luni, 7 februarie 2011

2011 – Anul Iepurelui de metal

O scurta privire asupra timpurilor pe care le traim


Spre sfarsitul anului 2010 si mai ales de la inceputul lui 2011, lumea se confrunta cu noi probleme ciudate si in mare parte ingrijoratoare.Nu pot sa nu observ cum se coroboreaza toate evenimentele ce au loc pe planeta noastra cu cele de din afara ei. Mai ales ca in afara explicatiilor stiintifice mai este si simbolistica lucrurilor care nu poate fi data la o parte, mai ales ca este atat de importanta.
In afara evenimentelor astronomice si astrologice cu care acest an a debutat, anul chinezesc aduce modul de manifestare al unui anumit tip de energie denumita de ei, iepurele de metal (iepurele alb) sau pisica de metal.
Cand vorbim de iepure nu ne putem gandi la ceva infricosator sau agresiv ci dimpotriva. In consecinta, s-ar zice ca anul urmator va fi pasnic si lipsit de evenimente violente.Dar daca analizam acest an chinezesc in contextul transformarilor ce au loc pe pamant, pentru manifestarea din 2012 si pe mai departe de atat, datele se mai schimba putin.
Iepurele nicidecum nu este linistit ci afiseaza un soi de liniste aparenta, tot timpul stand la panda propriei umbre, nestiind de cele mai multe ori incotro sa o ia, actioneaza instinctiv, fara sa gandeasca si o ia la fuga cand te astepti mai putin.Se adapteaza foarte bine daca e vorba sa urce muntele sau sa-l coboare, ceea ce inseamna cu alte cuvinte si multe suisuri si coborasuri. Elementul metal ii da putere iepurelui si-l face mult mai hotarat, mai sincer si mai capabil. Anul 2011 va fi unul pregatitor din toate punctele de vedere. Indiferent daca vorbim de schimbari energetice, magnetice, modificari ale pamantului, activitati vulcanice intense cat si alte pericole in care natura si nu numai ar putea intra, toate acestea nu vor fi decat „activari” sau mai bine spus “ dezlegari” a unor energii viitoare. Elementul metal continuua si anul acesta aducand dupa sine o manifestare a acestui tip de energie si anume cea a pamantului, a metalului dinauntrul sau, a magmei, a vulcanilor. Avand in vedere iutimea iepurelui, este probabil ca evenimentele din acest an sa se petreaca brusc, pe neasteptate. La fel de neasteptat ca suparea brusca a pamantului.
Este probabil ca acest an sa potenteze aliantele, tratatele de pace cat si problemele legate de camin, familie si copii.Este un an bun pentru cei care-si doresc prunci si vor sa-si intemeieze o familie dar si un an al lectiilor de viata in acest sens. Avand in vedere instabilitatea iepurelui e probabil ca tentatiile extraconjugale sa ajunga la apogeu anul acesta. Anul iepurelui,este anul in care populatia omenirii va ajunge la 7 miliarde, din fericire pentru noi si din nefericire pentru altii... vezi agenda ONU.

2011 va fi un an marcat de zvonuri, descoperiri, declaratii uimitoare si secrete ce ies la suprafata dupa multi ani de „hibernare”. Proiectele, afacerile, ideile, vor veni brusc, se vor ivi oportunitati de moment de care trebuie profitat, pentru ca asa cum vin, la fel de iute dipar.In schimb este recomandat un plus de atentie si de putina rabdare, sau mai bine zis claritate, in luarea deciziilor.Pot veni chiar mai multe proiecte in acelasi timp si de aici poate aparea o stare de agitatie, specifica iepurelui, si o tentativa de a sari dintr-o parte in alta, fara a lasa lucrurile bine terminate. Astrologii chinezi vorbesc de un an bun din punt de vedere economic, dar dupa prima jumatate a anului. In prima parte, participarea la bursa nu este recomandata.
Cum spuneam si mai devreme, trebuie sa luam in calcul acest an pregatitor, preparator si povatuitor pentru schimbarile ce au loc de acum incolo. As spune ca 2011 reprezinta cauza si 2012 va fi efectul. Acest an va da sansa omenirii catre revenirea la pace, armonie si intelepciune, covorul este asezat in acest sens. Depinde de noi. Daca omenirea poate reveni la sentimente mai bune atunci efectele schimbarii din 2012 vor fi simtite de catre noi toti, ceva mai usor. Imi e greu sa cred ca aceasta agresivitate cu care omenirea jubileaza la ora actuala se va schimba intr-un singur an....dar pana la urma totul ramane la nivel individual.

Tot ceea ce se intampla in jurul noastru nu face decat sa ne atraga atentia catre punctul terminus 2012. Din acest motiv 2011 este atipic pentru un iepure linistit si pasnic, l-am putea vedea mai degraba drept un iepure salbatic si turbat. Inceputul acestui an a debutat cu moartea multor pasari si pesti din specii diferite pe toate partile globului pamantesc din cauza leziunii anumitor organe (o chestiune pe care nu a putut-o explica nimeni pana acum), inundatii devastatoare in Germania, Columbia, Filipine, Panama si California. Australia de cateva luni de zile nu mai poate tine piept ploilor neintrerupte, chiar acum 2 zile in Australia un ciclon de intensitate 5 din 5 matura coasta continentului. Este primul de aceasta intensitate in istoria tarii.
Cele mai mari inundatii din istoria Braziliei s-au inregistrat tot luna trecuta cand milioane de oameni au ramas fara adaposturi iar multi dintre ei au murit. California este amenintata de o super furtuna ceea ce ar putea scufunda teritoriul american intr-o proportie de o patrime. Geologii spun ca asemenea mega furtuni au mai fost in anii 1029 si 1418. Pagubele ar fi imense.
In Mongolia au fost inregistrate caderi masive de zapada, neobisnuit de mari iar in America sunt furtuni de zapada atat de violente incat jurnalistii le-au numit Apocalipsa Alba. Aproximativ o suta de milioane de oameni sunt afectati de zapezile cazute in America. 25 de state din 50 sunt sub zapezi iar cateva orase importante printre care Dallas si Chicago au fost inchise din cauza conditiilor meteo. Si pentru ca ciudatenia nu era de ajuns, in timpul furtunilor de zapada pe cer fulgera si tuna! Lucru total neobisnuit din punct de vedere meteorologic in cazul ninsorii.
Pe de alta parte vulcanii incep sa se trezeasca pe rand, unul cate unul, unul mai important decat altul. Centura de foc a Pacificului, zona cu cei mai multi vulcani activi de pe glob, a inceput sa-si mareasca intensitatea,in Indonezia un vulcan important sta sa erupa, in Japonia un alt Vulcan important a erupt deja, creand pagube insemnate si zone intregi depopulate.Vulcanul Etna din Italia, unul dintre cei mai periculosi din lume, a inceput sa se „incinga” din ce in ce mai tare iar oamenii de stiinta sunt deja ingrijorati pentru eventualitatea unei eruptii de proportii, ar putea afecta nu numai Italia ci toata Europa! Trei sferturi din vegetatie si animale ar muri. In zona vulcanului sunt mutle orase importante, o parte din oameni au inceput sa se mute din casele lor pentru ca in zona respectiva pamantul de acolo se pregateste sa faca loc unui nou crater de vulcan.Acest fenomen este intalnit atunci cand un Vulcan de proportii mari sta sa erupa, un altul mai mic se creaza in apropierea sa.
Si daca nu era de ajuns, de peste ocean ne vin alte vesti de la batranul vulcan Yellowstone – un fel de bunic al vulcanilor din lume. Si acesta ca si ceilalti a inceput sa „dospeasca” intensificandu-si activitatea vulcanica. Oamenii de stiinta spun ca acest ar erupe cam o data la 600.000 de ani, acum aflandu-ne undeva pe la 640.000 de ani de cand nu a mai erupt. Acestia mai sustin ca o eventuala eruptie ar putea fi asteptata mai ales din punct de vedere statistic.
Schimbarile, se pare, nu sunt numai aici, pe pamant, ci si in cosmos. In curand, steaua Betelgeuse din constelatia Orion va exploda transformandu-se intr-o super nova.Betelgeuse se afla la o distanta de 600 de ani lumina de pamant si este cam de 5000 de ori mai mare decat soarele.Daca am compara Betelgeuse cu un stadion de fotbal, Soarele ar fi o minge in mijlocul stadionului.Cei de la NASA spun ca explozia va fi observata si de pe pamant, Betelgeuse aparand ca un al doilea soare pe cer ce va lumina si ziua cat si noaptea intregul pamant. Imi vine acum in minte ca parca Mayasii vorbeau ceva de un al saselea soare. Betelgeuse este asteptata sa se transforme intr-o super nova, probabil pana in anul 2012. Eu cred ca se va intampla in anul 2012 pentru ca profetia o spune. Ma intreb, daca valurile magnetice ale exploziei lui Betelgeuse s-ar uni cu tsunamiurile solare si magnetice ale soarelui, oare ce se va intampla cu campul magnetic al pamantului? Primele semne de pertubare si modificare al campului magnetic sunt activitatea crescuta a vulcanilor de pe Pamant si dezorintarea pasarilor, pinguinilor si animalelor ce folosesc simtul magnetic de orientare. Lucru care a fost atat de observat in ultimul timp.
acestea au deschis portile acestui an si cu siguranta vor mai fi evenimente in pregatire si de acum incolo.Tot ce se va intampla sub umbrela acestui an va fi doar pregatirea pentru 2012, anul Dragonului de apa. Sa nu uitam ca nimic nu se distruge ci totul se transforma.
Autor: Doru Bem

3 comentarii:

  1. Ce-o fi o fi,oricum nu totul in viata este planificat(cred ca asta e si farmecul ei).Deci,sunt gata de lupta.:D Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce, dar nu-mi fac nici macar o umbra de grija :D

    RăspundețiȘtergere