vineri, 4 februarie 2011

Fluorul din apa potabila, pasta de dinti ori din alimentele conservate


Adevarul este ca fluorul este o otrava si ca tratarea apei potabile cu fluor este un experiment social inceput acum patruzeci de ani. Unul dintre cei mai cunoscuti experti in fluoruri ne transmite un nou avertisment in legatura cu efectele fluorului asupra sanatatii noastre si asupra copiilor nenascuti. Reporterul nostru a primit doua povesti diferite, una de la medicii dentisti si o alta de la birocratii din Sanatate.
„Este considerata o otrava. De ce am pune o otrava in apa pe care o bem?”
Otrava despre care vorbim este fluorura adaugata in apa potabila pentru ca birocratii de la Sanatate si dentistii ne spun ca e pentru sanatatea noastra, pentru a reduce cariile dentare si pentru a le limita la nivele care nu dauneaza. Afirmatie cu care nu este de acord Prof. Sheshila.
”Ar trebui sa realizeze ca este o substanta otravitoare, nu ne mentine sanatatea, este un agent cauzator de boli iar fluoridarea apei ar trebui oprita cat mai curand. Prof.Sheshila este unul dintre cei mai cunoscuti experti in fluoruri si vastele sale cercetari impreuna cu 70 de ani de diverse cautari din India ii sustin afirmatiile, care sunt foarte ingrijoratoare.
”Consider ca o femeie insarcinata care consuma produse contaminate cu fluor, si folosesc cuvantul produse incluzand aici apa, pasta de dinti, ceaiul negru, produse alimentare a caror procesare implica fluorul, orice lichid, orice produs in care continutul de fluor e mare, va provoca embrionului, fetusului, copilului ce urmeaza sa se nasca o multime de daune.”
Asociatia Dentistilor din America avertizeaza mamele impotriva folosirii apei fluoridate la prepararea laptelui praf asa cum se poate vedea aici.
”Dar ele nu citesc, nu sunt constiente, nu sunt la curent cu aceasta, nu se informeaza, deci ne aflam intr-o situatie extrem de grava.”
Prof. Sheshila sustine ca acest consum de fluor poate fi cauza mai multor boli, cum sunt durerile de gat, de spate si cele articulare, care pot fi gresit diagnosticate de doctori. Foarte frecvent ea face teste de urina pentru a verifica nivelul de fluor din organismul pacientilor sai.
” Inlatura ingestia de fluor, incepand cu pasta de dinti, ceaiul negru, apa fluoridata si toate celelalte, si vei aduce nivelul fluorului la limite acceptabile, iar pacientul va incepe sa se insanatoseasca.”

Fluorul este folosit deasemenea ca si conservant, si este deci inclus in multe produse pe care le consumam si pe a caror eticheta nu este mentionat ca in cazul pastei de dinti.
”Este deci introdus in corpul nostru prin intermediul a multe surse iar noi nu suntem constienti de aceast lucru. ”
Fluorura care se introduce in apa noastra potabila este un reziduu toxic rezultat la producerea ingrasamintelor chimice.
”Timp de aproape o suta de ani, industria de ingrasaminte a emanat in atmosfera doua gaze foarte toxice: fluorura de hidrogen si tetrafluorura de siliciu. In cele din urma li s-a solicitat captarea acestor gaze, si au realizat-o cu ajutorul apei pulverizate; apa transforma aceste doua gaze extrem de toxice in acid hexafluorosilicic, iar acest lichid rezultat in urma procesului de spalare, ce are o concentratie de aproximativ 25%, este distribuit pe tot teritoriul tarii cu ajutorul cisternelor si introdus in apa noastra potabila.”
Iata ce contine amestecul produs in Australia, un cocteil dezgustator de metale grele: arsenic, bariu, beriliu, cadniu, cupru, plumb, mercur si multe altele, si intr-o concentratie mult mai mare decat cea a ingasamintelor chimice de laborator pe baza de arsenic.
”De ce sa obligam lumea sa consume o apa otravitoare?”
Ei bine este vorba de un tratament fortat, aplicat in masa si exista mai mult de o mie de medici si oameni de stiinta din intreaga lume care, ca si prof. Sheshila, condamna aceasta situatie.
”Problema introducerii unui medicament in apa este evident o problema asupra careia cetatenii, informati fiind, sa aiba posibilitatea sa-si dea sau nu consimtamantul. Asa spune etica medicala elementara.”
Fluorul urmeaza a fi introdus in apa Lacului Albastru din Mt. Gambier. Alexianis a facut o petitie impotriva acestei hotarari, pe care au semnat-o peste 6000 de locuitori, adica mai mult de un sfert din locuitorii orasului dar care a fost ignorata de Guvern.

”Problema fluoridarii apei a fost extrem de ignorata de Guvern; nu sub aspectul ca incearca sa o impuna, ci in privinta dreptul comunitatii de a-si exprima optiunea; iar ei pur si simplu ne-au ignorat. Atat eu cat si majoritatea celorlalti suntem de-a dreptul furiosi pe gradul de ignoranta cu care a fost tratata aceasta chestiune.”
Am vrut sa vorbim cu cineva din departamentul de Sanatate despre aceasta problema, dar am primit doar o adresa scrisa, care nu raspundea explicit la intrebarea noastra, ci specifica doar ca in Mt. Gambier copiii au cu 78% mai multe carii decat cei din Adelaide care beau apa fluoridata, si ca aceasta este considerata nepericuloasa si folosita in multe state dezvoltate, cum ar fi Statele Unite, Marea Britanie si Canada.
Dar ar mai fi de adaugat si alte state pe aceasta lista, asa cum subliniaza prof. Paul Cannon in campania sa impotriva fluoridarii apei.
”Cele mai multe state vest europene nu fluorideaza apa: Austria, Belgia, Olanda, Franta, Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Italia, Grecia, Portugalia, un numar coplesitor de state din intreaga lume nu fluorideaza apa. Si ce credeti? Dintii lor sunt la fel de buni, daca nu chiar mai buni, decat ai nostri.”
”Agraveaza cariile dentare. Dintii devin porosi, se perforeaza, se faramiteaza, se sparg si deasemenea oamenii isi pierd dintii mult mai devreme, adica devin stirbi.”

Desi miscarea impotriva fluoridarii apei afirma ca exista suficiente evidente care le sustin afirmatiile, Guvernul inca refuza sa-i asculte sau sa infiinteaze studii de cercetare a impactului fluorului asupra sanatatii.
”Adevaratii vinovati sunt acesti birocrati care denatureaza informatia inainte de a ajunge la cei care iau decizii, si cu ei ne luptam noi. Vreau sa spun ca, ne asteptam ca politicienii sa denatureze lucrurile, dar n-ar trebui sa admitem ca simplii functionari de stat sa faca asta.”
Este deci o greseala?
”Bineinteles.”

3 comentarii:

  1. Cum sa se recunoasca o greseala facuta cu intentie? ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca in astfel de cazuri, avem asteptari mult prea mari.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine spus, "greseala facuta cu intentie"...

    RăspundețiȘtergere