marți, 30 august 2011

OZN-urile, prieten, pericol sau plasmuire?


Pentru Biserica Crestina (in special cea Catolica) fenomenul OZN a insemnat un dureros "tepus in coaste", a carui existenta suparatoare i-a fost greu sa o explice. Multi crestini, s-au multumit fie sa anatemizeze fenomenul, fie sa-l ignore voluntar.
Impresia aceasta de slabiciune in abordarea subiectului OZN putea sa nu se ofere lumii daca, ca si crestini, am fi fost angajati serios in analizarea lui in lumina Sfintei Scripturi. Lumea cu stiinta ei, cu toate mijloacele ei si metodele de cercetare, NU A PUTUT SA OFERE O EXPLICATIE ADECVATA SI STIINTIFICA a fenomenului. S-au facut in schimb o multime de presupuneri, nici una adeverita pana in zilele noastre. S-a speculat si s-a profitat nemilos de pe urma aparitiei Obiectelor Zburatoare Neidentificate in diverse locuri pe planeta, de catre tot felul de oameni si organizatii mai mult sau mai putin bine intentionate, de s-a ajuns astazi sa fii considerat neserios la simpla pomenire a subiectului.
In ciuda aerului de controversa care pluteste asupra subiectului, Biblia vine nu cu o explicatie care dezarmeaza prin simplitate, ci cu un evident avertisment: cei ce nu recunosc autoritatea Cuvantului lui Dumnezeu sunt victime nestiutoare ale unui cumplit razboi spiritual purtat pentru intunecarea mintilor celor necredinciosi sau pentru iluminarea si protejarea celor ale credinciosilor!
Solutia pentru dezlegarea misterului fenomenului OZN, ca si solutia pentru dilema existentei omului pe acest pamant, se gaseste intr-o biblica relatie personala a fiecaruia cu Creatorul acestui Univers, Domnul Isus Hristos.
Dati-mi voie sa spun ca, fara a porni de la aceasta premiza, fenomenul OZN, care comparativ cu fenomenul rautatii omului este oricum mult mai putin grav, VA RAMANE INEXPLICABIL! Cum de altfel si este deocamdata, in lumea seculara a zilelor noastre!
Noi, insa trebuie sa avem explicatii, iar ca si crestini si oameni rationali sa examinam explicatia si apoi Scripturile. Intai de toate exista doar 7 explicatii posibile pentru fenomenul OZN. Oricine incearca sa treaca de acestea nu face decat sa speculeze. Iata care sunt aceste sapte posibile ipoteze:
TOATA POVESTEA ESTE O FARSA. Nimeni nu s-a intalnit cu nimic si toate rapoartele care circula prin lume nu sunt reale. Toate cazurile relatate de-a lungul secolelor au fost stimulate de imaginatie. Nu a existat nimic care sa le justifice. Sau, au fost in mod intentionat inventate de oameni pentru a pacali. Este o farsa, o plasmuire. Totusi, de unde le-a venit ideea?
Aceasta teorie este eliminata imediat de faptul ca oameni de stiinta reputabili cat si oameni simpli din toata lumea au experimentat acelasi fenomen si in orice experiment inchis aceasta constituie o realitate care nu poate fi negata. Deci, nu este farsa.
ESTE VORBA DE UN FENOMEN NATURAL. De fulgere globulare, plasma, sau poate de baloane meteorologice, pasari, sau inversiuni de temperatura. Dupa ce folosim toate aceste explicatii pentru a nega fenomenul, nu putem explica cele mai mult de 2.000 de observatii facute de piloti si de oameni care cunosc cerul si tot ce zboara prin aer. Toti marturisesc acelasi lucru: fenomenul reprezinta o realitate!
Asadar, nu este doar un fenomen natural, ci este mai mult decat natural. Inseamna mai mult decat atat. Este ori extraterestru, ori supranatural.
