luni, 23 august 2010

Harfa


David, un tânăr păstor, a fost adus la curtea regelui Saul şi în scurtă vreme a devenit favoritul tuturor. Odată, pe când toţi curtenii erau adunaţi, el a cerut voie regelui să cânte la harpa, care se afla lângă tronul lui. Regele i-a spus :
–N-are rost, au mai încercat şi alţii şi n-au putut!
David a insistat. Când a atins corzile harfei s-a auzit o muzică atât de minunată,încât toţi au izbugnit în lacrimi. Corzile fremătau la atingerea mâinilor lui, ca o fiinţă vie. Regele s-a mirat:
–Cum se face că la alţii, harfa a rămas mută, iar tu ai putut cânta?
–Toţi ceilalţi au vrut să cânte propriile lor cântece. Dar harfa s-a împotrivit. Eu am cântat propriul ei cântec. I-am adus aminte de vremurile frumoase, când era copac în pădure, când păsărelele ciripeau printre ramurile lui, iar frunzele i se scăldau în soare...şi aţi auzit cu toţii veselia harpei. Apoi i-am mărturisit mila mea, pentru suferinţa, prin care a trecut în acea groaznică zi, când oamenii au doborât copacul. Am asigutat-o că moartea copacului nu a fost zadarnică, pentru că din lemnul lui s-a făcut o harfă, care bucură sufletele oamenilor şi se pot cânta imnuri de slavă lui Dumnezeu...Harpa a înţeles toate acestea... şi mi-a raspuns...cântecul ei.

Povestea vorbeşte despre: muzica interioară a lucrurilor, despre talent şi har, artă, credinţă, esenţă, faţa nevăzută a lucrurilor, omul care se caută pe sine, tânărului care îşi caută calea, cel ce trebuie să-şi asculte chemarea.

2 comentarii:

  1. o,da..sa dam ascultare sufletului...cel care nu ne prea inseala!ghizela....mi-as fi dorit sa citesc si alte comentarii,oare importante sunt doar temele cu masoni,OZN,draci si laci?Cum trecem pe linga lucrusoare mici dar atit de semnificative vietii noastre?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu-mi dau seama de ce nu sunt comentarii mai multe, mai ales ca traficul pe blog este destul de bun. Asta e, poate se vor hotara sa scrie si ei(macar daca le place sau nu respectivul articol). Multumesc Ghizela, din nou.

    RăspundețiȘtergere