vineri, 18 mai 2012

Romania

Suntem o natiune care nu a atacat, niciodata, pe nimeni. Am fost cotropiti, ni s-au furat multe, dar ne-am aparat doar valorile spirituale, fiindca stiam ca restul nu conteaza.
Aflam, tot mai des, in ultima perioada despre cei care vin in Romania doar pentru a pasi pe pamantul nemuritorilor si despre organizatii misterioase, care isi trimit reprezentantii lor in muntii nostri, pentru a afla secretul dacilor. Privim cu jind in curtile altor neamuri si parca am vrea sa fim ca ei, fara sa stim ca, de la inceputul lumii, toti incearca sa devina ca noi.

Noi, un popor de nemuritori ne-am imbatat intr-o noapte si, pana dimineata, am uitat cine suntem...alta explicatie nu poate exista pentru ceea ce ni se intampla. De atunci, alergam de la un strain la altul, incercand sa aflam care este numele nostru adevarat. Fiecare ne spune altceva, iar noi ii credem pe toti... Profitand de amnezia noastra, cei care au furat candva intelepciunea din Dacia, ne vand astazi propriile noastre invataturi dar cu eticheta lor si pe bani grei. Pentru a se asigura ca nu se vor pierde, batranii nostri au ascuns tainele dacilor in folclor.
Astazi credem ca nu stim nimic, dar stim totul. Pur si simplu, nu mai credem in noi, in poporul nostru si ne-am deprins sa ne spuna altii ce avem de facut.
Noi, cei de pe aceste meleaguri, am stiut, dintotdeauna, ca sufletul este nemuritor. Candva noi vorbeam cu Dumnezeu fara intermediar, iar El traia alaturi de noi, pe Pamant. Stiam sa alungam furtuna, norii si sa chemam Lumina. Cu timpul, ne-am indepartat de El si L-am alungat. Uitasem cine este El. Ne-am incalcit in dogme, ne-am risipit in ritualuri fara de folos si nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Cautam, in intelepciunile strainilor, raspunsuri care se afla in inimile noastra. De la stramosi am mostenit nemurirea, dar cautam, astazi, secretul longevitatii. Traim cu ochii inchisi si ne miram ca nu vedem. Tot ceea ce cautam se afla aici in Dacia. Nu trebuie decat sa ne ridicam valul de pe ochi si sa ne amintin cine suntem, sa trezim informatia dinlauntrul nostru.

Un comentariu:

  1. Intradevar aveti dreptate! Dar pacat ca nu sunt asa multi vizitatori ai acestui blog.Majoritatea prefera cancanul si scandalul.Am sa va spun un lucru despre Romania si in special despre cei tineri :"Am ajuns sa stim ca suntem prosti si sa ne bucuram de acest lucru" Din pacate aceasta este realitatea! La scoala tinerii invata despre Uniunea Europeana .Ca e bine asa , ca e bine pe dincolo.Istoria nu se mai invata corect . Noua U.E. ne da ce e mai rau : modele de paraziti , ne indatoram stranepotii ( chiar asta se intampla acum cand scriu acest mesaj), ne batem joc de educatie , de cultura , de tot ceea ce inseamna INTELECTUALITATE. Din pacate , ma doare cand spun lucrul acesta dar ne meritam soarta!!! Atata timp cat promovam PROSTIA nu vom face nimic.Atata timp cat ne luam dupa unii , dupa altii ,la fel, nu rezolvam absolut nimic.
    SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN DAR MI-AS FI DORIT SA MA NASC CU CATEVA SECOLE INAINTE.

    RăspundețiȘtergere