie electorala."De ce sa-l votez pe X?!Mi-a dat ceva?!" Trist...Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta si adio!
    Am ajuns sa avem o mentalitate "bolnava", votam pe cel ce ofera bani, produse alimentare, imbracaminte, ne luand in considerare trecutul lor(vezi cazul lui Iliescu, Basescu). Pentru a candida la presedentie necesita o "filtrare", ar trebui o anumita pregatire intelectuala si morala. Dar poporul roman a fost nevoit sa voteze in ultima perioada lichele...

    RăspundețiȘtergere
  4. poate deviez putin de la subiect..in fine!tot frecventez o gramada d forumuri d genu si toata lumea da vina pe toata lumea.dar d iesit in strada knd iesim ma frate?k ne-am faqto cu mana noastra.knd iesim sa facem ravagii sa dam tot jos?sforaim pe noi sau vb pe forumuri...si astia mai au un pic si ne-o si trag

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toti ne dorim o evadare din aceasta degradare, dar tot toti suntem in asteptarea celui ce ne va ridica la lupta(exenple sunt in intreaga noastra istorie). In momentele astea initiativa nu este luata in propriile maini de nimeni. Eu, cel putin, in momentele astea, consider ca atitudinea noastra este cheia, schimbarea incepe prin noi - "Fii tu însuţi schimbarea pe care o vrei în lume".

    RăspundețiȘtergere