joi, 10 mai 2012

2012 anul dragonului de apa

Renumitul si asteptatul sau neasteptatul an 2012. S-au adunat in jurul sau profetiile de la Fatima, profetiile lui Nostradamus, profetiile Mayase, profetiile Hinduse, I ching, cat si multe alte proorociri ,care, se pare, vorbesc despre aceste timpuri. Avand in vedere ca suntem contemporani cu aceste momente de rascruce, nu numai pentru materie dar mai ales pentru suflet, consider ca omul trebuie sa cunoasca si sa cerceteze care ar trebui sa fie parcursul sau interior in fata unei asemenea transformari. Toate profetiile din jurul nostru nu vin doar ca o plasmuire, o fantezie care sa imbogateasca literatura spirituala. Ele exista tocmai pentru ca omul sa poata sti si intelege din timp, pentru a se pregati si salva (spiritual vorbesc). Ignoranta ne poate costa foarte scump, totul depinde de fiecare individ in parte.
Nu vreau sa par prapastios si sa anim aici ganduri prea sumbre, dar nu ne putem ascunde in fata unor evenimente asteptate de mii de ani. Trebuie sa fim orbi sa nu vedem si sa intelegem ce se intampla in jurul nostru.Probabil ca multi vad toate acestea dar nu cunosc profetiile si asa nu fac decat sa creada ca e ceva normal. De aici incolo ramane ca fiecare dintre dumneavoastra sa decida daca le considera de importanta sau nu.
Anul 2012 nu va pune capat acestei lumi si nici nu va reprezenta Judecata Finala. Este doar inceputul. Mai degraba as spune ca marcheaza un inceput al judecatii spirituale. Sa nu uitam ca profetiile nu sunt deocamdata implinite cu totul, ma refer aici la Apocalipsa Sf Ioan cat si la proorocirile sfintilor parinti. Avem in fata : construirea celui de-al treilea templu al lui Solomon, inscaunarea Marelui Preot in templul de la Ierusalim (adica antihristul), aparitia celor trei profeti in lume : Enoh, Ilie si Ioan; acoperirea de ape a catedralei Sfanta Sofia din Istambul – Constantinopole, pecetluirea pe mana dreapta sau pe frunte, prigoana crestinilor si toate celelalte mentionate in cartile sfinte.Probabil ca ele vor decurge undeva dupa anul 2013…nimeni nu stie cand.
Cu toate acestea 2012 va fi marcat de calamnitati naturale.In perioada 2012 – 2013 este foarte probabil ca toate regiunile de coasta sa fie acoperite de ape sau devastate integral.Omenirea se va confrunta cu o dezlantuire a „gurilor” fierbinti(elementul foc) din pantecele pamantului provocand cutremure mari in mai toate regiunile Terrei, este probabil sa existe chiar un cutremur cumulat integral pe o mare suprafata a pamantului. Natura in toata maretia ei se va manifesta, indiferent ca e vorba de: uragane, tsunamiuri,cicloane, ploi, ninsori abundente, cutremure, inundatii, geruri puternice sau calduri si radiatii solare de intesitate foarte mare. La nivel energetic si magnetic este firesc ca se vor produce perturbari zdravene, de aici posibilitatea unei modificari de perceptie si constiinta in masa. Ramane la nivelul fiecarui individ daca acestea se produc armonios sau nu. Modificarile vor fi la extreme, adica benefic sau malefic. Este foarte posibil ca din cauza dezastrelor naturale securitatea nationala a tarilor sa fie pusa in pericol,acest lucru a fost semnalat si din partea Pentagonului in avertizarea despre posibilele catastrofe naturale ce vor urma anului 2010 . Jurnalistii la vremea aceea- 2004- l-au numit The Pentagon's Weather Nightmare pentru ca a adus in fata lumii un raport de-a dreptul apocaliptic.
