marți, 23 noiembrie 2010

Haos si Renastere



 In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: perpetuarea si evolutia vietii. Materia insasi este inzestrata cu o inexplicabila capacitate de a crea viata!

Exista legi universale chimice, fizice, astronomice si chiar juridice. Ele nu sunt insa stricte, pentru ca Universul nu este Armata Poporului iar cuvantul de ordine este diversitatea. Viata trebuie sa evolueze prin forte proprii, fara dirijari cazone, sa se confrunte cu cele mai dificile situatii.

Cine invinge merita sa mearga mai departe. Chiar si razboaiele au rolul lor in programul universal. Nu sunt de dorit, in general, dar determina unitatea unei natii si evolutia stiintifica, aducand o presiune si o urgentare sporita in acest sens. Tot ele, aduc un examen energetic major, o separare intre "baiatii buni si baietii rai" - dupa gandirea simplista americana.

Fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula. Asa cum el a fost creat prin explozia colosala a unui....atom, tot asa exista surse de energie pozitiva ce alimenteaza galaxiile iar de la acestea, prin sori, sistemele solare. Aceste energii sunt de frecventa foarte inalta, pentru a putea strabate distanele imense, pana la sorii captatori.

Pe de alta parte, planetele, sistemele solare si galaxiile se afla intr-o continua miscare, parca pentru a beneficia toate de aceste izvoare de energie a evolutiei.

Miscarea are insa si un reflux: catastrofismul. ..periodic. Nu intamplator, galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru "Discovery" TV, teoria lor fiind cu adevarat revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale iar sistemul solar de trei ori in acest interval. O data la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, "pana si istoria nu poate fi considerata o observatie continua.

Toate aceste modificari sunt ciclice si... obligatorii si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate.

Ideea este ca 2012 este foarte aproape de noi si majoritatea vor ajunge cu siguranta sa vada daca aceasta profetie este reala sau falsa.

3 comentarii:

  1. Perpetuarea vietii...Cine are grija de chestia asta in Romania cel putin?Va spun eu:Un anume nene X care nu are ce manca,nu are gard la casa,dar care are antena Digi,care este de regula dependent de alcool si care din plictiseala isi mai ia si nevasta la bataie,,dupa care motiveaza cu nonsalanta"Stii,eu te iubesc". A si nu fac si ei un copil acolo,ci cate 5-6. Dupa care ne miram cum de am ajuns cum am ajus pt ca e clar ca acei copii vor porni din start cu un handicap. Problema e mult mai ampla,dupa cum stiti si voi. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama prostilor este mereu gravida, si nu oricum ci cu gemeni. Ceea ce vezi acasa faci si tu in viitor si astfel nu "vom face o tara ca soarele de pe cer", asa cum jurau legionarii, ci vom infunda atat tara cat si pe noi in pamant. Dar, mama inteligentilor este si ea mereu insarcinata... si nu oricum, ci cu tripleti :).

    RăspundețiȘtergere