ESTE INTERPLANETAR. De undeva din sistemul nostru solar suntem vizitati. De pe Marte, Venus, Jupiter, Saturn, de undeva, "ei" ne viziteaza. Poate in partea intunecata a Lunii se afla una din bazele lor. Aceasta teorie este infirmata de faptul ca telescoape gigantice din intreaga lume, printr-o monitorizare de 24 din 24 de ore a cerului, nu au reusit sa ofere nici o dovada a unor astronave sau a altor obiecte care sa calatoreasca intre planete fie din sistemul nostru solar sau dintr-o alta galaxie. Daca existau, acestea puteau fi observate foarte usor! Cu siguranta ar fi putut fi observate in jurul Lunii care este la o distanta de numai 238.000 de mile. Astfel OZN-urile nu sunt de provenienta interplanetara. Nu sunt de origine din propriul nostru sistem solar, asa cum il cunoastem in clipa de fata.
OBIECTELE AU PROVENIENTA INTERGALACTICA. Adica, vin dintr-un alt sistem solar. Avem de-a face cu fiinte dintr-un alt sistem solar care ne viziteaza la fel cum noi am vizita o alta lume daca am avea posibilitatea sa o facem. Actualmente trimitem sonde spatiale spre alte planete si se vorbeste de trimiterea de nave cu echipaj pentru a explora alte planete. Atunci, si noi am urma acelasi proces si metodologie de culegere a mostrelor de sol, mostrelor de plante si chiar de examinare a fiintelor, daca am avea sansa, la fel cum ne indica fenomenul ce se petrece pe pamant ca cineva a facut-o sau poate o face inca, cu noi.
Astfel, fenomen intergalactic, ce provine din spatiul extraterestru, vrand nevrand trebuie sa ramana o optiune posibila. Dar ce ne facem cu lipsa de dovezi si cu timpul care trece fara sa gasim raspunsul. Ca fiinte ce au o scurta existenta ne asteptam la un raspuns in timp ce ne aflam inca in viata. Acesta intarzie sa apara, fie pentru ca in spatiul intergalactic nu exista unul, fie pentru ca ne este ascuns intentionat de cineva care nu doreste ca noi oamenii sa-l cunoastem. Urat din partea "respectivului"!? Acesta nu poate fi Dumnezeu, pentru ca El ne-a spus ca ne va face cunoscut tot adevarul si ca adevarul ne va face liberi!
SE SPUNE SA LUAM IN CONSIDERARE FAPTUL CA S-AR PUTEA SA EXISTE O CIVILIZATIE PE PROPRIA NOASTRA PLANETA DESPRE CARE NU STIM NIMIC. Planeta noastra nu a fost explorata inca in intregime. Exista parti ale ei pe care nu le cunoastem bine. Exista posibilitatea ca o alta civilizatie sa existe, civilizatie care a avut remarcabilul bun simt de a nu face nici un contact cu noi! Ca prin urmare, aceasta ar fi fost ferita de razboaie si de multe din viciile care ne sunt proprii noua.
Aceasta este o teorie care a fost avansata de unii savanti, dar trebuie sa recunoastem ca nu exista nici o dovada care sa o sprijine. Unele OZN-uri se spune ca au fost vazute intrand in apa, indeosebi in jurul Triunghiului Bermudelor, numit si "Triunghiul Diavolului"(?!), insa nu poate fi adusa nici o dovada. Acelasi fenomen s-a remarcat si in California. Dar, in ciuda legendelor, nu exista nici o dovada a existentei unei civilizatii aflate sub crusta planetei noastre sau in jurul continentelor noastre, despre care noi sa nu avem vreo idee. Ceea mai buna dovada stiintifica ne spune ca asa ceva nu este adevarat.
