joi, 24 martie 2011

2012


Daca strangem in acelasi loc toate informatiile vehiculate in presa aflam ca peste tot in lume au loc: inundatii, incendii, cutremure, dereglari ale temperaturii, ninsori in zone cu clima subtropicala si multe altele. Daca lipim acestei imagini raportul despre incalzirea globala al pentagonului din 2004, avertizarile NASA din 2009, 2010 despre furtunile solare ce tocmai au inceput si vor fulmina in 2012-2013 si prezicerile civilizatiei Maya despre aceasta mare schimbare, trecere de la cel de-al 5 lea ciclu la cel de-al 6 lea, putem lesne intelege ca pregatirile au inceput deja.
De obicei lumea ia in derizoriu acest subiect, iar daca il cred, ochii constiintei se inchid si omul revine la ignoranta. Ignoranta nu face decat sa ne tina cu ochii in pamant si nu catre cer!
Debutul anului 2010 a fost cu seria de cutremure din intreaga lume si care probabil va mai veni intr-un val inspre luna noiembrie, urmand catastrofele de la suprafata pamantului : inundatii, incendii si dereglari severe ale climei. Unii pun aceste informatii pe seama dezvoltarii si propagarii informatiei in lume prin intermediul media, fata de acum 50 de ani. Problema pe care nu si-o pun este ca la tropice nu a mai nins niciodata pana acum sau in desert asa cum s-a intamplat anul trecut in Spania.Faptul ca in Romania si in alte tari a nins abundent asa cum a mai nins si in urma cu 20 de ani, fara ca de atunci sa nu se mai fi repetat, asta nu inseamna ca este o clima normala. Faptul ca au mai fost inundatii asemanatoare pe undeva prin 1880, adica in urma cu 130 de ani, nu inseamna ca este normal.Asa cum nu este normal nici faptul ca in europa de est au inceput sa apara tornade, ca in Argentina, in Bueno Aires, Peru, Paraguay, Patagonia, Chile a nins si au murit oameni din cauza gerului la -15 grade, asa cum in Rusia au fost si mai sunt incendii din cauza temperaturilor anormale si nu mai vorbesc de inundatiile devastatoare din :Romania, Portugalia , Franta (in sud), Serbia, Polonia, Ungaria,Pakistan,Afganistan, Brazilia,America, China si altele.
Pe de alta parte expertii NASA avertizeaza :
” Terra va suferi, în anul 2013, efectele unor explozii solare de-a dreptul devastatoare, anuntă oficialii NASA. Sistemele electrice vor fi distruse, sateliţii artificiali vor inceta sa functioneze, zborurile vor fi intrerupte, iar Terra se va scufunda în întuneric dupa ce generatoarele de curent electric se vor supraîncălzi. Toate acestea se vor intampla in maxim 3 ani, atunci cand Soarele va ajunge la maximul puterii sale, este mesajul îngrijorator al aceloraşi specialişti.Oamenii de ştiinţă susţin că distrugerile vor afecta toata aparatura electronică, de la dispozitivele bancare şi cele din spitale, până la computerele personale şi Ipod-uri. Pierderile financiare s-ar ridica astfel, în urma valurilor fără precedent de energie magnetică, la mai multe miliarde de dolari. “ conform mediafax.
"Stim ca va veni, dar nu putem estima cat de rau va fi", afirma Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA.
"Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp", a adaugat acesta.

