joi, 21 octombrie 2010

Dacia maiastra


Era un popor brav acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii – Roma.
Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de disperare, iar a fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost şi nu va fi ruşine niciodată (Mihai Eminescu)

Ei vor fi stăpânii lumii, dar noi, vom rămâne stăpânii timpului. (Paul Tămaş)
Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.
(W. Schiller, arheolog american)
Pe tăbliţele de la Tărtăria, scrisul apare în teritoriile carpato-danubiano-pontice cu mult înainte de Sumer. (R. Schiller, Reader`s Digest, 7, 1975)
Da! Acele cuvinte vii ale Tărtăriei, n-au răsunat încă. (Boris Pertos)
După cum vedem există o mare asemănare între limba geţilor şi limba latină.
(N.Densuşianu, Dacia Preistorică, pagina 677)

Şi nici nu trebuie dacă vei afla defecte în poeziile ce le fac şi cari sunt aproape opera unui poet get. (Ovidiu, Ex Ponto, 1,iv,13,v. 16-22)
Ar fi mai uşor a smulge ghioaga din mâna lui Hercule decât a abate lesne şi degrabă pe români de la vechile lor datini. (Alecu Russo)
Va urma...

6 comentarii:

  1. Da, si ce folos? Iata ce am ajuns astazi. Bilant scolar (din datele pe care le-am citit acum): 75% din elevi- analfabeti stiintific, 50% din studenti candidati la somaj. Ce se poate comenta? Iulia

    RăspundețiȘtergere
  2. O colaga a facut o constatare geniala: incepand cu anul urmator,nu va mai poseda alocatie. Atunci un alt coleg ii raspunde sec: "O sa ai somaj..."
    P.S.Iulia,ne raspunde Eminescu la intrebari prin verbe la imperfect"Era un popor nobil","Era un popor brav"...asadar cred ca a anticipat f bine "imperfectiunea" predecesorilor.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Vom renaste asa cum din cenusa reinvie pasarea pheonix.

    RăspundețiȘtergere