De secole, societatea chineza consuma diferite tipuri de ceaiuri, ca si parte a dietei lor zilnice. Insa putini oameni sunt constienti de faptul ca ceaiul alb ofera mai multe beneficii sanatarii decat alte ceaiuri. Ceaiul alb provine din frunze ale plantei Camellia Sinensis. Aceste frunze sunt recoltate atunci cand ele sunt inca foarte tinere, sub forma de boboci acoperiti cu un puf fin de culoare alba spre argintiu, de aici provenind si numele ceaiului. Ceaiul alb de cea mai buna calitate este cel cules manual primavara, la sfarsitul lunii Martie, pana spre finalul lunii Aprilie.
Funzele si bobocii de Camellia Sinensis sunt uscati cu ajutorul aerului, fara a face ca frunzele sa treaca prin procesul de fermentatia asa cum se intampla in cazul ceaiului negru. Deoarece procesarea frunzelor este minimala, ceaiul alb retine cea mai mare cantitate de antioxidanti care se afla in mod natural in interiorul frunzelor. Ceaiul alb este un ceai rar si poate fi cu mult mai scump decat ceaiul verde sau cel negru.
In realitate este ceai negru, care este de fapt ceai verde fermentat, dar totusi este ceva deosebit!
Beneficiile obtinute de pe urma efectului antioxidant al ceaiului alb sunt enorme. Modul nostru modern de viata ne expune la cantitati enorme de radicali liberi, datorita poluarii, stresului, fumatului si a mancarurilor nesanatoase de tip junk-food. Radicalii liberi pot fi daunatori pentru organism si de asemenea pot sa accelereze procesul de imbatranire, agresand tesuturile si eventual organele.
Avand un ritm de viata stresant, orice persoana poate sa experimenteze hipertensiunea arteriala, care poate conduce la probleme grave de genul atacului de inima sau boli cardiovasculare. Mai mult studii stiintifice au aratat faptul ca ceaiul alb poate sa subtieze sangele care poate sa fie ingrosat datorita colesterolului ridicat sau a numarului mare de radicali liberi.
Una dintre beneficiile ceaiului alb este capacitatea de a ucide bacteriile si germenii din cavitatea bucala, prevenind astfel diverse afectiuni ale dintilor si gingiilor. Consumul regulat de ceai alb va intari oasele, prevenind astfel osteoporoza si va ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, diabetului sau a bolilor ficatului.
Beneficiile pentru sanatate oferite de ceaiul alb sunt multiple si variate.
Lumea a inceput sa cunoasca din ce in ce mai bine varietatile de ceai valoroase, precum si efecte lor extrem de benefice asupra sanatatii. Iata mai jos lista catorva dintre aceste beneficii:
- scade colesterolul
- poate scadea tensiunea arteriala
- contine antioxidanti care pot preveni o paleta larga de boli
- este foarte benefic pentru sanatatea oaselor
- are proprietati antivirale si antibacteriene
- este bun pentru sanatatea pielii
- ajuta la reducerea nivelului de zaharuri din sange
Exista mai multi fabricanti de pasta de dinti care folosesc in compoenenta acesteia ceaiul alb. Dintre acestia amintim: Aquafresh si Colgate. Acest fapt se datoreaza faptului ca ceaiul ajuta la sanatatea dintilor si a gingiilor, prevenind aparitia cariilor. Ceaiul alb are proprietati antivirale si antibacteriene mai bune chiar si decat ceaiul verde.
Data viitoare cand beti o cana cu ceai, ganditi-va ca ati putea incerca si acest tip de ceai.
Sa va fie de folos!
merita!ghizela
RăspundețiȘtergereDa, ai dreptate.
RăspundețiȘtergere