Cel mai optimist scenariu este acela in care Terra va suferi doar cateva ore din cauza furtunilor magnetice si nu zile sau luni intregi, asa cum prevede Dr. Fisher. Cert este, avertizeaza cercetatorii NASA, ca masurile trebuie luate din timp pentru a preveni un dezastru de asemenea proportii.”
Situatia este atat de ingrijoratoare incat NASA a convocat Casa Alba pe 3 iulie 2010 pentru a discuta despre masurile de prevenire a caderilor de curent si telecomunicatii in perioada de varf a activitatii solare. Imaginati-va omenirea fara curent 3 zile sau 3 luni.Dar oare cat vor dura acestea si cat de puternic pot acestea afecta viata pe pamant? Daca problema este grava la nivel tehnologic oare ce intensitate vor avea radiatiile pe pamant? Despre asta nu prea se vorbeste desi este evidenta. La stiri tot timpul auzim de codul rosu pentru ultraviolete si ar trebui luat in seama. Daca in urma cu mai multi ani spuneam ca nu e bine sa stai la soare dupa ora 11 pentru ca iti arde pielea, acum o poate imbolnavi direct! E un aspect de care trebuie sa tinem cont!
Colac peste pupaza, ca sa spun asa, omenirea se confrunta cu o puternica criza de identitate fara precedent.Au fost crize financiare si spirituale prin anii ’70 , ’30 dar incomparabile cu aceasta.Acum s-au inlantuit criza financiara cu ce politica si cu cea de sistem.Se impune schimbare in tot.
O alta informatie data uitarii, de parca ar fi fost o fituica prosteasca, este Raportul Pentagonului despre clima si incalzirea globala “An Abrupt Climate Change Scenario and Its Implications for United States National Security”. Ce spun ei in inceputul acestui raport : “We have created a climate change scenario that although not the most likely, is plausible, and would challenge United States national security in ways that should be considered immediately.” Dupa cum suna parca nu este o informatie care sa fie vehiculata prea mult prin presa.Ei bine, in acest raport este prefigurat un scenariu care, spun ei, din nefericire, este destul de realist.Pentagonul cat si multe alte institute de cercetare de varf a avertizat in repetate randuri Casa Alba cat si guvernele Angliei si Frantei.La vremea repectiva nimeni nu a schitat nici un interes, interesele financiare ale guvernelor si multi nationalelor a fost si este mai presus de orice.Devenind din ce in ce mai presanta si mai evidenta situatia incalzirii globale, Pentagonul si-a asumat responsabilitatea sa faca public acest document de 22 de pagini.Iata ce spun ei in cateva randuri :
“In raportul de fata – ca o alternativa la scenariile referitoare la incalzirea climatica graduala care sunt atat de des intalnite – vom prezenta un scenariu al schimbarilor climatice abrupte care a avut loc la 100 de ani dupa evenimentul petrecut cu 8200 de ani in urma. Scenariul schimbarilor climatice abrupte este caracterizat de urmatoarele conditii meteorologice:
● Temperaturile medii anuale scad cu pana la 5 grade Fahrenheit in Asia si America de Nord si cu pana la 6 grade Fahrenheit in nordul Europei;
● Temperaturile medii anuale cresc cu pana la 4 grade Fahrenheit in zone de importanta majora din Australia, America de Sud si sudul Africii;
● Seceta se mentine in cea mai mare parte a deceniului in regiuni agricole importante si in zonele unde exista resurse importante de apa pentru centrele demografice importante din Europa si zona de est a Americii de Nord;
● Furtunile si vanturile pe timp de iarna se intensifica, amplificand astfel impactul schimbarilor. Europa Apuseana si Nordul Pacificului vor fi scena unor vanturi puternice.
Prezentul raport exploreaza modul in care un astfel de scenariu al schimbarilor climatice abrupte ar putea destabiliza mediul geopolitic, ducand astfel la tulburari si chiar razboaie, datorate unor constrangeri referitoare la resursele principale, cum ar fi:
1. Criza de hrana datorata diminuarii productiei agricole globale;
