duminică, 1 mai 2011

Spiritul legionar


Mişcarea noastră legionară are mai mult caracterul unei mari scoli spirituale.
Ea tinde să aprindă credinţi nebănuite, ea tinde să transforme, să revoluţioneze sufletul românesc.
Strigaţi în toate părţile că răul, mizeria, ruina, ne vin de la suflet.
Sufletul este punctul cardinal asupra căruia trebuie să se lucreze în momentul de faţă. Sufletul individului şi sufletul mulţimii.
O minciună sunt toate programele noi şi sistemele sociale fastuos etalate poporului dacă în umbra lor rânjeşte acelaşi suflet de tâlhari, aceeaşi lipsă de conştiinţă întru îndeplinirea datoriei, acelaşi duh de trădare fată de tot ce-i românesc, acelaşi desfrâu, aceeaşi faptă de risipă şi de lux.
Chemaţi sufletul neamului la o viaţă nouă. Nu căutaţi succesele electorale dacă ele nu înseamnă în acelaşi timp biruinţa forţelor organizate ale sufletului înnoit.
Programele, cum adică? Credeţi că noi nu putem seca mlaştini? Nu putem capta energiile din munţi şi electrifica tara? Nu putem înălţa oraşe româneşti? Nu putem face ca lanurile noastre să producă împătrit? Nu putem pe pământul nostru bogat asigura pâinea fiecărui român? Nu putem face legi care să asigure o bună funcţionare a unui mecanism de stat apropiat timpului şi specificului nostru naţional? Nu putem face planuri quinquenale? Noi nu vom putea ridica aici în creştetul Carpaţilor o patrie care să strălucească ca un far în mijlocul Europei? şi care să fie expresia geniului nostru românesc? Putem.
Dar mare greşeală a multor oameni politici a fost aceea de a-şi fi etalat programele în amănunte mai înainte de a fi puşi în situaţia de a le realiza.
Avem şi noi programe în buzunar. Ele se studiază necontenit, dar se păstrează pentru timpul lor. Vă întreabă lumea ce veţi face? Spuneţi-i că oamenii năzdrăvani pot să facă multe.

Corneliu Zelea Codreanu – Carticica sefului de cuib

5 comentarii:

  1. Da,ne lipsesc oamenii nazdravani.ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Important e sa ai crezul tau si sa nu renunti in fata vicisitudinilor cotidiene.Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spirit luminat a fost acest OM, ce suflet ales,
    dar,ce soartă implacabilă a avut! ...
    Acum, ca și atunci, așa cum corect a intuit, sufletul individului și al mulțimii este punctul cardinal asupra căruia trebuie să se lucreze, pentru că răul, mizeria, ruina de acolo ne vin.
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru voi, un buchet de ruscuțe, din Baraolt - Bodoc:

    http://www.carpati.org/poze_fotografii/baraolt_-_bodoc/primul_buchet_de_ruscute_-_9_martie_2008/26648/

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru ruscute, sunt foarte frumoase.
    Spiritul Capitanului inca traieste in mintile si inimile noastre ce au acumulat atata dorinta pentru adevar si pentru eliberarea tarii de sub robia combinata a straino-romanilor. Dusmanii se pare ca au ramas aceiasi.

    RăspundețiȘtergere