miercuri, 2 februarie 2011

Basarabia Pământ Romînesc

Un soldat român, aflat în Afganistan, a arborat bannerul Basarabia Pământ Romînesc pe un transportor blindat .
Soldatul a trimis site-ului Noii Golani.ro aceasta fotografie si un mesaj electronic.
Iată mesajul pe care l-a scris
”Firesc este să spunem că basarabenii sunt români si că nu există graniţă pe Prut. Firesc este să trăim în orase libere în care să vorbim limba română pe stradă şi în şcoli, în care monumentele din parcuri să fie statui ale scriitorilor nostri, şi în care să existe libertate de expresie.
Nefireştii sunt aia care se chinuie să ne schimbe limba, ne pun tancuri pe stradă cu titlu de monumente, ne arestează fară motiv oamenii de pe stradă şi îi omoară în bătaie la sectie, ne ţin trupe de ocupaţie pe teritoriul nostru.
Misterioase sunt căile Domnului… libertatea, chiar sub regim de ocupaţie, este o stare a spiritului nostru. Ţara lui Andrei Ivantoc nu cunoaşte graniţe, limba lui Eminescu o vorbim noi toţi, iar iubirea despre care au cântat soţii Ion şi Doina Aldea Teodorovici va dăinui în inimile noastre”

3 comentarii:

  1. Are dreptate omul. Apropo de moartea sotilor Ion si Doina Aldea Teodorovici,voi chiar credeti ca a survenit "unui regretat accident",avand in vedere ideile pentru care pledau? Eu nu.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai stie al se sus,erau in automobil,s-a vazut ca aveau viteza,nu i-a busit nimeni...s-a mediatizat mult la vremea respectiva...nu stiu! ghizela

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu a fost o moarte accidentala, luptau pentru un scop maret, astfelk au "sarit" in ochii celor ce nu doreau unirea.

    RăspundețiȘtergere