2. Disponibilitate si calitate scazuta a apei potabile in regiuni cheie, datorate tiparelor
3. modificate de precipitatii, care sunt cauza fenomenelor frecvente de inundatii si seceta.
4. Acces intrerupt la sursele de energie, datorate marilor inghetate si lipsei ploilor.”
Astazi, peste 400 de milioane de oameni traiesc in regiuni mai uscate, subtropicale, mai austere din punct de vedere economic, iar schimbarile climatice si efectele lor reprezinta o amenintare la adresa stabilitatii politice, economice si sociale. In regiunile mai putin prospere, unde tarilor respective le lipsesc resursele si capacitatile necesare pentru a se adapta rapid la conditii climatice mai severe, se pare ca aceasta problema se va extinde. Pentru unele tari, modificarile climatice pot deveni o provocare atat de mare incat disperarea oamenilor sa duca la fenomene de imigrare in masa in zone precum Statele Unite, care dispun de resursele necesare adaptarii.”
Traducere www.altermedia.ro
In raport se spune ca din 2010 incepe sa se manifeste evident incalzirea globala si ca pana in 2020 vor avea loc o serie de catastrofe naturale pe tot globul ce vor pune omenirea in situatii delicate.In Londra va fi Clima Siberiana iar in Europa de est clima subtropicala si desertica.Tarile de pe malurile oceanelor vor fi inundate iar tarile tropicale vor intra intr-un proces de racire ireversibil, spunea in 2004 Pentagonul.Acum, in 2010, in Argentina ninge, fiind iarna australa, iar in Rusia sunt temperaturi foarte ridicate provocand incendii devastatoare.
In linkul urmator puteti gasi raportul scris in engleza
http://www.edf.org/documents/3566_AbruptClimateChange.pdf
Lumea, treptat, treptat, se rupe, se detaseaza de forma, de iluzoriu si revine la esenta, la sine, la adevarata identitate. Omul ,fiind necredincios in mare parte, sufera pentru ca nu se mai regaseste pe sine, defapt nici nu stie ca are un “sine” pentru ca nu si-a pus problema.Dar pentru ca timpurile sunt aici si nu mai este timp de huzureala, Dumnezeu ia toate acestea de la noi, trage un pres de sub picioarele noastre.Ramane de vazut daca picam in gol sau mergem plutind cu credinta mai departe asemeni Sf Apostol Petru. Pe acest covoras omul si-a construit cu tenacitate si daruire tot felul de iluzii,de : case, afaceri, bani, cariera, ambitii, patimi trupesti, sperante desarte materiale, pasiuni trecatoare, mandrii si vanitati, capricii si rautati, cu alte cuvinte isi doreste sa fie Dumnezeul covorasului.Problema este ca in esenta covorasul nu exista! Esenta este in afara covorasului, este in castel, in locul unde noi existam.Desi pare nebuneste, esenta noastra, a fiecaruia, nu este aici ci dincolo, in planul in care nevazutul cuprinde tot atat vazutul cat si nevazutul.Tocmai din acest motiv omenirea a ajuns intr-o criza de identitate fara precedent.Si asta din cauza faptului ca omenirea, oricat de involuata a fost tehnologic, si-a pastrat pana la un punct spiritualitatea, credinta, cinstea si respectul fata de Creator, de Dumnezeu. Omul, de cand a venit pe pamant, nu a facut decat sa se degradeze treptat, treptat, adica sa rupa legatura cu Dumnezeu, ba si mai mult decat atat, sa-L ignore total. Se spune ca primii oameni erau intr-o continuua corespondenta, comuniune cu Dumnezeu, oare noi cat o mai avem? Acum, ca timpurile s-au apropiat si usa s-a stramtorat s-a impus de la Sine, din lege, ca forma sa se zdruncine, sa se sparga, sa se detaseze de miez. Lantul in care s-au legat toate evenimentele si informatiile de pe glob nu face decat sa evidentieze cu voce tare schimbarea prin care lumea trece.
