vineri, 12 august 2011

Puterea talismanelor


Cuvântul talisman ( telesma – lb.greaca), este termenul folosit de Hermes Trismegistul atunci când vorbeşte de “forţa tare a tuturor forţelor”, şi despre care spune: “Soarele îi este tată, luna îi este mamă, vîntul a purtat-o în pântec şi pământul îi este dădacă”.


Un talisman este un obiect (piatră, floare, insectă, inel, brăţară...) purtător al unei forţe cu care a fost impregnat fie de către natură, fie de către o fiinţă foarte puternică în lumea psihică. Numai cel ce ştie să fuzioneze cu “forţa tare a tuturor forţelor”, cu Fiinţa supremă, cu Creatorul poate prepara talismane cu adevărat operante şi puternice.

Cel ce prepară un talisman trebuie să cunoască legile corespondenţei între obiectele fizice, astre, forţe si fiinţe invizibile. Magicianul prepară un obiect ştiind că graţie metalelor din care e format, semnelor şi literelor pe care le poartă, poate absorbi şi reţine forţe determinate. El pune obiectul în legătură cu entităţile invizibile pentru a deveni o sursă de influenţă bună sau rea, armonioasă sau dizarmonioasă.

Talismanele adevărate nu pot fi preparate de oricine. Trebuie să fii pur şi dezinteresat, pentru că doar puritatea vă permite să acţionaţi eficace asupra obiectelor şi fiinţelor. Majoritatea celor care întreprind o preparare a unui talisman ignoră adesea un lucru capital: ei evocă entităţi pe care le ataşază obiectului pentru a-i da o anumită misiune, dar ceea ce nu ştiu e că mai departe aceste entităţi invizibile cer o plată.

Cel care îşi imaginează că poate continua să se bazeze pe un talisman trăind oricum, se înşeală. În aceste condiţii, talismanul nu poate să-l ajute. Nu putem conta pe puterea unui talisman decât dacă muncim fizic şi psihic în armonie cu ceea ce reprezintă, cu ceea ce conţine ca puteri şi virtuţi. În viaţa spirituală, niciun mijloc exterior nu poate acţiona într-un fel durabil dacă omul nu trăieşte o existenţă pură şi cu bun simţ. Numai că, deoarece nu se explică aceste adevăruri , oamenii îşi fac iluzii.

Poate fi foarte benefic pentru evoluţia noastra să purtam talismane, cruci, medalii, să vizitam locuri sfinte, să primim binecuvântări, dar nu trebuie sa contam numai pe acestea pentru a fi mântuiţi dacă nu facem nimic asupra propriei persoane. Noi suntem aceia care prin atitudinea interioară, prin gândurile noastre , facem ca în fiecare zi să umplem cu viaţă talismanele pentru ca ele să acţioneze favorabil asupra noastră.

2 comentarii:

  1. Iata cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le citeasca si asa-zisele"vrajitoare".
    P.S.Si mai imbecile mi se par persoanele care frecventeaza astfel de locuri. Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu le consider descurcarete pe vrajitore si tembeli/e pe cei/cele ce considera ca "magia" lor este soultia.

    RăspundețiȘtergere