ESTE O ARMA SECRETA. Construita de fosta Uniune Sovietica sau de Statele Unite si acum fiecare pastreaza tacerea. Sper foarte mult sa fie a noastra!! Daca era a noastra, atunci chiar din 1952 eram inventatorii si posesorii unei aeronave ce calatorea cu o viteza de peste 7.000 de mile pe ora! Ganditi-va la toti banii pe care i-am fi economisit in programele spatiale! Unul dintre aceste obiecte putea sa ajunga de la Pamant la Luna foarte rapid. Progresele pe care le-am fi realizat ar fi fost inimaginabile! Daca era a lor, rusii ar fi ajuns acolo primii sau noi am fi fost de mult acolo. Asadar nu este o "arma secreta" a cuiva despre care sa avem cunostinta. As indrazni totusi sa spun ca atat Pentagonul cat Kremlinul ar fi vrut sa o posede ca "arma lor secreta", procurand-o cat mai repede posibil!
AVEM DE-A FACE CU FIINTE ULTRADIMENSIONALE (DINTR-O ALTA DIMENSIUNE, SAU DIN AFARA CELOR TREI DIMENSIUNI CUNOSCUTE NOUA.
In primul rand, Biblia este cea care vorbeste autoritar despre existenta unor fiinte de acest fel. Ea ii avertizeaza pe oameni de existenta unor creaturi spirituale si puternice, care nu sunt supuse limitarilor lumii noastre tridimensionale (timp - spatiu - materie), ele putandu-se misca in voie prin spatiul cosmic sau atmosfera terestra. Mai multe versete ale ei ne vorbesc despre manifestarea din zilele din urma a Satanei si a ingerilor sai care se va face prin "tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii" (2 Tes.2:9,10). De asemenea, ca "vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer" (Luca 21:11).
Daca aceste fiinte se afla in spatele fenomenului OZN, din punctul de vedere al Bibliei nu se pune problema, pentru ca se afla in caracterul acestora sa imite, sa falsifice, sa creeze iluzii, iar Cuvantul lui Dumnezeu ne ofera numeroase asemenea ilustratii. Ce altceva mai potrivit ar fi gasit acestea ca mijloc de amagire pentru o generatie preocupata de calatorii interplanetare si fascinata de atractia stelelor, decat aparenta unor vizitatori extraterestri?
De aceea, un fenomen ca cel numit "OZN" este conform tiparului manifestarilor demonice si era de asteptat in epoca spatiala. Efeseni 2:2 se refera la Satana ca fiind "domnul puterii vazduhului" sau "printul aerului". In limba originala a textului, cuvantul putere (exousia) este un termen colectiv care descrie tot imperiul de spirite rele, iar termenul "vazduh" (grecescul "aer") descrie atmosfera terestra, patura de aer numita vazduh. Astfel, conform acestui text, centrul de activitate demonica il constituie atmosfera terestra din jurul Pamantului. Iar daca aerul este domeniul demonilor, atunci putem vedea legatura care exista intre acestia si misteriosul fenomen a carui localizare se face de regula in atmosfera noastra terestra. Sa mai adaugam ca Scriptura ne spune ca noi ne luptam impotriva (spiritelor rele) duhurilor rautatii care se afla in locurile ceresti (vezi, Efes.6:12) si aceasta legatura devine si mai evidenta. Pe deasupra, tot ceea ce poate fi numit razboi spiritual si amagire spirituala, se poate observa in experientele relatate de "contactati".
In concluzie, obtinerea unui raspuns adecvat la aceasta dilema OZN depinde de considerarea atenta a revelatiei biblice a comportamentului acestor fiinte puternice dar inselatoare care opereaza nestanjenite in jurul planetei noastre, fiindca "locul lor nu s-a mai gasit in cer (evident e vorba, de Rai!) si balaurul cel mare, sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana, acela care inseala toata lumea, a fost aruncat pe Pamant si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui" (Apocalipsa 12:8-9). Cine sfideaza aceasta realitate a lumii noastre nu va fi sub nici o forma capabil sa inteleaga originea acestui fenomen popular si este probabil victima a razboiului spiritual ce se poarta impotriva lor.
MESAJELE OZN-URILOR, NEW AGE-UL, INGERII, REINCARNAREA, TEOLOGIA SI OCULTUL
In sprijinul acestei concluzii vin mesajele receptate de la acesti presupusi extraterestri a caror teologie este diametral opusa teologiei traditionale crestine si revelatiei biblice. Aceste "mesaje" constituie o "alta revelatie" care nu recunoaste existenta unui Dumnezeu personal, Creator, a lui Dumnezeu Fiul, Mantuitor si Domn si neaga necesitatea pocaintei si a unei relatii a individului cu El.
Avand in vedere ca unii au vazut in acest fenomen o legatura cu Crestinismul si au afirmat ca OZN-urile sunt o manifestare divina si entitatile care se afla in ele, mesageri angelici, negarea acestor adevaruri teologice cat si necinstirea lui Hristos fac sa fie foarte greu de acceptat ca acestia ar fi ingeri ai lui Dumnezeu care aduc omenirii "mesaje" de la Dumnezeul Bibliei! Aceasta ipoteza sustinuta la un moment dat de Reverendul american Barry H.Downing, autorul cartii "Biblia si Farfuriile Zburatoare" (Berkeley Books, 1989), licentiat in teologie al lui Princeton Theological Seminary, doctorand al Universitatii Edinburgh, consultant al lui Mutual UFO Network timp de 16 ani si editor al Jurnalului MUFON UFO, este infirmata chiar de cel ce a lansat-o si care marturiseste ca in ciuda convingerilor sale, "trebuie sa spun ca nu pot numi nici macar un singur teolog care sa creada ca teoria mea este buna" si ca, "se poate ca insasi realitatea OZN sa fie frauduloasa (inselatoare), incercand sa ne convinga ca este divina".1
Cheia intelegerii originii spiritiste a acestui fenomen este totusi "teologia" mesajelor transmise contactatilor. Conform zecilor de carti scrise de acestia si relatarilor verbale, rezumand, iata ce spun aceste "avansate fiinte" extraterestre: (1) ca, religia crestina este falsa si este demodata sau depasita de vremuri; (2) ca, omul trebuie sa-si dezvolte puterile sale psihice; (3) ca, noi ne aflam in pragul unei Noi Ere de iluminare ocultica; (4) ca, omul, creatia si Dumnezeu fac parte impreuna din aceeasi esenta divina, tot este una si una sunt toti - panteism; (5) ca, entitati din spatiu sunt prezente aici pentru a asista umanitatea sa atinga o stare avansata de spiritualitate. Pe langa acestea nu sunt de neglijat mesajele care recomanda unele forme de control social drastic al unei autoritati planetare unice care poate asigura supravietuirea acestei planete.2
Stim ca Antihristul se va revela cu "semne si puteri mincinoase" si daca ar fi cu putinta "i-ar amagi chiar si pe cei alesi". Lumea nu este in asteptarea unui Salvator teologic, ci se afla in cautarea unui mantuitor "tehnologic"!3 Lumea asteapta aparitia cuiva care sa rezolve problema foametei in lume, sa rezolve problema cresterii demografice, sa rezolve problema razboaielor, sau a bolilor. Este in asteptarea cuiva care sa creeze ceea ce oamenii neregenerati spiritual vor. Adica, "raiul pe pamant", in conditiile pe care ei le impun!
Nu este alta cale mai buna prin care fortele intunericului sa se reveleze la acest ceas pe Pamant, decat sa para ca ar fi "mantuitorii" problemelor complexe ale unei omenirii confuze ce-si cauta drumul spre viitor.
Ceea ce este interesant privitor la ipoteza lui Weldon, este constatarea ca lumea ocultului a imbratisat ozeneologia. Lumea ocultului si exponentii ei vorbesc adesea despre contactele cu fiintele din OZN-uri. Uri Geller, spiritistul de la Universitatea Stanford, omul iesit din comun care putea sa indoaie chei, cutite sau furculite printr-un simplu act de vointa, si care putea sa opreasca acele ceasornicelor doar poruncindu-le, care putea sa spuna ce se afla pe fata zarului dintr-o cutie inchisa, afirma ca este produsul unor forte dintr-o alta lume ce l-au pus pe el aici pentru a-i convinge pe oameni sa accepte ca aceste forte sunt binevoitoare(?!), si doritoare sa ne conduca la o viata superioara.
