joi, 5 mai 2011

Către purtătorii duhului nou


Legionari,
Cuvântătorii partidelor vechi, cutreieră din nou satele cerându-vă ajutor pentru ca să se poată reface. Sub domnia lor, românismul de pretutindeni a sărăcit şi a îngenuncheat în fata străinului pripăşit de curând. Rosturile mari ale patriei sunt părăsite. Lumea noastră politicianizată, nu mai vede în faţă decât interesul partidului, pentru a cărui biruinţă sacrifică în fiecare zi şi în fiecare ceas, însuşi viitorul nostru ca neam.
Se prăbuşesc pădurile din munţi încăpuţi pe mâna veneticilor.
Geme inima în moţii şi în maramureşenii uitaţi de toată lumea.
Muncitorii români părăsiţi îngroaşă rândurile comuniştilor jidani.
Comerţul românesc lipsit de protecţie, îngenunchează în lupte neegale cu străinul.
În cadrele armatei noastre glorioase, pătrunde tot mai adânc şi tot mai sus, germenul dizolvant şi corupător de conştiinţe.
Şi ceasuri grele se prevăd în viitor. De vom fi chemaţi cândva la marele examen internaţional, cine va mai apăra pământul ţării şi gloria drapelului nostru?
Ţăranul român îşi vinde produsul sub preţul de cost. Misiţii s-au înmulţit şi ne inundă. Cafenelele sunt pline de cămătari şi samsari. Ei se înmulţesc în dauna celor care muncesc. Poporul este spoliat. Românul, înglodat în datorii, a ajuns rob modern al bancherului jidan.
Ţara împărţită în partide, care se sfâşie unele pe altele, se dărâmă sub ochii noştri.
Conducerea partidelor vechi nu este o conducere de mână tare, şi nu are nici un pic de direcţie naţionalistă, de oblăduire şi încurajare a elementului românesc, care ţine de multe secole pe umerii săi viaţa tării.
Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

4 comentarii:

  1. Nimic nou sub soare!!!Nu vi se pare ceva de actualitate??? ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. "Toate-s vechi si noua toate"...Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact ce se întâmplă și astăzi, negru pe alb!
    Nimic nu s-a schimbat, ba poate e chiar mai rău, nu mai avem nici armată!
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. Rare au fost momentele in care tara noastra a avut o armata bine organizata. Forta noastra militara a stat in bratele vanjoase si iubitoare de tara si neam, iar iubirea aceasta a fost un scut extrem de greu de trecut.
    In ceea ce priveste textul, este de o actualitate izbitoare.

    RăspundețiȘtergere