duminică, 24 iulie 2011

Semnificatia esoterica a crucii


Semnul crucii reprezinta prima descriere a suprafetelor, cu lungime si latime. Acest semn a fost inspirat prin forta corpurilor ceresti, deoarece forta lor rezulta din precizia unghiurilor si a razelor. Vechii egipteni au confirmat faptul ca semnul crucii are o mare putere si este cel mai puternic acumulator al puterilor ceresti, deoarece este cel mai perfect dintre toate semnele, fiind alcatuit din patru colturi drepte.

La randul lor, planetele au cea mai mare putere atunci cand domina patru colturi in figura cerului si formeaza o cruce prin proiectarea razelor in acelasi timp. Crucea are o puternica legatura cu numerele 5, 7, 9, care sunt cele mai puternice numere. Fapt recunoscut de preotii egiptenii este si ca, de la inceputul religiei, literele care reprezinta aceste cifre se afla printre literele sacre, ce simbolizeaza in mod alegoric viata viitoarei mantuiri.

Crucea = linie verticala + linie orizontala, poate fi interpretata ca un simbol de transformare, de ritmicitate a vietii. Verticala (efort) se transforma in orizontala (odihna) si invers. Orizontala corespunde egoului, iar verticala, Eului nemuritor.

4 comentarii:

  1. Munții Ciucaș - La cruce :
    http://www.carpati.org/poze_fotografii/ciucas/la_cruce/75688/

    Să aveți o duminică minunată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim la fel!:)Alina

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.carpati.org/poze_fotografii/rodnei/sacrificiu/48884/

    RăspundețiȘtergere