Acesta este si motivul pentru care am facut acest demers, in a-ti expune efectele pozitive ale consumului de ceai rosu. Este vorba de o dieta, dar mai bine haide sa vedem despre ce este vorba.
Ce este de fapt ceaiul rosu
Ceaiul rosu are o nuanta pe care cu greu poti s-o uiti, un rosu aprins ca cea a chihlimbarului. Gustul e fin, placut. Nu este la fel de tare precum: ceaiul verde ori negru. Este un ceai bland, eficient, plin de antioxidanti (vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc, sodiu, cupru si mangan). Ceaiul rosu este bautura ideala pentru persoanele ocupate, al caror mers al vietii este alert.
Poate fi o adevarata placere consumul de ceai rosu in cantitati mari de-a lungul zilei. De asemenea, poate fi consumat fara indulcitori (zahar, miere) intrucat are un gust fin chiar si neindulcit. Inclus in dieta, ceaiul rosu este numai bun, caloriile nici nu se lipesc de tine. Poate fi tinut in orice recipient, nu se foloseste numai baut, dar si la gatit. Poate fi o baza pentru supe si sosuri. Ceaiul rosu nu contine aditivi si conservanti. Este absolut pur, natural si nu are in compozitie cafeina.
Beneficiile
La Clinica Universitatii din Japonia s-au realizat mai multe studii, ce aveau sa scoata in relief efectele pozitive asupra starii de sanatate, in urma consumului de ceai rosu. Japonezii l-au denumit "Long Life Tea" (Ceaiul care ofera longevitate). S-a demonstrat ca ceaiul rosu contine antioxidanti, minerale, vitamina C, acid alfa-hidroxil, nu are cafeina si nu contine acid oxalic. Adevarata putere a ceaiul rosu sta in variatatea de minerale pe care le contine.
Atata timp cat este un produs absolut fara cafeina, nu produce insomnie si este ideal pentru copii cu hiperactivitate. Mai ales, ca pentru prichindei, acesta este o sursa de vitamine si minerale. Si poate fi folosit pe post de supliment nutritiv, caci are in compozitie: calciu, flor si magneziu, elementele necesare in cresterea dintilor si oaselor. Mineralele sunt cele care intaresc vasele de sange, ajuta digestia si previn cariile.
Rezultatul cercetarilor
Se presupune ca rolul antioxidantilor ar fi de prevenire a cancerului si a bolilor cardiovasculare. Cei mai cunoscuti antioxidanti si realmente un bun exemplu sunt vitamina A si E. Ajuta in problemele capilarelor. De asemenea, antioxidantii
trateaza probleme: circulatorii, ale pielii, crampe. Iar daca nu stiai, antioxidantii au rol antiinflamator si antialergic, de aceea este folosit in industria cosmetica. Unii antioxidanti, continuti de ceaiul rosu, protejeaza ficatul, au rol diuretic, scad nivelul colesterolului. Un alt aspect important este prezenta unei substante antivirale si antibacteriene. Incercand sa-si capete titlul de panaceu, ceaiul rosu are antioxidanti ce imbunatatesc memoria. In plus lupta impotriva anxietatii.
Studiile cercetatorilor janozei au aratat efectele pozitive in constipatie, functii ale ficatului, nivelul zaharului, afectiuni ale pielii, depresie si anxietate.
P.S. Tin sa mentionez ca mirosul(mai degraba parfumul) pe care il emana acest ceai este extraordinar. Te face sa te intrebi daca este creeat pentru a fi mirosit sau baut.
sa stii ca eu consum mult ceai negru si verde,o sa beau cum gasesc si rosu! Ca sa fie tot tacimul scrie putin si despre cel "ALB".ghizela
RăspundețiȘtergereChiar astazi urma sa scriu despre cel alb. Cel rosu se gaseste in comert sub numele de Rooibos(sper sa nu-i gresesc numele).
RăspundețiȘtergere