Instabilitatea securitatii la nivel mondial s-ar putea sa aduca ideea inroducerii bio chipurilor pentru binele fiecarei tari in parte dar si pentru individ. In acest fel avand date complete si complexe despre fiecare ins in parte, controlul ar putea fi de 100 %. Este o ipoteza din partea mea dar destul de plauzibila. In cazuri extreme sa nu uitam ca se iau si masuri extreme! In toate acestea, doua lucrui sunt importante : 1. Sa stim ca toate fac parte din planul lui Dumnezeu si 2. Sa grabim pasul in rugaciune si modificare a laturii noastre pacatoase, stricate. Iar aceste laturi le cunoaste fiecare individ in parte, numai sa recunoasca in forumul lui interior!
2012 este un an in care expunerea la soare, adica plaja, este boala curata.Exploziile solare vor atinge un maximum in 2012 2013 spun oamenii de stiinta! Radiatia solara este una din principalele cauze in cancerul de piele si asta din cauza “deformarii” ADN ului.Radiata puternica are capacitatea de a modifica sau rupe lantul ADN.Eu va sfatuiesc ca si pe timpul zilei sa purtati haine vaporoase si lungi care sa va acopere pielea.Ingrijirea pielii cu ulei de masline in care puteti pune si miere ar fi foarte indicata in aceasta perioada.Nu ar trebui sa fie un rasfat ci o obligatie pentru toata familia. Imbaierile dese sunt necesare pentru eliminarea radiatiilor cat si pentru improspatarea campurilor energetice, mai ales baile in care se pune sare grunjoasa sau bicarbonat de sodiu. Pe langa acestea, exploziile solare vor aduce intreruperi ale energiei si comunicatiilor pe pamant, cei de la NASA spun ca aceste caderi de curent pot varia intre 2 saptamani sau cateva luni. In asemenea caz imaginati-va omenirea fara curent 2 saptamani, apoi 2 luni.Nu strica sa aveti in casa un generator mic de curent care merge cu combustibil, este foarte util in cazul in care acest lucru se va intampla iarna! Oricum ar fi, nu este o investitie inutila...
Anul Dragonului de Apa, deja celebrul 2012, aduce timpuri dificile omului, supunandu-l la examene foarte serioase in ceea ce priveste evolutia spirituala si respectarea legii. Spuneam in articolul cu anul iepurelui de metal ca 2011 este cauza si 2012 efectul. Efectul sau repercursiunile unor cauze si experiente lungi, atat pentru individ cat si pentru toata civilizatia noastra, se intalnesc si se rasfrang in anul Dragonului de Apa – 2012.
Dintre toate animalele zodiacului chinezesc Dragonul este figura cea mai proeminenta, cea mai puternica si respectata. Din moment ce inteleptii chinezi au pus numele acestui fel de manifestare a energiei- Dragon-, asta inseamana ca ea se aseamana cu energia descrisa de simbolul si mitul Dragonului.
Dintre toate fiintele legendare Dragonul este de departe cel mai puternic, razboinic si necrutator. In multe parti ale lumii el este asociat cu forta intunericului, cu diavolul sau instrumentul diavolului. In simbolismul medieval, dragonii erau o imagine a apostazei, a trădării și a perfidiei, dar și a furiei și invidiei. Era asociat și cu calamitățile naturale. Multiplele capete erau simbolul decadenței și opresiunii și chiar al ereziei.