Prin anii '50, George Adamski, unul din primii care a scris convingator despre subiectul OZN-urilor a declarat ca, "a vorbit cu oamenii din OZN-uri" si ca acestia i-au spus ca "omul nu ar trebui sa se teama de moarte, fiindca reincarnarea a avut loc in intreg Universul si ca in tot Universul planetele sunt populate de suflete care au trait aici apoi au murit si s-au reincarnat altundeva". De fapt, John Keel care a scris mult despre OZN-uri si despre ocult subliniaza ca oamenii care pretind ca sunt in contact cu OZN-uri afirma invariabil ca ocupantii acestor nave vorbesc despre adevarul reincarnarii si despre mantuirea universala a intregii omeniri!
Teologia fiintelor din OZN-uri mi se pare cea mai revelatoare. Am cercetat care este teologia lor. Ce urmeaza a fost cules de la oamenii care au pretins ca au vorbit cu fiintele extraterestre ocupante ale OZN-urilor. Aceste fiinte, orice ar fi ele, NU CRED CA DUMNEZEU ESTE O FIINTA PERSONALA sau ca ISUS HRISTOS ESTE SINGURUL MANTUITOR. NU CRED CA DOAR BIBLIA ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU. NU CRED IN INVIERE. NU CRED IN STAREA DE PACAT A INTREGII OMENIRI. NU CRED IN JUDECATA. NU CRED IN OFERTA DE IERTARE PRIN ISUS HRISTOS A PACATELOR NOASTRE. Cred, in schimb, in reincarnare si ca omul poate evolua singur de la planeta la planeta, ajungand la perfectiune(?!). Cred ca omul poate fi iluminat spiritual intrand in contact cu entitati din spatiul cosmic.
Ceea ce ozenautii promoveaza este o teologie opusa Crestinismului. De aceea, s-ar sugera o evaluare mai serioasa decat s-a facut pana acum. Poate cei cu care avem de-a face sunt fiinte ultradimensionale (deci, dintr-o alta dimensiune, sau din afara timpului, spatiului si materiei noastre) care au capacitatea de a se arata in atmosfera planetei noastre, convingand pe oricine cu "semne si minuni mincinoase/false", care daca este nevoie, sa se poata demonstra pe pelicula de film in trei dimensiuni, spre satisfactia oamenilor de pe pamant, ca exista.
Mesajele din OZN-uri ne sugereaza sa abandonam religiile noastre traditionale si ca Moise a primit in realitate Cele 10 Porunci de la un astronaut ce le-a decupat in piatra cu un fel de arma laser! Nu ar fi intr-adevar fascinant daca o tehnologie (sau, civilizatie) superioara ar fi hotarat sa fie "mantuitoarea" omenirii si "creatoarea" lui homo sapiens. Acum la sfarsitul unei epoci de deosebite realizari stiintifice aceasta alege sa se prezinte ca fiind "izbavirea" noastra, dar, in realitate producand "amagirea" noastra!!
Contradictia dintre aceste "mesaje" si revelatia biblica este acuta dar nu asupra acestui fapt doresc sa va atrag atentia. Ceea ce este mai surprinzator este faptul ca aceste "mesaje speciale" transmise omenirii de pretinsii extraterestri sunt identice cu cele cunoscute in lumea straveche a ocultului.
Daca am fi fost cu adevarat contactati de civilizatii extraterestre extrem de avansate, dovada acestui contact ar fi trebuit sa se gaseasca in miile de mesaje inregistrate cu credinciosie de "contactati". Din nefericire aceste mesaje nu reflecta o cultura stiintifica extrem de avansata ci mai degraba un paganism si ocultism decadent. De fapt, mesajele ce provin de la aceste pretinse entitati venite din spatiu difera foarte putin de mesajele recent intemeiatei religii New Age. La urma urmei se poate observa ca "contactatii" OZN sunt cei ce au pus bazele modernei Miscari New Age prin popularizarea unor astfel de mesaje extraterestre ce vestesc atingerea unei avansate constiinte cosmice si pregatirea omenirii pentru descoperirea dumnezeirii latente din fiecare om. Multi cercetatori au remarcat ca acestea sunt o forma avansata, moderna, a stravechiului ocultism. John Keel, o autoritate recunoscuta in domeniul cercetarii fenomenului OZN afirma ca, "nesfarsitele mesaje de la cei din spatiu pot umple o intreaga biblioteca si desi acestia pretind ca reprezinta o alta lume, continutul acestor mesaje sunt identice cu cele primite mai demult de mediumi si spiritisti".4
Cunoscutul evanghelist american, Billy Graham observa ca, "in multe rapoarte de aparitii OZN, entitatile care le piloteaza sunt uluitor de asemanatoare cu ingerii".5 De aceea, nu putem trece cu vederea ca Biblia ne spune ca demonii sunt ingeri cazuti care se razboiesc cu omul si cu Dumnezeu, spirite mincinoase care amagesc pe oameni din punct de vedere spiritual.
In ciuda tendintei dominante de a da crezare ipotezei extraterestre, un numar de cercetatori de seama sunt convinsi ca ea nu este valabila (o lista a acestor personalitati stiintifice din domeniul cercetarii fenomenului OZN va poate fi oferita la cerere, pentru a verifica veridicitatea acestei afirmatii). In locul acesteia, ei prezinta teoria spiritista in care este examinata stiintific evidenta natura ocultica a fenomenului OZN. Aceasta teorie propune urmatoarele idei:
- OZN-urile reprezinta o forma inteligenta de viata
- au existat de la inceputul civilizatiei omenesti, dar aparand sub forme diferite de-a lungul istoriei
- nu provin de la civilizatii avansate din spatiul extraterestru ci dintr-o alta dimensiune sau alta lume invizibila care coexista cu lumea noastra
- reprezinta fara indoiala un fenomen spiritual (psihic) ce poate opera, cel putin temporar, pe planul material al lumii noastre
Foarte putini cercetatori care se remarca prin obiectivitate, neaga natura ocultica a experientelor OZN. Daca se catalogheaza trasaturile de baza ale ocultului si se compara cu fenomenul OZN, se poate descoperi o similaritate esentiala.
John Ankerberg si John Weldon afirma ca dupa 20 de ani de cercetari, teoria spiritista (demonica) se potriveste foarte bine fenomenului in toate aspectele lui. Acesti cercetatori crestini evidentiaza ca legatura OZN-urilor cu spiritismul este afirmata de unii ca, B.Schwartz, C.Wilson, Clark si Coleman, Brad Steiger, T.James, D.Scott Rogo si altii. Unii dintre acestia, cum ar fi Brad Steiger, au avut parte de experiente personale extrem de traumatice cu OZN-urile si au primit mesaje de la entitatile care le conduc. Ei relateaza aspecte care sunt izbitor de asemanatoare cu manifestarile demonice relatate de-a lungul timpurilor. Marturia acestora nu poate fi negata. De asemenea, se poate spune ca nu exista nici un "contactat" OZN care sa nu fi fost sau devenit un medium spiritist.
Considerati cateva dintre paralele dintre demonologia clasica si ozeneologie. O examinare a literaturii ocultice a sec.XIX-lea, sa zicem, lucrarea autoritara a lui Francis Barret intitulata The Magus - Book 2 (New York: University Books, 1801 - 1967 - pag.48-54), ii descrie pe ingerii cazuti, pe demoni, in felul acesta:
"...unii care sunt aproape de noi urca in sus si-n jos in aerul obscur. Altii locuiesc in lacuri, rauri sau mari; altii in pamant si ingrozesc tot ce-i pamantesc...ii chinuie nu doar pe oameni dar si alte creaturi. Altii care se multumesc doar cu rasete si batjocura, isi propun doar sa-i oboseasca pe oameni decat sa le faca rau; altii...care se schimba singuri sub diferite forme, ca sa-i tulbure cu teama... "
Cateva pagini mai incolo continua spunand: "...asa vorbesc demonii, iar ceea ce omul face cu o firava voce (fizica), ei imita prin a da impresia de vorbire audibila celor carora le vorbesc...de multe ori totusi emit o voce audibila".
In cartea lui G.H.Pember, "Earth Earliest Ages and Their Connection with Modern Spiritualism and Theosophy" (Old Tappan, NJ: Revel,1876 - pag.254), acesta observa ca ocultistul este initiat "intr-o comunicare inteligenta cu spiritele din aer si poate receptiona orice cunostinta pe care acestea o poseda, sau falsele impresii pe care acestea (deci, spiritele) decid sa le ofere...demonilor parand ca le este ingaduit sa faca diverse minuni la cererea lor".
Marele teolog Augustin a observat ca, "ceea ce oamenii pot sa faca folosind culori reale, demonii pot face foarte usor prin aratarea de forme ireale... ".6
Ipoteza extraterestra reprezinta "calul de bataie" favorit al multor oameni iar a o pune la indoiala este considerat nestiintific. A afirma o teorie numita demonica este considerat un pic cam prea mult, ignorandu-i valoarea explicativa. Intr-un fel aceasta reactie este de asteptat devreme ce o asemenea teorie ii plaseaza pe cercetatorii si promotorii OZN-eologiei, oarecum, in coliziune cu diavolul si ocultul.
Si totusi a ajunge corect la o asemenea concluzie, convingerile cuiva, indiferent care ar fi acestea, nu ar trebui sa impiedice acceptarea ei. In afara de cazul in care prejudecatile fata de astfel de convingeri ale comunitatii stiintifice sunt prea puternice. Cu toate acestea au existat necredinciosi care au recunoscut ca, "in mod cert demonologia reprezinta una din posibilitatile logice".7
Fenomenul are toate trasaturile tipice demonologiei, si de aceea a-l infatisa ca o entuziasmanta intalnire cu extrem de avansate forme (binevoitoare ?!) de civilizatie extraterestra face un mare deserviciu societatii umane. Daca OZN-urile sunt manifestari demonice, a nu le identifica ca atare, poate avea consecinte nefaste pentru intreaga civilizatie. Daca acestea sunt precursoarele viitoarei dar apropiatei dominatii mondiale a Antihristului, cei implicati in cercetarea fenomenului sau cei doar interesati de concluziile lor, nu pot ignora teoria spiritista, cea mai logica explicatie, din cauza unor conceptii materialiste despre lume, a necredintei sau datorita captivantei ideii de autentic contact cu avansate forme de viata extraterestra. Responsabilitatea pentru dezinformarea publicului le-ar reveni atunci in intregime lor si ar fi pacat ca din cauza prejudecatilor sa ramanem in obscurantism.
Concluzia le apartine d-nilor John Ankerberg si John Weldon:
“Noi credem ca lipsa de dovezi in sprijinul ipotezei extraterestre si esecul celorlalte teorii de a explica in mod adecvat fenomenul OZN ne obliga sa consideram teoria demonica. Aceasta teorie este confirmata de nefastele efecte fizice, psihologice si psihice ale intalnirilor OZN, de cazurile de posesiune, de mesajele anticrestine, nebiblice si multe altele. Sa consideram orientarea neetica, nebiblica a entitatilor OZN si invataturilor lor. Comportamentul lor bizar si evidentele corelari ocultice si demonice. Observati de asemenea, nenumaratele cazuri de intalniri de gradul III, care au fost evenimente inscenate pentru beneficiul observatorilor si care sugereaza intentia lor de a amagi. Atentia de care se bucura Pamantul nostru demonstrata istoric si faptul ca fenomenul se aliniaza teoriei demonice indica aceasta explicatie ca fiind cel mai bun raspuns posibil la misterul fenomenului OZN.”

3 comentarii:

  1. As prefera sa ne desfasuram existenta fara sa le "salutam"prezenta.Alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca si-au pus amprenta prea mult asupra dezvoltarii noastre pentru a nu reliza ptezenta lor.

    RăspundețiȘtergere