Este adevarat ca in aceasta “mare” de informatii se strecoara cu usurinta si tot felul de prostii, povesti si presupuneri oculto-ridicole. Mai exista si curentul panicarii totale, a anxietatii privind un scenariu mai putin fericit dar asta nu rezolva cu nimic situatia.Ideea centrala, unica si de esenta este revenirea la sine, la credinta, la Dumnezeu in modul cel mai sincer cu putiinta prin rugaciune si meditatie. Este necesara separarea de “valtoare”, de vartejul in care lumea intra orbecaind dupa valori ce incep sa se topeasca si in final, sa dispara. In afara de reintoarcerea catre Hristos si Dumnezeu Tatal nu se cere altceva.E atat de simplu incat este cel mai de necrezut cu putinta pentru omenire. Sfantul parinte Tadei, spunea : “ Sa nu lasi pentru nimic in lume sa-ti ia cineva pacea si linistea sufleteasca, pentru nimic! “. Iar acest lucru este un barometru sufletesc, divin.Daca faptul ca esti in miezul unei transformari te sperie si te deprima, indeparteaza de la tine acestea si pastreaza tihna sufletului, a credintei de nestramutat in Dumnezeu si in Voia Sa, ne-ar spune parintele Tadei. Intelepciunea nu sta in frica ci in liniste!
Importanta este lupta cu noi insine, cu tiparele noastre, cu prejudecatile si orgoliile noastre, cu mandria ce motorizeaza toate, cu nesupunerea si necinstirea noastra, cu poftele noastre, cu lenea noastra interioara…intr-un final cu patemile noastre.Daca atunci cand te lasi de fumat este greu si nu prea accepti in sinea ta, dara mite cu orgoliile si vanitatile noastre cum este?Din dragoste fata de Dumnezeu toate dispar, spun sfintii.Si daca au ajuns sa spuna asa ceva este ca totul este posibil pentru oricine.Din punctul meu de vedere este foarte important ca aceasta tara sa pastreze o unitate in duh, credinta si comuniune, sa revina la esenta ce rezoneaza din istoria veche, probabil mai inainte de hiperboreeni. Din punct de vedere matricial eu tind sa cred ca fiecare tara din lume se va reconecta la izvorul primordial, la identitatea specifica, unica si personala a fiecarie tari.Privind dintr-o prisma holografica, omenirea intra intr-o reconectare cu matricea primordiala.Desi pare SF ceea ce am spus, exista o coerenta destul de certificata in lumea stiintei.
Pentru clarificare va recomand sa cititi cartea “ Universul Holografic” de la editura Daath in care sunt inglobate toate experimentele stiintifice din ultimii 60 de ani ale fizicii cuantice si neurologiei.Cartea reda parerile si descoperirile oamenilor de stiinta premiati cu premiul Nobel.
Puntea catre acesta transformare din lumea a 5a catre lumea a6a, dupa cum spun mayasii, se face prin rugaciune si meditatie, prin reconsiderare. Nu ne obliga nimeni sa credem si sa revenim la Dumnezeu dar este foarte indicat sa o facem. Indiferent daca toate acestea pot parea de necrezut, povesti sau bazaconii, reintoarcerea la credinta este este atat de necesara precum este aerul pentru plamani.

“Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile şi adversităţile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieţii noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai puţin de ură, întrucâtva de patemi, dar... de dragoste mai ales” Nichita Stanescu.
http://carareauniversului.blogspot.com/

5 comentarii:

  1. In eventualitatea in care s-ar sfarsi totul in 2012,cred ca pot spune ca am trait degeaba.Ce chestie,inveti,inveti...inveti, iei Bac-ul, dupa care mori.:)) Frumos. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Offff,abia astept sa ne intalnim pe 1 ianuarie 2013.....ghizela

    RăspundețiȘtergere
  3. ”Ne-om întâlni iubito-n cer ...” (altă dimensiune?...)
    Nu simțiți acut cum scade timpul? Parcă fuge ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, rezonanta Schuman ne arata ca timpul resimtit de catre noi este e aproximativ 16 ore in locul celor 24. Sunt sigur ca vom trece in totala siguranta de acest prag. Si dacfa tot a venit vorba de Sfantul Parinte Arsenie Boca, sa nu uitam de profetia sa conform careia Romania o sa fie ocrotita de foarte multe rele, desi in afara granitelor sale situatia nu o sa fie "roza".

    RăspundețiȘtergere