Ne ascultă? Dacă da, de ce? Vor să ne controleze viaţa? Vor să afle despre noi mai mult decât suntem noi dispuşi să arătăm? De ce este nevoie de o lege “Big Brother” şi, mai ales, de ce a fost nevoie să o adoptăm cu forţa şi sub ameninţarea Uniunii Europene?
Sunt întrebări pe care suntem sigur că vi le puneţi. Răspunsurile oficiale le cunoaştem cu toţii şi sunt formulate într-un limbaj care nu spune aproape nimic: “Legea este necesară pentru implementarea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei Uniunii Europene privind reţinerea datelor generate sau procesate în cadrul activităţii de furnizare de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii”.
Supranumit de presă Legea “Big Brother”, proiectul legii retenţiei datelor de comunicaţii electronice prevede că furnizorii de Internet şi de telefonie sunt obligaţi să stocheze pentru un an toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de e-mailuri.
Bruxellesul vrea identificări electronice pentru cetăţenii comunitari
Comisia Europeană urmează să lanseze în iunie o revizuire substanţială a regulilor privind documentele personale cu scopul impulsionării identităţilor electronice în UE, propunere care cel mai probabil se va confrunta cu opoziţia grupurilor de apărare a drepturilor civile şi a statelor membre unde nu există cărţi de identitate.
Neelie Kroes, comisarul european pentru agenda digitală, va prezenta la începutul lunii iunie o propunere legislativă care urmăreşte ‘să faciliteze tranzacţiile electronice transfrontaliere’ prin adoptarea unor semnături electronice, a unor identităţi electronice şi a unor servicii de autentificare electronică (eIAS) armonizate în statele membre UE, conform unui document intern intrat în posesia EurActiv.
“Confortul, încrederea şi siguranţa utilizatorului în lumea digitală”
“Un mediu de reglementare clar pentru eIAS va impulsiona confortul, încrederea şi siguranţa utilizatorului în lumea digitală. Acest lucru va spori disponibilitatea serviciilor de autentificare electronică transfrontaliere şi transectoriale şi va stimula acceptarea tranzacţiilor electronice transfrontaliere în toate sectoarele”, se arată în document.
În ciuda eforturilor UE de a spori securitatea semnăturilor electronice şi încrederea în apariţia identităţilor virtuale, cetăţenii şi guvernele nu s-au mişcat prea repede în adoptarea de cărţi de identitate electronice.
Cealaltă faţă a acestor legi are un singur nume: Bilderberg
Coincidenţă sau nu, există o teorie a conspiraţiei care face o legătură pe care mulţi înclină mai repede să o creadă. Lucrurile sunt simplu de explicat, potrivit teoriilor conspiraţiei, foarte mult luate în seamă când vine vorba de acest tip de informaţii, mai ales din cauza întrebărilor pe care le scriam mai sus şi pe care oamenii şi le pun, în mod justificat într-o oarecare măsură.
Comisia Europeană este cea care deschide proceduri împotriva diverselor state pentru neîndeplinirea obligaţiilor. Exponentul legilor precum cele de care am vorbit mai sus, din partea Uniunii Europene, este comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes.
Un detaliu sesizat de site-urile care au ca specializare “teoriile conspiraţiei” este acela că N, cunoscut ca guvernul mondial secret.
Astfel, Kroes apare pe lista oficială a invitaţilor de la întâlnirea din 2006 de la Ottawa, Canada, apoi în cea din 2007 de la Istanbul, în 2008, Chantilly, Virginia, 2009, în Vouliagmeni, Grecia, apoi în 2010 în Sitges, Spania, în calitate de delegat al Comisiei Europene.
Grupul Bilderberg este una dintre cele mai prestigioase şi discrete organizaţii, care reuneşte diverse categorii de lideri, bancheri, oameni politici, personalităţi din mass-media, cadre universitare şi miliardari.
Întâlnirile şi discuţiile grupului sunt secrete, iar presa nu este acceptată
Prima întâlnire a Grupului Bilderberg a avut loc la Hotelul Bilderberg din Oostebeek (Olanda), între 29 – 31 mai 1954, fiind prezidată de Excelenţa Sa Regală, prinţul Bernhard al Olandei.
Acum, grupul elitist este condus de vicontele Etienne Davignon, care este fost vicepreşedinte al Comisiei Europene şi preşedinte al Agenţiei Internaţionale pentru Energie. Acesta s-a instalat la conducerea Bilderberg în anul 2000.
“Eu nu cred că suntem o clasă conducătoare globală pentru că nu cred că există aşa ceva. Pur şi simplu cred că suntem oameni influenţi interesaţi să le vorbim altor oameni influenţi”, spunea vicontele belgian acum şase ani, într-un interviu pentru BBC, referindu-se la întâlnirile anuale ale Grupului Bilderberg. Prima dintre acestea a avut loc acum mai bine de cinci decenii.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de trafic de telefonie şi internet, cunoscută ca legea ”Big Brother”.
Proiectul de lege prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.
Comisia Europeană va opri acţiunea de infringement începută împotriva României, privind aşa-numita Lege “Big Brother”, pentru că Parlamentul a adoptat recent actul normativ în cauză.
Valentin Vioreanu | Capital
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu