duminică, 10 iulie 2011

Sfarsitul lumii vechi si inceputul revolutiei mentale


Privind, fara manie, in jur se poate observa lesne ca ne aflam, inca prinsi in menghina unei lumi inechitabile, de multe ori cinica si imorala. Situatia economica ne demonstreaza o statistica ingrijoratoare. Cinci procente din populatie traiesc in lux, optzeci la suta, sub pragul saraciei, iar restul insumand clasa de mijloc genereaza profitul in majoritatea statelor lumii. Nu trebuie sa fi vre-un contabil ca sa realizezi dezechilibrul intre consum si productie!
Sunt teoreticieni ai sistemelor politice, care pretind ca marile miscari sociale, nu sunt alt ceva, decat experimente nascute in laboratorul strategilor marilor puteri. Astfel, comunismul si capitalismul au fost produsul unei filosofii care se dovedste azi, ca si-a atins maximul de competente. In 1989, termenul de valabilitate al gandirii marxiste a expirat, iar istoria ne-a facut martorii unei prabusiri conceptuale rapide.
Criza financiara din S.U.A, extinsa ca o umbra nelinistitoare asupra intregii lumi, vine sa ilustreze, ca si timpurile capitalismului consumist, s-au dus! Probabil, astazi, grupurile elitiste care genereaza programele lumii pe termen lung, schiteaza predicatele noului sistem economico-politic. Pastrand libertatiile garantate de democratie, dar rotunjind veniturile prin absortia de la super bogati si virarea lor catre fortele de productie. Probabil, noua paradigma sociala va cuprinde un mixaj interesant intre valoriile economiei de piata, cu interventia statelor, cand vine vorba despre protectie sociala si stabilitatea vietii cotidiene. Dar, toate acestea vor cadea in sarcina guvernelor, sa vedem, insa ce-i de facut in plan individual, pentru a putea traversa convulsiile acestei noi revolutii!
Sunt convins, ca trebuie sa ne intoarcem cu sinceritate si inteligenta la doctrinele spirituale. Religiile lumii, sunt cai catre desavarsirea sinelui, si toate ascund in cartile lor sfinte, reguli de trairea sanatoasa, in lumina, toleranta si iubire. Crestinismul ne invata sa privim lumea ca pe o singura familie, budismul postuleaza non atasamentul pentru valorile trecatoare, islamul vorbeste despre echilibru social si eliminarea saraciei, iudaismul asteapta coborarea regatului lui dumnezeu pe pamant sub conducerea unui Mesia salvator, etc. Curentele esoterice, sistemele filosofico-teologice intalnite in masonerie, in traditia ordinilor cavaleresti propovaduiesc valorile libertatiilor individuale, reconectarea la planul divin, cunoasterea sinelui si a universului percepute ca fetele unei singure monede. Daca studiem atent evenimentele istorice, ne poate surprinde sa constatam o evolutie consistenta de la razboaiele intre familii, clanuri, triburi si popoare la aliante interesante: Uniunea Europeana, Statele Unite al Americii, Piata Comuna Economica a Asiei, samd. Imi place sa cred, ca exista undeva intr-o zona foarte discreta, oameni capabili sa inteleaga ceea ce initiatii tuturor timpului au sustinut si anume ca noi suntem cei care creaza viitorul prin consecintele faptelor din prezent, care au fost influentate, desigur, de actiunile din trecut. Lumea este pana la urma oglinda fiecarui individ.
Sa ne amintim de Sodoma si Gomora. :”daca macar unul singur dintre voi n-ar fi plin de pacate, atunci orasele voastre ar fi salvate”! Sau, ne putem gandi la cugetarea din Talmud: „cine salveaza viata unui om, salveaza intreg universul!” Vedem, asadar, o corespondenta directa intre individ si umanitate, intre om si univers, asa cum spunea Hermes Trismegistos ca ce este sus este la fel cu ce este jos si invers pentru a implini miracolul unui singur lucru.
Nu am nici o indoiala ca lumea veche se afla in ruina. Stiinta dogamatica si limitativa este cucerita de noile descoperiri din zona quantica, religiile se confrunta cu propria lor incapatanare de se exclude intre ele, sistemele politice se afla in fata unei rupturi reale fata de adevaratele necistati ale poporului, oligarhia economica se apropie de faliment. Copiii de astazi, vin inzestrati cu alte „softuri”, au mai multe spire in A.D.N, functioneaza cu un procent mai mare din capacitatea cerbrala, inteleg mult mai repede, si mai profund realitatiile spirituale, deci, putem spune, ca sunt pregatiti sa schimbe fata lumii! Poate ca suntem fericitii martori ai unei revolutii mentale, menite sa creeze pe acest pamant, un loc mai bun si mai fericit, in care toate fiintele sa aibe dreptul la o existenta decenta, in care exploatarea si sclavagismul sa fi disparut definitiv, in care scolile sa accentueze dezvoltarea individuala, si apoi cea profesionala, in care religiile sa aline si sa invete, nu sa faca jocurile puterilor, in care stiintele sa se puna in slujba vietii si nu a mortii. Revolutia aceasta a inceput, de fapt in antichitate, a continuat de atunci cu o mai mare, sau mai mica intensitate, pana acum si cu siguranta nu se va incheia decat atunci cand pamantul se va putea lauda ca reprezinta una dintre camerele unde sa se poata odihni si Dumnezeu. Una dintre legile Kabalyonului ne invata ca totul este in primul rand mental. Energiile care modeleaza lumea sunt generate de gandurile noastre, de aceea, daca vrem sa progresam, trebuie sa „ucidem” in noi vanitatiile, orgoliile, ura si ignoranta, lasand loc intelpciunii mintii, iubirii sufletului si cumpatarii trupului. Cand vom incepe sa gandim constructiv si responsabil, nu vom mai taia paduri, nu vom mai extermina animale, nu vom mai fura unii de la altii, ci vom participa fiecare, dupa posibilitati la construirea unei lumi armonioase si echitabile. Traim vremuri interesante si ar fi pacat sa ramanem doar niste spectatori pasiv. Dumnezeu ne-a lansat invitatia la actiune inca de la inceput, caci nu degeaba ne-a zamislit dupa chipul si asemanarea Lui!
Oreste Teodorescu - Revista Tango

