duminică, 20 mai 2012

Echilibrare energetica

Scris de Maria Lahon

Energie potentiala (de Maria Lahon)
In Univers, enrgia este impartita in doi poli- pozitiv- negative, de energie potentiala si energia quantica. Energia potentiala este in stare statica iar cea quantica rezulta din actiune. De exemplu, daca luam apa : cand este linistita si calma cuprinde energie potentiala cu puteri care nu sunt active. In timpul in care produce valuri sau curge poate misca orice lucru si asa se produce energia quantica sau activa.
Sufletul care ajunge la perioada de a trai pe Pamant , vine cu energie potentiala gandita si cantarita, masurata dupa felul rolului pe care l-a ales pentru aceasta viata. Intrucat energia este potentiala , noi nu suntem constienti de ea, si nici nu o putem folosi fara rost caci astfel o risipim si vom ramane cu lipsa pentru ceea ce urmeaza. O data pe an , obisnuim sa sarbatorim ziua de nastere. La nivel metafizic , aceasta zi este timpul in care ni se elibereaza energie pentru ceea ce avem de facut in acest an dupa cele 12 luni calendaristice.Aceasta energie este potentiala si nu quantica, activa. Asa avem posibilitatea de a o folosi cu cap sau sa o risipim pe teluri care nu ne apartin din punct de vedere al programului sufletesc, si, asa traim cu lipsa puterii fizice de viata sau cu greutati , impotmoliri si boli. .

Energia quantica
Atunci cand fiinta umana , ca parte ce efectuiaza program sufletesc, incepe sa gandeasca , sa programeze , si sa efectuieze , deci sa foloseasca energie din rezervorul energetic potential , acea energie intra in trupul sau si-I da posibilitatea de a activa sistemele interioare ale trupului , sa activeze gandirea, sentimentele , dorintele . Trupul fara energie se aseamana cu o masina fara benzina, exista dar nu functioneaza. Cand energia este ceruta, scoasa din sursa sa , rezervorul sau, noi putem sa o folosim. Parte din aceasta energie o folosim pentru a activa trupul si parte o transformam in alt fel de energie ca: putere de munca care se transforma in salariu; care trece in forma de produse cumparate,si care la randul lor se transforma in deseuri. Totul conform legii universale : nimic nu se pierde, totul se transforma.
Echilibrare energetica
Toata viata , noi suntem consumatori de energie ,si deci, intelepciunea noastra se manifesta in felul in care folosim aceasta energie care ne-a fost repartizata. Daca o folosim prea mult vom avea perioade in care nu vom avea destula putere sa continuam si deci vom suferii. Si nu conteaza ca este vorba de boala, slabiciune financiara sau nemultumiri . Daca folosim prea putin , atunci dezvoltarea noastra va fii inceata si vom simti frustrarea datorita faptului ca nu am folositi ocaziile pe care le-am avut.Drumul corect de a folosi necesitatea energetica este de a fii mereu in flux cu viata si nu de a forta, sau a lancezii.
Ceea ce inseamna:
1.Orchestrarea – fiecare este inzestrat cu o putere interioara , INTUITIA , de care trebuie sa ascultam si, care ne indruma ce, cand si cum sa facem un lucru de acest gen sau altul. In aceasta perioada a vietii noastre, s-a deschis posibilitatea pentru a actiona mai vehement in acest fel.
2. ritmul- daca-I perioada de energie accelerata sau inceata, lenta. Daca acceleram mai mult decat trebuie, ajungem la punctual final prea devreme si rezultatele vor fi stocate sau vor fi cu lipsuri. Si iar putem spune ca ego-ul nostru a condus vocea interioara si nu se cade ca dorintele de succes rapid sa continue sa conduca caruta. Suprafolosirea intr-o faza incipienta creaza lipsa in continuare.
3. verificarea cantitati. Daca , de exemplu persoana iubeste societatea inconjuratoare lui, si cheltuie mult din propriile forte, puteri, totul trece la irosire energetica, intrucat societatea nu este pregatita sa accepte si sa foloseasca cantitatea de energie sentimentala pe care el o ofera si, din alt punct de vedere , ea, persoana , in aceasta configuratie colectiva unde risipeste energie , pierde putere, pentru ca a dat altora si nu a pastrat pentru sine. Acest process se petrece frecvent la parintii, perechi, relatii prietenesti, cei care dau din ei insisi pentru altii.
4. sincronizarea. Este de fapt, verificarea felului de energie de care fiecare are nevoie pentru a indepli in conditii optime procesul. Si luam exemplul procesului de vindecare a unei rani sau boala, si folosim energia credintei in posibilitatea de vindecare; a dorintei de vindecare si intelegerea. Aceasta cumulatie de energii dau de fapt adevarata energie de vindecare. Dar daca persoana se foloseste de energii ca : ingrijorarea, frica, indoiala, victima si sarman, mila de sine, energia de stress, presiune, sau foloseste in forma incorecta Energiile echilibrate ce ii sunt trimise , atunci procesul de insanatosire se ingreuneaza sai in unele situatii se risipeste fara rezultatele dorite sau asteptate.
Programare energetica
Energiile sunt impartite in patru de baza : vrerea, dorinta si actiunea; sentimente si trairea in sine;exprimarea si invatatura si efectuarea actiunii si capatarea efectului. Atunci cand omul vrea sau simte ca se afla in pragul unei actiuni, hotatarari de actiune intr-o noua faza din viata lui, se recomanda sa se programeze pas cu pas actiunile si asa este capabil sa faca drumul cu forte depline si ritm lejer. Asa el economiseste energie si surplusul i-l poate folosi la suplimentari din cadrul aceluias program si care-I usureaza lui viata.
Intrucat energia este impartita in parte feminina si parte masculina trebuie deasemeni tinut cont de varsta, si de influienta energetica si din acest punct de vedere. Pentru completare , mentionam ca energia feminina este legata de perioadele de acumulari informative, intelectuale si obtinerea de intelegeri, iar energia masculina cuprinde actiune si activitate. Daca functiunam echilibrat in decursul vietii , avem la sfarsitul ei puteri suficiente . Deci batranetea este usoara, fara boli si slabiciuni, gandirea este lucida. Intr-un cuvant am creat program de economii pentru pensie fata de starea noastra sufleteasca, spirituala si fizica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu