joi, 21 iulie 2011

Tribul Dogon si Nommos


Aproape toate dovezile care vin din trecutul civilizatiilor avansate au fost scoase afara din context sau au fost ignorate. De exemplu, conexiunea cu steaua Sirius, despre care se cunoste foarte putin… Exista un trib langa Timbuktu,Mali ( Africa de Vest), numit Dogon. Timp de mai mult de 700 de ani, acest trib a detinut informatii pe care oamenii de stiinta nu le-au accesat decat in urma cu cateva zeci de ani, cand satelitii din spatiu au confirmat aceste lucruri.

Populatia tribului Dogon este considerata a fi urmasa vechilor egipteni si, in mod inexplicabil, gasim in traditiile sale, referinte exacte despre sistemul stelar Sirius. Acest lucru se consemneaza oficial in anul 1930, de către antropologii francezi Marcel Griaule şi Dieterlen Germain. La o distanta de 40 ani, se certifica aceasta legenda prin fotografierea acestei stele ( 1970) pentru prima data.

Deasemenea, preotii tribului Dogon vorbesc si despre o rasa evoluata , numita de ei Nommos, de la care au primit cunostinte avansate de astronomie si nu numai. Nommos, potrivit Inaltilor Preoti ai tribului , erau fiinte amfibii care au ajuns pe Terra in cautarea unei a 3-a?!! stea din sistemul stelar Sirius numita Emme Ya.

Dogonii au furnizat si alte informatii incredibile. Ei aveau o imagine vizuala a miscarii lui Sirius A si Sirius B de pe Pamant pentru perioada dintre 1912 si 1990, culminand cu imaginea exacta a locului unde trebuie sa fie aceasta stea in momentul prezent. Detineau numeroase alte informatii despre planetele din sistemul nostru solar… Cum puteau ei sa-si imagineze sau sa stie toate aceste lucruri in amanunt? Cunostintele lor astronomice au legatura cu civilazatia Nommos? Daca nu, cum se explica? Daca da, cine sunt Nommos?

5 comentarii:

  1. Dupa cum am mai spus acum cateva luni(probabil),consider ca nu suntem foarte receptivi la ideea de "nou" din ceea ce priveste trecutul,istoria,stiinta,prin urmare,sunt de parere ca indiferent daca s-ar raspunde intrebarilor lansate in randurile de ma sus, majoritatea nu ar fi de acord cu aceste aspecte(avand anumite convingeri cimentate de-a lungul anilor,care nu sunt neaparat cele corecte).Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Să ne răspundă cei care sunt în măsură să o facă( oamenii de știință de pe această planetă) la întrebarea cum a putut acest trib sa aiba cunostinte atit de vaste legate de corpurile ceresti care abia cu instrumente puternice si sofisticate pot fi detectate.

    RăspundețiȘtergere
  3. În altă ordine de idei, o ședință foto:
    http://www.carpati.org/poze_fotografii/obcinele_bucovinei/cioban_de_la_lucina_si_doi_din_cainii_lui_vanjosi/18801/

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de fotografia de mai sus, mai avem ciobani și stâne de oi? Nu i-au ”exterminat” și pe ei?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Din fericire nu au fost exterminati.

    RăspundețiȘtergere