joi, 11 noiembrie 2010

Libertate si democratie???



Trist... dupa 20 de ani suntem nevoiti sa luptam pentru libertate. Oare de ce s-a varsat sange la Revolutie? Ceausescu a facut si lucruri bune, ma intreb, Basescu a facut ceva bun? Au trecut doua decenii inutil? Suntem saraci, tristi, umiliti, ingraditi de o conducere "interlopa", dar chiar si asa, sangele ne fierbe. Stam in picioare datorita celor ce si-au dat viata pentru patrie, ne tin pe umerii lor impovarati, dar nu de catre durerea fizica ci de cea "sufleteasca". Pentru astia oare au murit? Solutiile sunt numarabile pe degetele unei maini, iar istoria ne-a aratat ca solutiile sunt destul de dureroase. Sa speram ca si ei, guvernul si baselu, se vot trezi cat mai curand, inainte de rabufnirea populatiei.

3 comentarii:

  1. Doamne,pentru tara asta nu a facut NIMENI nimic,fie el Basescu,Iliescu sau mai stiu eu care ESCU!!!Se rotesc cand unii cand altii,aceleasi promisiuni,aceleasi ditirambe...Copilaria si tineretea ni s-a furat omagiind la nesfarsit incultul de cizmar,iar acum mai avem putin si o sa mancam rahat si la propriu si la figurat!!Cei dinainte de 89 am fost generatia de sacrificati,dupa 89 se ridica o generatie de debusolati,marog cu mici exceptii!Stiti vorba aceea,pleaca ai nostri vin ai nostri...Libertate si democratie!!!Cred ca o adevarata democrarie nu s-a mai vazut de la Pericle incoace cand demosul mai avea un cuvant. ghizela

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca debusolati...Pentru mine singura speranta o constituie puterea exemplului personal(sunt idealista in cazul asta).Inca visez la ziua aia in care ne vom trezi din cosmarul asta si in care vom decide sa facem ceva pentru tara asta(dar toti,pentru ca degeaba aduni tu deseuri,daca altii "se distreaza" la gratar),ceva concret (un inceput l-ar consitui ideea de a fi un om mai bun).
    P.S. Daca m-ar auzi astia de varsta mea ar spune ca-s tampita. Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei raman cu vorbele si rasetele, iar tu ramai cu faptele,cu o constiinta impacata si sa nu uitam: "Cine rade la urma rade mai bine".

    RăspundețiȘtergere