Chiar daca pentru Europeni dragonul a simbolizat forta oculta,ceva mai departe de noi, adica in China, Dragonul era vazut chiar ca simbol al vietii,in Indonezia era animal protector, in Japonia pazitor al sabiilor si dragonii ce vin din est sunt aducatori de noroc. In mitologia Celtica si Greaca, dragonul este asociat magiei negre si fortelor demonice. În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți ca forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea – dau sfaturi tainice oamenilor - și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai apelor si pesterilor. Ei personifică apa, fântânile, ploile, pesterile, muntii și râurile. Unile culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii. Cu toate acestea, unele popoare europene au văzut în dragon un simbol al independenței, al suveranității și puterii.Dragonii, adeseori, dar nu întotdeauna, au aripi și răsuflare incandescentă.
Am scris toate aceste elemente despre simbolul Dragonului ca sa intelegem acel tip de manifestare a energiei sale pe care chinezii vin si o aduc ca pecete a anului.
Elementul Fix, adica natura sa stabila, energia care-l defineste, este cea a lemnului. Elementul in care Dragonul se regaseste in 2012 este apa. Dar sa nu uitam ca Dragonul reprezinta in acelasi timp energia pamantului si a focului, a lui Marte si a Berbecului din zodiacul European. Ne intalnim deci cu manifestarea a patru tipuri de energie ce intra in conflict si se potenteaza una pe alta : Lemnul (Element fix), Apa (elementul anului), Focul (elementul interior definitoriu) Pamant (element caracterizant)..
In ciclul celor cinci elemente observati ca apa hraneste lemnul, lemnul hraneste focul, iar prin arderea lemnului, focul, hraneste pamantul. In ciclul distructiv apa stinge focul si abundenta de lemn starneste focuri puternice. In ordinea lor, apa este prima, lemnul al doilea si focul al treilea. Acest lucru inseamna ca primele conflicte intre manifestarea tipurilor de energie vor fi intre apa si lemn. In prima parte a anului apa isi va manifesta forta sa si va aduce perturbari meteorologice puternice, uragane, furtuni, caderi masive de zapada cumulate cu topirea ghetarilor ce se va accelera in 2012 datorita exploziilor solare. Excesul de apa va aduce o dereglare a energiei lemn aducand dupa sine vatamarea padurilor, alunecari de teren cat si interventia criminala a oamenilor in jungla. Focul se va manifesta incepand cu a doua parte a anului si se va exprima prin activitatea vulcanica accentuata dar si prin exploziile solare despre care deja stim. Putem fi martorii unor eruptii vulcanice in lant.
“2012 este anul Dragonului de Apa Yang. Dragonul este cel care aduna apele, precum si un element puternic de Pamant. De obicei anul dragonului este unul cu sanse sporite de cutremure – un exemplu este anul 1976 (an al Dragonului de Foc Yang), anul cutremurului din orasul chinez Tangshan, care a fost soldat un numar considerabil de victime.
Apa Yang are corespondent apa tumultoasa a oceanului, si este mai puternica in decembrie - luna Sobolanului. Cu un dublu de Apa Yang in Radacinile Celeste in conflict cu Focul Yang al acestei zile, si pe Ramurile Terestre un dulbu Dragon care se combina pe jumatate cu Sobolanul, rezulta un mare ciclu de de apa. Nu va fi o mare surpriza daca in aceasta luna vor fi cutremure si inundatii. In anul Dragonului si luna Sobolanului sunt trei stele in Sud – SE 3, S 2 si SE 1 si schema stelelor zburatoare a acestei luni are 5 si 3 in SE. 3 reprezinta cutremure, 5 reprezinta ghinionul, deci nu va fi o mare surpriza daca vor avea loc cutremure in regiunile din Sud si Sud Est in decembrie 2012, dar nu sunt elemente care sa indice ca va avea loc un dezastru planetar.
Conform acestui sistem suntem acum pe la mijlocul Etapei 8, deci mai avem inca 60.000 de ani pana cand vom intra in ciclul urmator, si chiar si dupa aceea mai sunt multe etape pana la sfarsitul civilizatiei umane si al planetei. Ideea din spatele acestui sistem este aceeasi ca si in cazul teoriei Time Wave, numai ca este aplicata pe o perioada mult mai mare de timp.
„Inainte a ajunge la o concluzie am consultat si Cele Patru Coloane ale Destinului pentru data de 21 decembrie 2012” spune Raymond Lo maestru de feng shui si i ching
21 12 2012
Ziua Luna Anul