7 comentarii:

  1. Și când te gândești că pe Oreste mulți ”atotștiutori” și plini de ”suficiență” îl ridiculizează! De aceea,lumea este încă destul de departe de visul frumos al lui Oreste ...Eu îl apreciez mult (deși,când realiza emisiunea La B1 ”mai sărea calul”,intrând pe politic și ridicând ”osanale” conducătorului iubit ...Asta chiar nu mi-a plăcut,era cam zelos - chiar era obligatoriu?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ignoranta face ca lumea sa il judece gresit pe O. Teodorescu. Atunci cand nu intelegi anumite lucruri etichetezi. Si eu il apreciez, emisiunile lui punandu-sio amprenta, alaturi de cartile citite si anumite site-uri, asupra gandirii, dar si a actiunilor, mele.
    Am observat si eu incercarea de implicare in politic, aceasta culminand cu indemnul la vot pentru matrodul chior sub pretextul inclinatie acestuia spre spiritual. Cred, si sper, ca a fost indemnat spre a face aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tulburătoare emisiunea sa de aseară de la A 2. (Pe mine m-a tulburat într-un mod foarte plăcut,aș vrea să fie adevărat tot ce s-a spus!) Aș vrea să cumpăr cartea lui Valentin Tirca „Evanghelia după regele agathîrs sau dincolo de «adevărul» catolic“ dar nu am găsit pe internet editura la care a fost scoasă – nu știu unde s-o comand. Și Valentin Tirca este luat în derâdere din cauza ipotezelor sale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate emisiunea a fost difuzata concomitent cu gala de box :( Am ales sa vad meciul deoarece vineri este redifuzata emisiunea. Din pacate nu ma pot exprima cu privire la cele discutate in emisiune :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Reluarea emisiunii va fi vineri,la ora 17. Merită! Nu m-am putut uita la meci din cauza emoțiilor ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dap, a fost reluare si duminica dimineata, din pacate nici atunci nu am vazut emisiunea.

    RăspundețiȘtergere
  7. INTRATI VAROG PE SITE-UL LUPTATORII ORDINULUI DRAGONULUI. TIRCA VALENTIN

    RăspundețiȘtergere