marți, 1 februarie 2011

Neadevaruri despre Holocaust

Un mit propagandistic: germanii ar fi fabricat săpun din cadavre de evrei

Istoricii seriosi ai Holocaustului nazist spun că afirmaţiile despre folosirea de catre germani a corpurilor umane, sunt o inventie a propagandei franceze de la începutul primului război mondial şi că zvonurile privind folosirea cadavrelor de evrei, au început sa circule cel mai devreme în august 1942 .
Se subliniază că nu a fost niciodata gasita nici macar o dovadă, care sa confirme existenta unor astfel de activitati, cum ar fi facturi de transport, dovezi fizice de la o fabrica, sau chitanţe legate de tranzacţiile cu acest tip de sapun.
Astfel de probe abundă pentru transferurile de păr şi aur dentar de provenienta umana.
Mai mult decât atât, aceste zvonuri, l-au deranjat pe Heinrich Himmler, atunci cand la data de 30 noiembrie 1942, rabinul Stephen Wise din New York, a vorbit presei americane despre zvonurile privind folosirea de catre germani a corpurilor umane pentru fabricarea sapunului . Himmler i-a scris următoarele lui Heinrich Müller, şeful Gestapo-ului: “Amândoi ştim că există o creştere a mortalităţii în rândul evreilor pusi la muncă. Trebuie să-mi garantezi că toate cadavrele acestor evrei decedaţi, sunt fie arse ,fie îngropate la fiecare locaţie, şi că absolut nimic altceva nu se poate întâmpla cu ele . Sa se faca imediat anchete peste tot dacă au avut loc abuzuri [cu cadavrele] . SS sa notifice fiecare abuz de acest fel.”
Cu toate acestea, peste ani, supravieţuitori ai Holocaustului au prezentat calupuri mici de culoare albastru-verde de sapun, susţinând că acestea au fost făcute din grăsime umană, deoarece au fost ştampilate cu initialele RIF.
Aaron Breitbart, un cercetător senior la Centrul Simon Wiesenthal, a explicat că aceste initiale ar insemna “Reich Industrie Fat.”. În lagăre, unii evrei au crezut că “I”,ar fi fost “J” şi că acesta era initiala pentru”Juden”(in germana=evreu),rezultand ca RIF ar insemna “Grăsime evreiască pură.”
Atunci când au fost analizate aceste mostre de sapun,nu a fost detectata nici o probă de ADN uman. Astfel, acuzaţiile privind săpunul inscriptionat RIF s-au dovedit a fi fost un zvon, chiar dacă mulţi oameni au crezut la momentul respectiv ca asa ceva ar fi putut fi posibil.

4 comentarii:

  1. Poate ca nici nu i-au facut sapun(eu nu cred asta),dar nici nu i-au primit cu flori. In fond,fara foc nu iese fum. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. liniuta dintre adevar si neadevar e atat de subtire!.....ghizela

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, extrem de sbtire; nu sustin nevinovatia nazistilor, dar manipularea a atins limite uriase. Nu aveti senzatia ca doresc ca lumea intreaga sa-i compatimeasca, sa le planga de mila?

    RăspundețiȘtergere