Foc Yang Apa Yang Apa Yang

Dragon Yang Sobolan de Apa Dragon de Pamant

In stiinta initiatica, Dragonul este vazut ca un pastrator al tainelor ascunse, un important protector, intelept, sever si autoritar. Este o fire imprevizibila, cu o forta imensa si o imaginatie fara limite. Dragonul este regasit si in simbolul Uroborusului, cunoscut in Europa drept sarpele care isi mananca coada. Acel sarpe dragon cu aripi ce pastreaza ordinea lucrurilor si ofera protectie in sanul sau, adica in interiorul cercului magic. Uroborosul, este întâlnit de la shamanii din Amazon, Siberia, Mongolia, pana în tinuturile Chinei Antice, Indii, Egipt si chiar în România. Uroborosul este strâns legat de mitul androginului, care impleteste principiile masculin si feminin. În unele culturi, corpul sau este pe jumatate închis la culoare (simbolizând pamântul si noaptea) si pe jumatate deschis (simbolizând cerul si lumina), la fel ca în simbolul chinez Yin-Yang. În China, el simbolizeaza continuitatea vietii si faptul ca, în procesul eternei reînnoiri, fiecare sfârsit este un nou început. Uroborosul înconjoara Universul; tot ce este cunoscut si necunoscut este cuprins în îmbratisarea sa, care mentine echilibrul lumii. Primele sale reprezentări le găsim în Egipt, în anii 1600-1700 î.e.n. El a fost preluat de către fenicieni şi greci, care i-au dat numele de “Ouroboros”, însemnând “care îşi mănâncă coada”. Şi Platon vorbeşte despre el în dialogul sau cu Timaios.
Acest an al Dragonului de apa se defineste ca fiind unul puternic dar si prosper.Cine stie sa inoate in apele involburate ale Dragonului poate avea parte de reusite rasunatoare iar proiectele demarate in acest an au mari sanse de reusita.Fiind un an puternic si al extremelor,orice cadere sau nereusita va fi resimtita la puterea o mie.
Anul acesta,fiind potentat de elementul apa,va determina ca multe lucruri sa iasa la suprafata pe multe sectoare-social,politic,economic,religios si probabil ca se vor desecretiza multe adevaruri ascunse atat in planul stiintei cat si al spiritualitatii.Fiind un an caracterizat cu energia Berbecului si a lui Marte dar si a Dragonului, adica foc si razboi, este foarte posibil ca evenimentele conflictuale din intreaga lume sa ia o tunura brusca si agresiva. Problema spirituala pe care o aduce acest an este Puterea. Tiparul acesta de energie care aduce puterea, atat la nivel individual cat si de masa, va fi tonul principal si constant al anului. Aceasta energie a puterii este data omului acum pentru a depasi un alt examen, cel al cumpanirii,rabdarii si profunzimii. Supra aprecierea puterii s-a lasat cu urmari tragice in toata istoria umanitatii de la Adam si Eva incoace.Pe de alta parte sa ne gandim la aceia care au stapanit puterea si au cucerit lumea, vezi David si Solomon.Puterea contine intelepciune si viceversa.
Dragonul aduce incapatanare, irationalitate,inconstienta, nerabdare si impulsivitate. Aceste energii vor fi resimtite in toate planurile si probabil, cel mai vizibil, in politica.
Calendarul chinezesc este impartit în 12 segmente, fiecare reprezentat printr-un semn animal. Dragonul este al cincilea semn in zodiacul chinezesc, reprezinta simbolul unui impărat, al masculinitatii, precum si al puterii. Anul Dragonului de Apa începe la 23 ianuarie 2012 si se incheie la 9 februarie 2013.
Si pentru ca acest an este unul de depasire a iluziei, a mayei, dupa cum spun hindusii, voi termina cu o intamplare frumoasa care a avut loc in viata unui copil.
Se spune ca Buddha medita undeva in padure iar la un moment dat se aude vocea firava a unui copil :
Tu esti marele Buddha?
Eu sunt Buddha.
Marite Budhha, de ceva timp ma chinuie niste intrebari. Ma tot intrebam ce esti tu?Esti doctor?
Nu.
Aha.Esti filosof?
Nu
Atunci...esti invatator?
Nu
Dar ce esti tu?
Eu sunt treaz !

Doru Bem

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu