miercuri, 27 octombrie 2010

Edgar Cayce si spiritele naturii

Spiritele naturii sunt pretutindeni

Unii se vor intreba: "Spiritele Naturii"? Ce inseamna?
Expresia cuprinde in general toate aceste "manifestari" insolite, aceste "personaje" mai mult sau mai putin mitice, numite la tara: zane, vircolaci, elfi, gnomi, ghibelini, aratari, salamandre... Inclusiv toti cei care-i vizitau pe greci si latini: nimfe, ondine, naiade, tritoni, driade, fauni, satiri etc, despre care vom avea ocazia sa aflam mai multe in articolele ce urmaza.
In cele scrise mai jos, Cayce vorbeste de un barbat care era in legatura cu zanele, in Scotia. In aceasta tara, ca si in Irlanda, Tara Galilor traditia celtica de respectare a lumii zanelor a durat mai mult; invatatura druizilor despre spiritele Naturii n-a fost uitata aici: Inaintea acestei vieti entitatea traia in tara scotiana (...) Era cineva foarte priceput in colaborarea cu lumea nevazuta, cu energiile elementare. El era in legatura cu zanele, cu toate aceste fiinte care nu se exprima sub o forma materiala si pe care numai cei bransati la Infinit le pot zari. (Lectura 2547-1)
Entitatea, ne spune Cayce -, este un baietel de unsprezece ani despre care a vorbit in “Profetiile lui Edgar Cayce”. In mai multe rinduri el isi anuntase parintii de venirea unui ciclon, inainte sa-l fi detectat cineva (se stie ca cicloanele sunt pacostea coastelor tropicale, mai ales a acelora din sud-estul Statelor Unite).
Cayce, in lectura respectiva, vorbeste de caracteristicile neobisnuite ale acelui copil, un "suflet vechi" cu totul de exceptie, pentru ca fusese personajul biblic Noe intr-o viata anterioara. El mai spune parintilor sai: Si nu-i puneti NICIODATA intrebari despre sursa informatiilor sale! ...Caci copilul afla aceste lucruri de la spiritele Naturii si ar putea sa-l sperie obligatia de a explica. Cum va spune Cayce in privinta propriilor sale amintiri din copilarie: Sunt experiente esentiale pentru mine si care au un caracter prea sacru ca sa pot vorbi despre ele. Ar parea un sacrilegiu. Ceea ce nu-l impiedica pe Cayce sa le recomande parintilor: Nu-i dati impresia ca este deosebit de ceilalti. (Aceeasi lectura)
Spiritele Naturii apartin folclorului din toate tarile si nu numai in lumea celta de care am tinut, in "Galia impadurita", Insulele Britanice, padurile adinci ale Germaniei si fiordurile scandinave... De exemplu, in zona musulmana, oamenii cred in "djnuni", termen general care cuprinde toate felurile de entitati invizibile, de la fantomele umane si animale pina la spiridusi.
La drept vorbind, este ceva universal. Daca crestinismul s-a straduit sa dezradacineze credinta in aceste spirite, n-a reusit niciodata complet. Se vorbea inca de zane... Inca se spun multe povesti despre oameni care au vazut vircolaci, zane, spiridusi.
Una din marile mele bucurii, explorind lecturile lui Edgar Cayce, a fost sa descopar ca el credea in existenta acestor fiinte "invizibile". Sunt sigura ca multi dintre cititori au avut experiente despre care nu indraznesc sa vorbeasca nimanui. Vor fi foarte fericiti sa constate ca nu sunt pe atit de nebuni pe cit li s-a spus...

5 comentarii:

  1. daca vorbesti cu apa si mirosi vantul normal ca ti se spune nebun. Si TOTUSI!!!!ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. In curand astfel de gesturivor reprezenta normalitatea in ochii tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Normalitatea reprezinta o notiune foarte interpretativa,de regula dictata de majoritate(care nu are intotdeauna dreptate),asadar vorba lui Lapusneanul "Prosti,da' multi!".Alina

    RăspundețiȘtergere